به گزارش ایرنا، مومنان خداجوی حاضر در صحنهای حرم مطهر با چشمانی اشکآلود، همراه با مناجات با پروردگار یکتا، حال و هوای خاص معنوی را به این آیین معنوی بخشیده بودند.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی ابراز کرد: یکی از مهمترین اموری که در روز عرفه بر آن تاکید شده دعا کردن است و توصیه شده که انسان باید در دعا ادب دعا کردن را حفظ کند.
مدرس حوزه علمیه قم اضافه کرد: در ابتلائات و بلایای طبیعی مانند بیماری کرونا باید ایمان و توکل انسان به خداوند متعال بیشتر شود و با تمام وجود به فقر خود یقین پیدا کرده و خود را در دامن خداوند بی نیاز جا دهد.
مومنی ادامه داد: در دعا کردن تفاوتی در امور کوچک و بزرگ وجود ندارد و چون انسان موجودی فقیر از نظر ذاتی است باید تمام هستی خود را خالصانه در برابر خداوند متعال قرار داده و سررشته همه امور را به دست او بداند و یقین کند که جز خداوند دیگران تاثیری در خیر و شر او ندارند.
مدرس حوزه علمیه قم گفت: توبه مقوله دیگری است که در روز عرفه تاکید بسیاری بر آن شده و در روایات تاکید شده که اگر فردی در ماه رمضان توفیق توبه پیدا نکرده این روز بابرکت را غنیمت بشمارد.
وی یادآور شد: طبق روایات و احادیث اسلامی خداوند متعال مشتاقانه منتظر بازگشت و توبه گنهکاران است و برای توبه بندگان خود لحظه شماری می کند.
مومنی با بیان اینکه روز عرفه روز دعا و جلب توجه خداوند است، گفت: از مهمترین اعمال این روز توبه، استغفار و دعا برای امام زمان(عج) است و باید با اعتقاد به فقر و نیاز خود به خداوند ابراز نیاز کنیم.
پس از سخنرانی مدرس حوزه علمیه قم، دعای پرفیض و روحبخش عرفه توسط مداح اهل بیت سید مهدی میرداماد قرائت شد.
روز عرفه روزی است که خدای سبحان بندگان خود را به عبادت و اطاعت خویش فرامیخواند و درهای مغفرت، بخشش و رحمتش را بر روی آنها میگشاید.
در این روز حجاج بیتالله الحرام با وقوف در صحرای عرفات با خدای خویش به مناجات میپردازند و دعای عرفه امام حسین(ع) را قرائت میکنند.
نظر شما