به گزارش روز پنج شنبه مرکز خبر حوزه، «مولانا عبیدالله خان اعظمی» در کنگره بینالمللی «حج؛ جهان اسلام، چالشها و راهکارها» که به صورت مجازی از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد، فواید دنیوی و اخروی حج را بسیار زیاد توصیف کرد و گفت: حج، صحنه زیبایی از فراوانی در وحدت است.
وی با بیان اینکه «لا اله الا الله، محمد رسول الله»، شعار امت واحده ملت اسلام است؛ خاطرنشان کرد: مراد از حج، سفر به بیت الله با قصد زیارت است.
این عالم اهل سنت ادامه داد: حج یک اجتماع جهانی است، جایی که همه چشمه های سالمِ زندگی ملتِ اسلامی پیدا می شود و رفع ھمه نقصها در فلسفه حج نهفته است.
وی فلسفه حج را تحریک جهان اسلام و بیداری و تلاش تا رسیدن به نتیجه ارزیابی کرد و گفت: سازمانهایی مانند سازمان ملل، برای برپایی صلح جهانی تشکیل شدهاند، هدفشان احیای عدالت در جهان و از بین بردن ظلم است؛ صحبتهایشان درباره سیاست، بشریت و رفاه بشر است. در این سازمانها ملتها با هم دیدار نمیکنند؛ بلکه نمایندگان آنها هستند که با هم صحبت میکنند و بعضی اوقات ترفندهای بیرحمانهای نیز در این صحبتها نهفته است.
مولانا عبیدالله خان اعظمی در بیان مثالی گفت: وقتی درباره رفاه، پیشرفت و شکوفایی بشریت صحبت میکنند، توطئههایی برای رسیدن به منافع شخصی، در پشت این صحبتها دیده میشود. در صحبت از برقراری نظم عمومی نیز سعی میکنند جای ظالم و مظلوم را عوض کنند.
وی آمریکا را شیطان اکبر خواند و تصریح کرد: در عراق چه اتفاقی افتاد؟ چگونه ایران مقصر شناخته میشود؟ چگونه لیبی تخریب شد؟ فلسطین چگونه مورد ظلم و ستم قرار گرفت؟ چگونه پرچم ظلم در چچن و بوسنی برافراشته شد؟ چگونه شعله قرمز برافروخته شد؟ این را کل دنیا میبیند.
این عالم اهل سنت، اجتماعاتِ سیاسی جهانی مانند سازمان ملل را بیفایده توصیف و تصریح کرد: آنچه از بطن این اجتماعات بیرون میآید، جز نابودی و تباهی بشریت نیست.
وی اقوام مختلفی که به هر وسیله خود را به مناسک حج میرسانند را مورد توجه قرار داد و گفت: در این میان اختلاف کشورها، عقاید، فرقهها، زبانها، فرهنگ و تمدن وجود دارد، اما از آنجا که مرز حرم شروع میشود، لباسهای کل جهان از تن خارج میشود و همه یک سرود میخوانند؛ «لبیک اللهم لبیک».
وی مراسم حج را در ایجاد وحدت در جهان منحصر به فرد عنوان و تصریح کرد: افسوس که امروز ملت اسلام از فلسفه بزرگ حج بهرهای نمی برند؛ حج مسیری برای همدردی، صلح و امنیت پایدار است.
این عالم اهل سنت، وجود امنیت را مهمترین مساله جهان امروز دانست و گفت: بدون امنیت، سعادت در جهان برقرار نمیشود؛ بیت الله مرکز امنیت است؛ جایی که حتی نمی توان حیوانات را کشت به انسان سیلی زد و درختان را قطع کرد، جایگاه آرامش و امنیت همگانی است. ملتهای مسلمان از موسم حج استفاده درستی ببرند؛ سود کامل این مراسم تنها در صورتی حاصل میشود که قصد و هدفی برای آن متصور باشیم و به این وسیله بدیها و بیحجابیها را به صورت دایم از خود دور کنیم.
وی تصریح کرد: اگر مسلمانانی که در سراسر جهان جمع هستند، متحد شوند و در اقدامی عملی، برگرفته از فلسفه حج، تظاهرات انقلابی انجام دهند، دیگر مردم جهان جذب اخلاق اسلامی و ایستادگی مسلمانان در برابر ظلم شده و جهان در برابر این ظلم خواهد ایستاد./
نظر شما