علیمحمد محمدی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه به تله انداختن آب و روانآب از اهداف اجرای طرحهای آبخیزداری نیست، افزود: در طول سالهای معمولی، از نظر بارش در اوایل تیرماه آب پشت این سازها خشک و در سفرههای زیرزمینی نفوذ میکند.
به گفته وی، تنها در چند بند خاکی استان در طول سال آب پشت آنها باقی میماند که امسال در مقایسه با میانگین دراز مدت که سال خشکی است و کاهش بارندگی وجود دارد، کاهش روانآب پشت سازهها نیز ایجاد شده است.
محمدی با اشاره به اهمیت اجرای طرحهای آبخیزداری در کاهش خشکسالی و فرسایش خاک، کاهش رسوب و تقویت سفرههای زیرزمینی و تقویت آبخوان دشتها، گفت: امسال ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی و تملک دارایی و سرمایهای و ۱۰۰ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات استانی برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: در استان بیش از ۲هزار و ۸۵۰ سازه آبخیزداری از جمله گابیونبندی، عملیات خشکه چین، هلالی آبگیر و عملیات بیولوژیک در استان انجام شده است.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری با ۱.۶ میلیون هکتار وسعت ۴۵ حوضه آبخیز وجود دارد که اجرای طرحهای آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک و بیومکانیک در استان به صورت تلفیقی اجرا میشود.
استان چهارمحال و بختیاری با مساحت حدود ۱۶ هزار و ۵۳۳ کیلومتر مربع مساحت یک درصد از مساحت کل کشور را شامل میشود که ۸۶.۵ درصد این میزان مساحت را مراتع و جنگل تشکیل میدهد.
نظر شما