صدیف بدری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید معاونان راه و شهرسازی از پروژه راهآهن اردبیل به خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل و راهاندازی بموقع این پروژه نیازمند اعتبار است که با مساعدت وزارت راه و شهرسازی و شرکت راهآهن اعتبار لازم برای ریلگذاری ۱۰۰ کیلومتر از مسیر تامین شد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی درباره اتمام عملیات اجرایی طرح راهآهن اردبیل- میانه گفت: این پروژه روند خوبی در سالهای اخیر داشته است و با اختصاص اعتبارات پیشبینی شده، طرح راهآهن اردبیل بزودی تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسد.
بدری افزود: طرح احداث راهآهن میانه اردبیل قبل از سال ۹۴ با کندی اجرا شد ولی با پیگیریهای بعمل آمده شتاب خوبی گرفت و بنا به اعلام مسئولان اجرایی از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است.
وی مطالعات فاز اول امتداد طرح راهآهن اردبیل به پارسآباد مغان را یادآور شد و گفت: اجرای این پروژه در سال جاری پیشبینی شده ضمن اینکه اتصال آن به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان نیز در برنامه کاری قرار دارد.
بدری اظهارکرد: اجرای طرح راهآهن اردبیل به مغان از جمله موضوعات در حال پیگیری نمایندگان و مسئولان استان است و با ادامه احداث آن تا گمرک مرزی در شهرستان بیلهسوار و پارسآباد مغان در واقع کل استان به شبکه ریلی کشور متصل خواهد شد.
وی همچنین از تخصیص ۴۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای پروژه بزرگراهی اردبیل - سرچم و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز برای عملیات روکش آسفالت جاده اردبیل - سرچم خبرداد.
پروژه راهآهن اردبیل- میانه هماکنون در ۱۲ قطعه شامل ۳۵ درصد منطقه کوهستانی و سختگذر، ۴۵ درصد تپه ماهور و ۲۰ درصد دشت با سرعت قابل قبول در حال اجراست.
مرتفعترین پل ریلی کشور به ارتفاع ۸۳ متر در مسیر آرپاچایی برای ایجاد ارتباط در این خط ریلی به اتمام رسیده و علاوه بر آن، در طول مسیر ۲۷ کیلومتر تونل و هفت کیلومتر گالری نیز بازگشایی شده و در حال اجراست.
عملیات اجرایی راهآهن میانه – اردبیل به طول تقریبی ۱۷۵ کیلومتر در سال ۸۴ شروع شده و در این مدت بارها مردم استان وعدههای تحقق نیافته بسیاری برای افتتاح آن شنیدهاند، اما با تامین اعتبار توسط بانک ملی ایران، عملیات اجرایی این پروژه سخت شتاب گرفته است.
در طرح راهآهن اردبیل – میانه ۶۲ دستگاه تونل به طول ۲۳ هزار و ۸۱۰ متر، چهار کیلومتر پل درهای بزرگ، سه کیلومتر پل آبرو و ۱۰ دستگاه گالری به طول چهار کیلومتر اجرا میشود.
حجم عملیات اجرایی این خط ریلی بسیار گسترده بوده و برای تکمیل آن حدود ۳۵ هزار تن مصالح فلزی همچون آهنآلات، میلگرد و کابل و حدود ۲۲۰ هزار تن سیمان مورد نیاز است.
پیشرفت فیزیکی طرح راهآهن اردییل – میانه که در ۱۲ قطعه در حال اجرا میباشد قابل قبول بوده و افتتاح آن تا اواسط سال ۱۴۰۰ قطعی شده است.
نظر شما