به گزارش ایرنا، ورزش بسکتبال بانوان طی سالهای اخیر با وجود موفقیت و پیشرفتهای چشمگیری داشته و همواره نیز به رقابتهای آسیایی نیز راه یافته، اما همچنان مورد بی مهری قرار دارد.
از آنجایی که مسابقات بسکتبال بانوان هیچ گاه از تلویزیون و رسانه پخش نمیشود و به درستی هم نمیتوان ظرفیتهای بازی و استعداد ورزشکاران این رشته را محک زد، از این جهت تیمهای بسکتبال از حمایتهای مالی محروم بوده و چندان مورد توجه قرار نمیگیرند.
برای اطلاع از جزییات بیشتر این رشته ورزشی به سراغ فاطمه آقازادگان بسکتبالیست قزوینی رفتیم؛ فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) از او به عنوان امتیازآورترین بازیکن تیم ملی ایران در رقابتهای قهرمانی ۲۰۱۷ آسیا یاد کرده و او را یکی از ۱۲ دختر بسکتبالیست آسیا میداند.
این جوان ۲۱ ساله بازیکن تیم بسکتبال شورا و شهرداری قزوین که در لیگ برتر نیز بازی میکند، در مورد این رشته ورزشی و مشکلات و موانع بسکتبال دختران به سووالات خبرنگار ایرنا پاسخ داده است.
ایرنا. ابتدا توضیحی از چگونگی آشنایی خودتان با این رشته ورزشی بگویید؟
بنده از سن ۹ سالگی با این رشته ورزشی جذاب آشنا شدم و اکنون ۱۱ سال است که در این رشته ورزشی فعالیت دارم، داستان آشنایی من با بسکتبال به دوران تحصیلات ابتدایی بازمیگردد و هنگامی که مینا شریفی، مدیر مدرسهمان که بازیکن بسکتبال هم بود بنده را استعدایابی کرده و همین مساله باعث شده تا به این رشته علاقمند شوم.
ایرنا. هر ورزشکاری برای ادامه و موفقیت در رشته ورزشی به یک حامی و مشوق نیاز دارد. مشوق شما چه کسی بود؟
نخستین مشوق من در این رشته پدر و مادرم بودند که از هیچ محبتی در حقم دریغ نکردند، امروز من باید از آنها به خوبی تشکر کنم، اما مشوق دیگر من که خیلی در آینده ورزشی من تاثیرگذار بود، افسانه حسن نایبی، مربی تیم ملی بسکتبال است که موجب شد در این رشته پیشرفت کنم.
ایرنا. الگو و قهرمان مورد نظر شما در این رشته ورزشی چه کسی است؟
سعیده علی، کاپیتان تیم ملی که متاسفانه سال گذشته از بسکتبال خداحافظی کردند یکی از الگوهای من است، البته شاید از شانس بد من بود چون همان سالی که بنده وارد لیگ برتر شدم، ایشان از تیم ملی خداحافظی کردند، دیگری مژگان خردادی بسکتبالیست قزوینی است که همشهری خودم بوده و در سوپر لیگ فعالیت دارند؛ در بین ورزشکاران خارجی الگو و قهرمان خاصی ندارم.
ایرنا. ما شنیدیم که بسکتبال دختران با موانع متعددی روبرو است، میتوانید بخشی از مهم ترین آنها را بیان کنید؟
بزرگترین مشکل تیم بسکتبال نبودن حمایت کننده مالی است که مدیریت و تیم داری این رشته ورزشی را برای شهرستانها دشوار کرده است، البته مشکل اصلی در این راه، پخش نشدن مسابقات بسکتبال بانوان مربوط است زیرا این رقابتها از هیچ رسانه تصویری دیده نمیشود، در نتیجه حمایت کنندگان مالی انگیزهای برای حمایت از تیمهای ورزشی ندارد.
تنها جایی که مسابقات بسکتبال بانوان به صورت زنده پخش میشود، صفحه مجازی فدراسیون بسکتبال است و اگر این مسابقات به نمایش گذاشته شود و استعدادهای این رشته معرفی شوند به طور قطع هم شاهد حضور تیمهای قویتری در کشورمان هستیم و هم اینکه حمایت کنندگان مالی انگیزه حضور در این رقابتها را نیز پیدا می کنند.
تنها جایی که مسابقات بسکتبال دختران را به صورت زنده پخش میکند، صفحه مجازی فدراسیون بسکتبال است که این محدودیتها در رابطه با بسکتبال پسران وجود ندارد.در نتیجه اسپانسرها هیچ انگیزهای برای حمایت از تیمهای ورزشی دختران ندارند.ایرنا. شما به عنوان یک ورزشکار زن که باید در مسابقات حجاب داشته باشید، در مورد پوشش خودتان چه نظری دارید؟
من در تمام بازیهای آسیایی و برون مرزی حجاب کامل داشتم و آن را محدودیتی برای خود و این رشته ورزشی نمیدانم.
ایرنا. آیا بین خود و یک ورزشکار خارجی تفاوتی میبینید؟ این تفاوت میتواند شامل حمایتهای مادی و معنوی هم باشد؟
حقیقت این است که دختران بسکتبالیست چندان بازیهای برون مرزی انجام نمیدهند اما به طور قطع زمانی که بازیهای تدارکاتی بیشتری انجام دهیم هم نتایج بهتری خواهیم گرفت و هم اینکه در پیشرفت بسکتبال بانوان تاثیرگذار خواهد بود، به نظرم در این خصوص بیشترین تفاوت را با ورزشکاران خارجی داریم.
ایرنا. بسکتبال قزوین را چگونه ارزیابی میکنید و این استان تا چه اندازه توانسته در ترویج این رشته موفق عمل کند؟
ما چهرههای خیلی خوبی در رشته بسکتبال داریم، مانند افسانه حسن نایبی یا ناهید نجفی؛ با توجه به اینکه تبلیغات بسیار خوبی هم در این ورزشی صورت گرفته، به نظرم وضعیت خوبی را در این رابطه نسبت به بسیاری از استان های کشور شاهد هستیم.
ایرنا. به نظر شما بسکتبال در بین فضاهای ورزشی شهر قزوین جایگاهی دارد تا افراد بتوانند در آن بازی کنند؟
تقریبا تمامی سالنهای ورزشی قزوین دارای زمین بسکتبال هستند و البته پارک بانوان نیز این امکان را فراهم کرده تا دختران بتوانند در آن بازی کنند، اما به طور کلی بازی بسکتبال به شکل استریت بال (بسکتبال خیابانی) هیچ وقت مورد نظر خود من نبوده و هیچ گاه به این زمینها نرفتهام، اما به نظرم فراهم کردن آن نیز کار چندان دشواری نباشد و با نصب چند حلقه و سبد بسکتبال میتوان به این مهم دست یافت.
ایرنا. درحال حاضر مشغول فعالیت چه کاری هستید و برای آینده ورزشی خودتان چه برنامهای دارید؟
فصل گذشته رباط صلیبی من در مسابقات آسیب دید و تاکنون در حال سپری کردن درمان خود هستم؛ اما هدف اصلی من بازی در تیم بسکتبال بزرگسالان است و امیدوارم به سطحی برسم که بتوانم برای کشورم موفقیتهای بیشتری را کسب کنم.
ایرنا. شما به عنوان یک ورزشکار در اوقات فراغت چه کارهایی انجام میدهید؟
بیشتر اوقات من به پیگیری کردن مسابقات بسکتبال سپری میشود، مخصوصا سال گذشته بسکتبال آقایان به صورت زنده از تلویزیون پخش میشد و دنبال کردن آن برای من به عنوان یک ورزشکار بسیار جالب بود، در بیشتر موارد نیز مسابقاتی که به صورت زنده از صفحه مجازی فدراسیون بسکتبال پخش میشود را نگاه میکنم.
ایرنا. پیام آخر شما به مخاطبان ایرنا:
به نظر من هر کسی دنبال چیزی باشد و برای آن تلاش کند به آن میرسد، علاقهمندی به رشته ورزشی بسیار مهم است و اینکه فرد بتواند استعداد ورزشی خود را به درستی بشناسد، من به بسکتبال علاقهمند بودم و برای آن زحمات فراوانی کشیدم که امیدوارم با موفقیتهایی که در آینده برای بسکتبال کشورم کسب خواهم کرد، نتیجه این زحمات را به خوبی لمس کنم.
نظر شما