به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی ابوترابی روز جمعه در جمع تعدادی از مردم یزد در مسجد فاطمهالزهرا (س) مرکز این استان با بیان اینکه سالهای گذشته در این خصوص به نحو مناسب اقدام نشده افزود: برای افزایش جمعیت و فرزندآوری به عزم جدی همگانی نیاز است .
وی یکی از علتهای مهم کاهش ازدواج و فرزندآوری را، ترس از مشکلات اقتصادی ذکر کرد و ادامه داد: نگاه به خانواده و فرزندآوری در جامعه با وجود اهمیت موضوع چندان مناسب نیست.
این استاد حوزه علمیه قم اظهارکرد: یکی از مهمترین مسایل ملی که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت ،موضوع توجه مسوولان به این امر و تلاش برای فراهم کردن زمینههای آن برای افزایش زاد و ولد است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: یکی از مقوله های مهم برای افزایش قدرت ایران در عرصه منطقه و جهانی نیز وجود جمعیت جوان و با نشاط است که جزو سرمایههای اصلی محسوب میشود و باید به خاطر اهمیت آن مردم و مسوولان بیشتر توجه و اقدام کنند.
وی افزود: سالهای گذشته برخی مواقع با تبلیغات نسنجیده در خصوص کاهش جمعیت شرایطی را بین مردم و جوانان پشت سرگذاشتیم که به دلیل فرهنگی و حقارت اجتماعی مفهوم خانواده کوچک شد و نگاه به فرزند آوری به شدت تحقیرآمیز بود.
این فعال فرهنگی گفت: در دین مبین اسلام هیچ امری به اندازه ازدواج مورد عنایت نبود، نظام، انقلاباسلامی و مقام معظم رهبری همواره به آن توجه خاص دارند و مسوولان را برای تحقق آن نیز ترغیب کردند، باید بیش از گذشته با برنامهربزی مدون و جدی اقدام عملی برای برونرفت از وضعیت موجود اقدام شود.
همچنین مدیرکل ورزش و جوانان یزد ۲۱ تیرماه امسال گفته بود: سال گذشته هفت هزار و ۹۱ مورد ازدواج در استان به ثبت رسید که از لحاظ تعداد میان ۳۱ استان ، یزد در جایگاه دوم بعد از خراسان جنوبی قرار دارد.
مسعود شریعتی به مناسبت هفته ازدواج در نشست برخط با خبرنگاران یزد افزود: این میزان ازدواج نسبت به سال قبل از آن ۱۰.۹۴ درصد رشد دارد که علت آن فعالیتهای فرهنگی و همکاری خانوادهها و گسترش فرهنگ این امر مهم در جامعه است .
وی با بیان اینکه در این مدت رشد ازدواج در کشور ۴.۴۲ درصد بود، اظهار داشت: مردم یزد و خانوادهها بیش از گذشته به ازدواج توجه خاص دارند و باید با همکاری بخشهای مختلف، خیران، مسوولان و فعالیتهای فرهنگی شاهد تعالی آن در بین مردم استان باشیم .
این مسوول خاطرنشان کرد: هرچند شیوع کرونا و کاهش هزینههای ازدواج در این امر و رشد آن بی تاثیر نبود ولی این عامل در تمامی کشور وجود داشت و عمده دلیل رشد ازدواج در یزد، ارتقای اقدامهای فرهنگی موثر و جدی و نقش مراکز مشاوره تخصصی ازدواج بر کسی پوشیده نیست .
شریعتی گفت: برخی مطالعات نشان داده که مسایل اقتصادی عامل جدی در کاهش ازدواجها در کشور نبوده و به نظر یک گره ذهنی در بین جوانان در رابطه با ازدواج وجود دارد که ناشی از سبک زندگی حاکم بر زندگیهای امروزی است که باعث کاهش مسوولیتپذیری جوانان است.
همچنین معاون فرهنگی و جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان یزد گفته بود : هماکنون هشت مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در استان فعال است که این تعداد پنج مرکز آن سال گذشته تشکیل شد.
اعظمالسادات امامی به نقش خبرنگاران و رسانههای گروهی در فرهنگسازی ارتقای ازدواج آسان در جامعه میان خانوادهها اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۱۹۰ کارگاه آموزشی و فرهنگی مشاوره ازدواج به صورت حضوری و بخشی به دلیل کرونا به صورت غیرحضوری تشکیل شد.
وی از برگزاری پویش ازدواج جوانان با مشارکت خیران، برگزاری نشستهای تخصصی با حضور کارشناسان ، جمعآوری جهیزیه، معرفی کار به جوانان در آستانه ازدواج، اعلام فراخوان اعطای مسکن به زوجها به صورت رایگان یا کمبها و جشنواره فروش ویژه مزدوجین و جوانان به عنوان اقدامات صورت گرفته در این مورد اشاره کرد.
همچنین حجتالاسلام هادی امامی مدیرعامل شبکه فعالان ازدواج استان یزد گفته بود که سال گذشته ۵۰۰ مورد ازدواج در قالب این شبکه و از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۰ مورد ازدواج ثبت شد که با فرهنگسازی و اقدامات شاهد گسترش آن خواهیم بود.
وی، اولویت برنامههای شبکه شفا را در استان ارتقای ازدواج آگانه و ارایه تسهیلات آن ذکر کرد و افزود: در راستای ارتقای کیفیت ازدواج در کنار افزایش کمیت ازدواج، برگزاری کارگاههای آموزشی برگزار شده و در رابطه با تسهیلات ازدواج نیز تلاش شد با ایجاد اتاق عقد رایگان، برگزاری بهترین جشن را با کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای جوانان فراهم شد.
در پایان این نشست پیج تخصصی ازدواج با عنوان کافه عشق به آدرس «cafe_eshgh_iran» افتتاح و به سووال های خبرنگاران پاسخ گفته شد.
نظر شما