بهرام سرمست روز شنبه در بازدید از مرکز واکسیناسیون کرونا در محل نمایشگاههای بینالمللی قم در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: واکسیناسیون کرونا در قم بر اساس سند ملی آغاز و مرحله نخست واکسیناسیون گروههای هدف نیز بهاتمام رسیده و مرحله دوم هم درحال انجام است.
وی در ادامه افزود: درخواست ما از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این است که گروههای ۵۵ سال بهبالا و حتی ۵۰ سال بهبالا را نیز در دستور کار قرار بدهند.
استاندار قم اضافه کرد: کسانی که بیماری زمینهای دارند نیز باید تشویق شوند که واکسن را دریافت کنند.
وی اهتمام صدا و سیما و شورای اطلاع رسانی استان بهترغیب مردم بهواکسیناسیون را ضروری خواند و بیان داشت: باید بتوانیم بر اساس سهمیهای که در اختیار استان قرار دارد، کار تزریق واکسن را انجام دهیم.
سرمست تاکید کرد: مردم بهسهولت و بدون اینکه تجمعی باشد، طبق زمان بندی صورت گرفته در مراکز واکسیناسیون حضور پیدا کنند.
وی در ادامه توسعه مراکز واکسیناسیون را نیز ضروری دانست و گفت: اگر نیاز باشد، در مناطق نیروگاه و شهرک پردیسان مراکزی را تجهیز کنند و واکسیناسیون انجام شود و پیگیریهای لازم برای واکسیناسیون قشرهای پرخطر و آسیب پذیر نیز صورت بگیرد.
استاندار قم تصریح کرد: نگاه ما استفاده حداکثری از سند ملی واکسیناسیون است که بتوانیم در نخستین فرصت با بهرهگیری از بیشترین سهمیه، افراد بیشتری از جامعه هدف را مورد واکسیناسیون قرار دهیم.
از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم بیش از ۹۹ هزار دُز واکسن تزریق شدهاست.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما