حمیدرضا نادری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای ساماندهی انشعابات غیرمجاز و با هدف دستیابی به کاهش پیک مصرف برق، طرح جمعآوری انشعابات غیرمجاز در این شهرستان تشدید میشود.
وی انشعابات غیرمجاز را یکی از مشکلات حوزه توزیع برق عنوان کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون، ۴ هزار مورد انشعاب غیرمجاز در مناطق مختلف پاکدشت جمعآوری شده است که با وجود جمع آوری ماهانه هزار و ۵۰۰ انشعاب غیرمجاز، همچنان شاهد تکرار این تخلف در شهرستان هستیم.
نادری با بیان اینکه تلاش شبانه روزی مجموعه برق پاکدشت تأمین برق مطمئن و پایدار برای تمامی مناطق شهری و روستایی است، اظهار داشت: تلاش گروههای عملیاتی، همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از بروز نوسان ولتاژ برق، پایدار سازی شبکه برق و استمرار خدماترسانی مطلوب به شهروندان بوده که جمعآوری انشعابات برق غیرمجاز در همین راستا صورت میگیرد.
مدیر منطقه برق پاکدشت یکی از اصلیترین دلایل آسیب به تجهیزات شبکه برق در فصل تابستان را استفاده غیرقانونی از برق و دستکاری کنتورها اعلام کرد و افزود: این انشعابات غیرمجاز هدر رفت انرژی را بالا برده و هزینههای زیادی را در ترانس سوزی، کابل سوزی و ... به شرکت توزیع تحمیل میکند.
وی افزود: در چهار ماهه نخست سال ۲۰۰ مورد سرقت انرژی صورت گرفته است، که متخلفان با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و ارجاع داده شده اند.
وی با بیان اینکه بخشی از موارد انشعاب غیرمجاز برق مربوط به دستفروشان و وانتبارها است، افزود: به منظور جمعآوری و برخورد با اینگونه تخلفات اکیپهای گشت شبانهروزی به صورت مستمر نظارت و با متخلفان برخورد میکنند.
مدیر منطقه برق پاکدشت با بیان این که در برخی از موارد امکان جمعآوری انشعابات غیرمجاز وجود ندارد، اظهار داشت: ساخت و سازهای غیرمجاز و کنترل آنها در مناطق خارج از محدوده و امکان ارائه خدمات و صدور مجوز از طرف نهادهای مربوطه یکی از مشکلات در عدم کسب توفیق در کاهش موارد بوجود آمدن انشعابات غیرمجاز به شمار میآید.
وی با بیان اینکه ۷۱۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف شهری و روستایی در پاکدشت وجود دارد، اضافه کرد: به منظور پایداری شبکه برق، کاهش سرقت شبکه سیمی و کاهش افت فشار برق، ۴۰۰ کیلومتر از برق کشی شهرستان دارای کابل خودنگه دار است و حدود ۳۰۰ کیلومتر به سیمی است و ۲۰ کیلومتر نیز زمینی است.
نادری تعداد مشترکین برق پاکدشت را ۱۴۶ هزار و ۳۷۵ فقره اعلام کرد و افزود: بیش از ۲۵ درصد مصرف برق شهرستان دربخش صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی به وجود ماینرها و استفاده برق به صورت غیرقانونی از شبکه های برق و یا پشت کنتور اشاره کرد و افزود: میزان بالای برق مصرفی ماینرها و مزارع غیرمجاز ارز دیجیتال خسارات بسیاری را به شبکه برق تحمیل کرده است که به دلیل مصرف بیش از حد مجاز، علاوه بر بروز مشکلاتی نظیر افزایش آتش سوزی سیمکشی خانهها به وسایل برقی نیز آسیب جدی وارد میکند.
نادری تصریح کرد: استفاده از انشعاب برق بدون مجوز قانونی برای استخراج ارز دیجیتال، از مصادیق تغییر کاربری محسوب شده و در صورت شناسایی، انشعاب برق آن محل قطع و دستگاه و تجهیزات مورد استفاده توسط نیروی انتظامی جمعآوری و ضبط میشود.
وی با بیان اینکه هر دستگاه ماینر معادل یک کولر گازی برق مصرف میکند، گفت: این مهم علاوه بر تضییع حقوق بیتالمال سبب ایجاد اختلال در برقرسانی پایدار به مردم بویژه در فصل گرما میشود.
این مقام افزود: منطقه برق پاکدشت رتبه اول کشف مزارع در کل استان تهران را با کشف و جمعآوری ۶۳ مزرعه استخراج رمزارز و بیش از ۴ هزار ماینر غیرمجاز به خود اختصاص داده است.
وی بر لزوم مصرف درست و بهینه برق تاکید کرد و یادآور شد: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، سرقت و انشعاب غیرمجاز مراتب را ازطریق شماره ۰۲۱۳۶۰۲۵۳۰۲ به این شرکت اطلاع دهند تا موضوع پیگیری و اقدام های لازم جهت برخورد قانونی صورت گیرد.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع است.
نظر شما