حسن مرادی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همچنین با انجام روش مکانیزه میزان مصرف بذر در کشت این محصول امسال نسبت به سال زراعی قبل حدود هفت کیلوگرم کاهش یافته است.
او با بیان اینکه میزان مصرف محصول کنجد در کشت های دست پاش و سنتی حدود ۲۵ کیلوگرم در هکتار است، گفت: میزان سطح زیرکشت کنجد در شهرستان گراش امسال ۳۵۰ هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: استفاده از ارقام محلی و دست پاش بذر به روش حفاظتی در بقایای مزارع گندم ، سال ها رایج بود و مزایای زیادی نیز دارد اما با توجه به افزایش شدید قیمت بذر کنجد کشت مکانیزه برای کشاورزان با صرفه تر خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به دوره کوتاه کاشت تا زمان برداشت کنجد، بیان کرد: بهترین تاریخ کشت این محصول در شهرستان های جنوبی فارس از تیرماه تا اواخر مرداد هر سال است و در مهرماه نیز محصول برداشت می شود.
مرادی با بیان اینکه نیاز آبی کم و پرفروش بودن از جمله مزایا و عامل اصلی انگیزه و ترغیب کشاورزان برای کشت کنجد است ، گفت: تلاش خواهیم کرد که با استفاده از دانش روز و بکارگیری مکانیزاسیون در کشاورزی در مجموع سود بیشتری نصیب کشاورزان شود.
وی با اشاره به مصارف کنجد در تهیه روغن خوراکی و انواع حلوا ، ارده و شیرینی گفت: کنجاله کنجد نیز برای خوراک دام بسیار مغذی است که با توجه به این شرایط کمبود علوفه و نهاده های دامی می تواند کمک شایانی به دامداران منطقه کند.
به گفته مرادی شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.
شهرستان گراش در فاصله ۳۵۹ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
نظر شما