حسن مرادی، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری زیر کشت محصولات زراعی زمستانه (شتوی) میرود.
وی این محصولات زمستانه را شامل گندم، جو و کلزا دانست و گفت: در روزهای گذشته بیش از ۵۰۰ تن بذر گندم، جو و کلزا بین کشاورزان این شهرستان توزیع شد.
مرادی بیان کرد: سیروان، سارنگ، برات، مهرگان، تیرگان، چمران ۲ و کریم ارقام گواهی شده گندم و همچنین جو رقم ریحان و کلزای هیبرید رقم هایولا ۵۰ ،از جمله بذرهای گواهی شده و مرغوبی است که در سال ۹۹ به موقع در بین کشاورزان منطقه توزیع شده است.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گراش ادامه داد: امسال ضمن انتخاب ارقام مناسب بذر با افزایش ضریب مکانیزاسیون شهرستان و ترویج و گسترش کشتهای مکانیزه و به ویژه کشت روی پشتههای بلند و عریض، میزان عملکرد خوبی را نیز در واحد سطح پیشبینی میکنیم.
مرادی، اضافه کرد: با توجه به شرایط کرونا و کمتر شدن امکان حضور کشاورزان در اداره، برنامه ریزیهای لازم برای نظارت و حضور بیشتر کارشناسان مسوول پهنه و همچنین اجرای کلاسهای آموزشی به روش مجازی و استفاده حد اکثری از ظرفیتهای فضای مجازی در دستور کار مدیریت قرار گرفته است.
وی، همچنین با اشاره به افزایش قیمت نهادهها و استقبال خوب کشاورزان از کشاورز کارت گفت: صدور به موقع کشاورز کارت با هدف تامین نقدینگی فصل کشت، کمکی است به کشاورزانی که محصولاتی استراتژیک مانند گندم، جو و کلزا را کشت میکنند.
به گفته مرادی شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.
رونق کشت گیاهان دارویی در گراش
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گراش در بخش دیگری از مطلاب خود گفت: حمایت از کشاورزان و علاقهمندان به کشت در حوزه گیاهان دارویی از مهمترین برنامههای این نهاد در سال جهش تولید است و در این زمینه علاوه بر راهنمایی و ارائه مشاوره به کشاورزان بری تهیه بذر ، نشاء و انتخاب گونههای مناسب از فعالان و علاقهمندان نیز پشتیبانی مالی خواهیم کرد.
مرادی افزود: آویشن، رزماری، بومادران، زعفران و آلوئه ورا از مهمترین گیاهان دارویی مناسب با اقلیم گرم وخشک است و با برنامههای آموزشی و ترویجی در سال زراعی جاری، بیش از یک هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت آویشن اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: علاوه بر مصرف آب کمتر و شرایط نگهداری آسان، به سبب ارزش بالای محصول تولیدی، کشت گیاه دارویی در اراضی کوچک و خُرد، توجیه اقتصادی خوبی نیز دارد و این امر میتواند عاملی برای رونق بیشتر مشاغل خانگی شهرستان گراش باشد.
مرادی اظهار داشت: با ایجاد سایت الگویی گیاهان دارویی در این شهرستان و برپایی مزرعه نمایشی در محل این سایت، علاقهمندان میتوانند به صورت عملی با شرایط کار و نحوه کاشت، داشت و برداشت آویشن آشنا شوند.
وی ادامه داد: گیاهان دارویی با مصارفی که در حوزههای درمانی، بهداشتی، غذایی و صنعتی دارند، می توانند علاوه بر سودآوری بیشتر به موضوع صادرات در منطقه نیز رونق بخشند.
شهرستان گراش در فاصله ۳۵۹ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
نظر شما