علی درویشپور روز دوشنبه در مراسم افتتاح طرحهای اقتصادی قشم افزود: این طرحها با مجموع بیش از ۲ هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال و سرمایه گذاری افزون بر ۱۶ میلیون دلار در منطقه آزاد قشم به ثمر نشست.
وی ادامه داد: طرحهای مذکور در پنج حوزه عمرانی، انرژی، تولیدی، شیلاتی و گردشگری با سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی برای ۳۰۲ نفر فرصت اشتغال ایجاد کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ساختمان تکنیکال بلاک فرودگاه با اعتبار ۵۰۰ میلیار ریال و بوستان دفاری با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال از طرحهایی است که از امروز مردم جزیره قشم میتوانند از آن بهرهمند شوند.
وی اظهار کرد: ۲ واحد آبشیرینکن با ظرفیت تولید هشت هزار مترمربع در روز و یک واحد تولید بخار با ظرفیت ۲۳۰ تُن بخار در ساعت توسط بخش خصوصی و با اعتبار ۱۶ میلیون دلار توسط روحانی به ثمر نشست.
به گفته درویشپور، یک واحد شناورسازی با ظرفیت تولید ۵۰ فروند انواع لنج و شناور در سال و سرمایهگذاری ۶۵۳ میلیارد ریال و یک شرکت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی با ظرفیت تولید پنج هزار و ۱۰۰ تُن محصول در سال و اعتبار افزون بر ۱۳۶ میلیارد ریال از جمله طرحهای اقتصادی است که صادرات و ارزآوری را در کنار توسعه اقتصادی جزیره قشم به همراه دارد.
وی افزود: تنها طرح شیلاتی این دوره از افتتاحهای ریاست جمهوری در منطقه آزاد قشم، افتتاح مرحله نخست یک مزرعه تکثیر و پرورش میگو به وسعت ۸۰ هکتار و با اعتباری بیش از ۲۸۰ میلیارد ریال است که از طریق ویدئو کنفرانس توسط رییس جمهوری به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: چهار واحد کارگاه صنایعدستی به وسعت ۸۰۰ متر مربع در چهار روستاهای شیب دِراز، گَوَرزین، کُووِه ای و زِینَبی در مجموع با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال نیز از طرحهای افتتاح شده امروز است.
وی تصریح کرد: توسعه ۱۱۰ تختی یک هتل با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال، یک اقامتگاه بومگردی و ۲ کلوپ غواصی و تفریحات دریایی با ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از جمله طرحهایی است که در حوزه گردشگری با دستور رییس جمهور به بهره برداری رسید.
منطقه آزاد قشم پیشاز این در پنج مرحله از افتتاحهای ریاست جمهوری در دولت تدبیر و امید، با ۷۸ طرح افتتاحی به اعتبار ریالی ۷۴ هزار و ۶۳۰ میلیاردی و ارزی ۳۹۳ میلیون یورو و ۲۸۱ میلیون دلاری حضور داشته است.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما