اختلال شناختی و کاهش بهره هوشی در بهبودیافتگان کرونا

تهران - ایرنا - نتایج یک مطالعه بزرگ در انگلیس، نشان می دهد اختلالات شناختی قابل توجهی در بهبودیافتگان کرونا دیده می‌شود. در این مطالعه آمده است هرچه میزان عفونت شدیدتر باشد، این اختلالات بیشتر و ماندگارتر هستند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بیماری کرونا عوارض مختلفی به همراه دارد که برخی تا مدت‌ها ماندگار هستند.

نتایج یک مطالعه بزرگ در انگلیس نشان می‌دهد اختلالات شناختی در بسیاری از بهبودیافتگان کرونا تا مدت‌ها قابل مشاهده است و بر اساس شدت بیماری،‌ این اختلالات شدیدتر و ماندگارتر هستند.

در ادامه آمده است در بیماران مبتلا به علائم شدید کرونا که تحت دستگاه‌های ونتیلاتور قرار می‌گیرند؛ تا هفت امتیاز کاهش بهره هوشی (IQ) مشاهده می‌شود.

در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی و قبل از آغاز پاندمی، یکی از محققان امپریال کالج لندن در حال کار روی یک نظرسنجی بزرگ شناختی در انگلیس بود.

این پروژه که  Great British Intelligence Test نام دارد، برای دستیابی به دید کلی از هوش ملی طراحی شده بود. بعدها این پروژه به بستری فوق‌العاده برای بررسی اختلال شناختی در بیماران مبتلا به کرونا تبدیل شد.

از دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی داده‌های ۸۱ هزار و ۳۳۷ نفر جمع‌اوری شد و حدود ۱۲ هزار نفر از این تعداد به کووید ۱۹ مبتلا شدند.

پس مدتی محققان روابط معناداری بین کووید ۱۹ و نقص شناختی تشخیص دادند. محققان احتمال می‌دهد کاهش اکسیژن خون نقش مهمی در آسیب عصبی دارد. عفونت نیز در این اختلال موثر است.

محققان هنوز نمی‌دانند که اختلالات شناختی ناشی از کرونا تا چه زمان پس از بهبود کووید ۱۹ ادامه دارد و مکانیسم دقیق آن چیست.

نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet journal EClinicalMedicine منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha