۴ مرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۳۲
کد خبر: 84416835
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شهدای عملیات مرصاد برای امنیت ایران اسلامی جانفشانی کردند

تهران - ایرنا - در سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد یادی کنیم از شهدای عملیات مرصاد که در مقابله با منافقین و نیروهایی که با اغفال مسعود رجوی برابر نیروهای مسلح کشورمان در عملیات فروغ جاویدان قرار گرفتند خون خود را فدای ایران و اسلام کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثارو شهادت ایرنا ،‌ عملیات مرصاد روزهای چهارم و پنجم مردادماه ۶۷ با رمز یا صاحب الزمان (عج) بمنظور مقابله با حرکت منافقین و بازپس‌گیری مناطق اشغال شده از سوی نیروهای بسیج و سپاه با پشتیبانی ارتش در اطراف شهر اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه ( باختران )‌ انجام گرفت.

در این عملیات که با فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب‌اسلامی و با پشتیبانی هوا نیروز ارتش اجرا شد، رزمندگان از سه محور چهارزبر، جاده قلاجه و جاده اسلام آباد- پل دختر، وارد عمل شدند و نیروهای ضد انقلاب را تا پشت نوار مرزی عقب راندند.

یادمان شهدای عملیات مرصاد در حوالی تنگه چهارزبر در۲۵ کیلومتری غرب کرمانشاه و در جاده اصلی معروف به راه کربلا قراردارد.نیروهای سازمان منافقین با همکاری و هماهنگی ارتش عراق پس از عبور از مرزهای ایران به سمت شهرکرمانشاه ادامه حرکت و تا تنگه چهارزیر پیشروی کردند.در شرق تنگه «چهارزبر» رزمندگان اسلام راه را برگروه نفاق مسدود و بسیاری از منافقین را در این نقطه به هلاکت رساندند.

از قافله یاران شهید خود جامانده بودیم 

قبل از عملیات مرصاد بعنوان آخرین عملیات رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس ،‌هنگامی که آتش بس اعلام و قطعنامه پایان جنگ پذیرفته شد، به خاطر اینکه از قافله یاران شهیدم جا مانده بودم بسیار ناراحت و بغض گلویم را گرفته بود، پیش فرمانده رفتم و با ناراحتی به او گفتم درب باغ شهادت بسته شد و ما ماندیم.

 فرمانده بعد از شنیدن این جمله به من گفت در طول مدت جنگ، از خدا خواسته ام که اگر می خواهد توفیق شهادت را به من بدهد، در آخرین عملیات این جنگ شهادت را نصیب من کند، پس هنوز جنگ تمام نشده و حتماً ادامه دارد.

شهدای عملیات مرصاد برای امنیت ایران اسلامی جانفشانی کردند

در ادامه به او گفتم چه می گویی؟ قطعنامه پایان جنگ پذیرفته شده و جنگ تمام شده ، آن وقت شما می گویی من از خدا خواسته‌ام که در آخرین عملیات شهید بشوم و هنوز جنگ ادامه دارد! نگاهی به من کرد و گفت صبر داشته باش.

پیش خودم اینطور فکر می کردم که چقدر ساده است. جنگ تمام شده و قطعنامه را پذیرفتیم، حالا او اینگونه می گوید. حرف های آن روز را زیاد جدی نگرفتم. غافل از اینکه حرف هایش بوی شهادت می‌داد و می‌دانست به زودی شهید خواهد شد.

در عملیات فروغ جاویدان منافقین با ۲۵ تیپ  شرکت داشتند

کمتر از یک هفته پس از قبول قطعنامه توسط ایران و در شرایطی که نیروهای عراقی با زیر پا گذاشتن توافقات ۵۹۸ مجددا به خرمشهر حمله کرده و تا آستانه تصرف آن پیش رفته بودند، سازمان مجاهدین عملیاتی با نام فروغ جاویدان یا چلچراغ را آغاز کرد.

هدف منافقین از حمله درعمق خاک ایران، با چندین تانک دارای چرخ های لاستیکی و سرعتی معادل ۱۲۰ کیلومتر در ساعت، تسخیر چندین شهر و در آخر رسیدن به تهران و بدست گرفتن قدرت بود.

شهدای عملیات مرصاد برای امنیت ایران اسلامی جانفشانی کردند

بر طبق زمانبندی، نیروها بایستی در آن روزها ساعت ۶ بعد از ظهر به کرند و ساعت ۸ شب به اسلام آباد و ۱۰ شب به کرمان شاه رسیده و در این شهر، دولت خود را اعلام نمایند. اگرچه در ساعت های مقرر به کرند و اسلام آباد رسیدند، اما در مسیر اسلام آباد – کرمانشاه و گردنه حسن آباد، از پیشروی آن ها جلوگیری شد.

در این عملیات (فروغ جاویدان) منافقین با ۲۵ تیپ ( هر تیپ ۲۰۰ نفر) شرکت داشتند و بدین ترتیب مجموعاً بین ۴ تا ۵ هزار نیروی عملیاتی وارد ایران شدند. مقارن ساعت ۱۴:۳۰ در تاریخ سوم مردادماه ۶۷ منافقین و ارتش عراق عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از طریق سرپل ذهاب و هلی برد از جنوب گردنه پاطاق (نزدیکی سرپل ذهاب) آغاز و به طرف شهر کرند غرب پیشروی کردند و حدود ساعت ۱۸:۳۰ اولین تانک های عراقی با آرم منافقین وارد شهر شدند و پس از تصرف شهر به طرف اسلام آباد غرب پیشروی کرده، به محض رسیدن به مدخل شهر، اقدام به قطع برق و ارتباط مخابراتی و هم چنین تیراندازی و آشفته نمودن اوضاع کردند.

تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند که به علت عدم انسجام نیروها و آمیختگی منافقین با مردم، اوضاع از کنترل نیروهای نظامی خارج و شهر به تصرف آن ها در آمد.

رزمندگان اسلام به فاصله کوتاهی تعدادی از ارتفاعات را به کنترل خود درآوردند

پس از حرکات ناجوانمردانه منافقین ، مقام های نظامی کشورمان به اطلاعات جامعی در مورد محور و اهداف عملیات و میزان نیروهای عمل کننده (سازمان منافقین) دست پیدا کردند و با به حرکت درآوردن تعدادی از یگان‌های سپاه پاسداران، که دارای ویژگی‌های حرکت سبک و سریع بودند و از وسایل نقلیه سریع و کوچک استفاده می‌کردند، واکنش سریعی در مقابل این رویداد نشان دادند.

شهدای عملیات مرصاد برای امنیت ایران اسلامی جانفشانی کردند

رزمندگان اسلام به فاصله کوتاهی تعدادی از ارتفاعات و تقاطع جاده‌های ارتباطی در فاصله بین اسلام آباد و کرمانشاه ( باختران )‌ را به کنترل خود درآورده و با نیروهای مقدم منافقین درگیر شدند. آنها توانستند تا هنگام آمادگی و تجمع نیروهای سپاه پاسداران از مناطق مختلف در محور عملیات، منافقین را زمین‌گیر و خطوط ارتباطی آنها را در چند نقطه قطع کنند.

در منطقه حسن آباد (۲۰ کیلومتری اسلام آباد) به دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع آوری نیرو، منافقین زمین گیر شدند.

نیروهای خودی در ارتفاعات چهارزبر ضمن تشکیل خط پدافندی با آنان درگیر شده، و بعدازظهر ۴ مرداد با محاصره شهر اسلام آباد، به منظور انسداد عقبه و راه فرار، سه راه اسلام آباد– کرند را قطع، و آن ها را محاصره کردند.

رزمندگان اسلام روز ۵ مرداد عملیات مرصاد را آغاز نمودند و طی چندین ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده، و مابقی را به فرار وا داشتند. در این عملیات، رزمندگان اسلام از قسمت سه راهی اهواز (پشت پمپ بنزین اسلام آباد) دشمن را دور زدند و تلفات زیادی به منافقین وارد کردند.

شهدای عملیات مرصاد برای امنیت ایران اسلامی جانفشانی کردند

«یاد و خاطره شهدای مرصاد گرامی باد.»

رضا رضایی مجد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha