به گزارش امروز(سه شنبه) پایگاه خبری «الخلیج الجدید» براساس داده های رسمی، ارزش سرمایه گذاری های خارجی بانک های عامل در عربستان سعودی در ماه مه گذشته (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ) حدود ۹۲.۳۹ میلیارد ریال سعودی (۲۴.۶۳ میلیارد دلار) ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ ، ۸.۳ درصد کاهش یافته است.
به گزارش روزنامه «الاقتصادیه» عربستان، سرمایه گذاری بانک های عامل عربستان سعودی معادل ۸.۴ میلیارد ریال (۲.۲۴ میلیارد دلار) در مقایسه با حدود ۱۰۰.۸ میلیارد ریال (۲۶.۸۷ میلیارد دلار) در پایان ماه می سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.
این امر با توجه به اقدام گسترده بانکها در اعطای وام محلی اعم از شرکتها یا اشخاص از یک سو و همچنین گسترش خرید اوراق قرضه دولتی از سوی دیگر روی داده است .
در زمانی که سرمایه گذاری بانک ها در اوراق قرضه دولتی در همین مدت حدود ۷.۱ درصد افزایش یافت و به ۴۵۰.۱ میلیارد ریال (۱۲۰ میلیارد دلار) رسید، اعتبار برای بخش خصوصی برای این دوره حدود ۱۶ درصد رشد داشت.
سرمایه گذاری خارجی یکی از دارایی های بانک های عامل در عربستان سعودی محسوب می شود.
عربستان سعودی برای سومین سال متوالی با روند نزولی سرمایه گذاری خارجی روبرو است ، مقامات ریاض این ناکامی اقتصادی را به دلیل مشکلات ناشی از بیماری همه گیر ویروس کرونا در جهان می دانند.
اعمال محدودیت در برگزاری مراسم حج، فشار مالی بیشتری به عربستان وارد کرده است، کشوری که در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا و سقوط قیمت نفت، با بحران مالی روبهرو است بطوری که این کشور سیاست ریاضت اقتصادی را در پیش گرفته و مجبور به گران کردن بنزین شده است.
علاوه بر این هزینه های گزاف جنگ در یمن نیز دولت سعودی را با کاهش شدید منابع ارزی روبرو کرده است .
از سوی دیگر به دلیل حضور عربستان سعودی در جنگ های نیابتی منطقه و خطر به هم خوردن ثبات سیاسی در این کشور، صاحبان سرمایه در عربستان تمایل بیشتری به خارج کردن دارایی های خود از این کشور نشان می دهند و با وجود اعمال محدودیت های سختگیرانه، خروج سرمایه برای چهارمین سال متوالی در عربستان روندی صعودی داشته است.
نظر شما