به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از عرب نیوز، این سنگ نگاره تاریخی که چندی پیش توسط باستانشناسان عضو کمیسیون گردشگری و میراث ملی عربستان در استان الحدید این کشور کشف شد، شامل ۲۶ ردیف نوشته شده به خط میخی است که آن را به طولانیترین کتیبه کشف شده به خط میخی در عربستان تبدیل میکند. کشف این سنگنگاره درهای جدیدی را به روی تاریخ روابط شبه جزیره عربستان و ساکنان باستانیش با منطقه همسایه بینالنهرین باز خواهد کرد.
این طرح که روی سنگ بازالت کنده کاری و حک شده، نَبونَئید آخرین پادشاه بابل را در حالی نشان میدهد که یک عصای سلطنتی به دست دارد و چهار نماد شامل یک هلال ماه، خورشید، یک مار و یک گل در برابر وی خودنمایی میکنند. محققان حدس میزنند این نمادها مفهوم مذهبی داشته و به خدایان معبد پانتئون در بینالنهرین مربوط باشند. تیمی از پژوهشگران همچنان در حال مقایسه این کتیبه سنگی با نمونههای مشابه هستند تا بتوانند معنای دقیق نمادهای مذکور را استنباط کنند.
محققان پیشتر نیز در این منطقه کتیبه و ابلیسکهایی کشف کرده بودند که به آخرین پادشاه بابل اشاره دارند. نَبونَئید از ۵۵۶ تا ۵۳۹ سال قبل از میلاد بر بابل حکمرانی کرد تا این که سرانجام به دست کوروش کبیر سرنگون شد. امپراطوری بابل در روزهای اوجش، از خلیج فارس تا دریای مدیترانه کشیده میشد. وقتی نَبونَئید حکومت را به دست گرفت بخشهایی از عربستان امروزی را فتح کرد.
نظر شما