۶ مرداد ۱۴۰۰، ۲۲:۱۰
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84419544
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توافق روسیه و آمریکا برای ادامه گفت و گوهای ثبات راهبردی در سپتامبر

نیویورک- ایرنا- وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد هیات های روسیه و آمریکا درباره ادامه گفتگوهای ثبات راهبردی در اواخر ماه سپتامبر توافق کردند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد طرفین توافق کرده اند رایزنی های غیررسمی  قبل از برگزاری نشست اواخر سپتامبر ادامه یابد.
وزارت خارجه آمریکا گفتگوهای ژنو  را حرفه ای و سازنده دانست و گفت که طرفین بر تشکیل کارگروههای در این زمینه  تاکید کرده اند.
وندی شرمن وزیر خارجه آمریکا و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه درژنو سوئیس مذاکرات درباره کنترل تسلیحاتی را آغاز کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بود در خلال این گفت‌وگوها به دنبال فراهم کردن بستر کاری برای کنترل تسلیحااتی در آینده و اقداماتی در راستای کاهش خطرات هستیم.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه  و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه و مسئول امور مربوط به روابط با آمریکا در دولت روسیه نیز به تازگی به خبرگزاری تاس گفت: مسائل مربوط به ثبات راهبردی (مسائل مورد اختلاف در عرصه های موشکی و هسته ای) در این مذاکرات مطرح و بررسی خواهد شد. 
ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر گفته بود که گفت و گوهای روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی باید موضوع فضا را به صورت گسترده در بر بگیرد.
وی به رسانه های روسی گفت: آمریکا روی حوزه بسیار محدودی تمرکز می کند، برای مثال، روی موضوع زباله های فضایی، اما مسکو خواستار «بررسی گسترده تر» موضوع فضا در مذاکرات آتی است.

شروع مذاکرات کنترل تسلیحاتی فراتر از مفاد معاهده استارت نو یکی از محورهای مهم دیدار چند ساعته جو بایدن و ولادیمیر پوتین در ماه گذشته در ژنو سوئیس بود.بایدن در آغاز به کار دولتش تاکید کرده بود به دنبال تمدید پیمان استارت ۳ برای حفظ توازن فعلی در نیروهای هسته‌ای دو کشور است.
 بر اساس این پیمان نباید تعداد موشک‌های بالستیک و زیردریایی‌هایی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند، برای طرفین بیش از ۷۰۰ فروند و موشک بالستیک و زیردریایی غیر مستقر از ۸۰۰ فروند بیشتر باشد. همچنین، نباید موشک‌های بالستیک و زیردریایی‌هایی که دارای کلاهک هسته‌ای هستند، برای هر یک از طرفین از ۱۵۵۰ فروند تجاوز کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha