حرکت تحقیقات دانشگاهی به سمت فناوری نیازمند اتصال ساختارمند است

تهران- ایرنا- رییس موسسه ملی حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (نیماد) گفت: حرکت تحقیقات دانشگاهی به سمت فناوری نیازمند اتصال ساختارمند این بخش ها به یکدیگر است و اهداف مشخصی را دنبال کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، فرید نجفی روز شنبه در مراسم امضا و تبادل تفاهم نامه همکاری میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(NIMAD) افزود: موسسه نیماد بزرگ ترین موسسه حامی پژوهش های حیطه علوم پزشکی در کشور است که در ایام اخیر  سه برنامه بزرگ را در مجموعه فعالیت های خود مشخص کرده است .

وی خاطرنشان کرد: یکی از آنها همکاری با گرنتینگ بادی های داخلی کشور است که در این مورد نگاه به این سمت است که با تمام موسسه هایی که به نوعی حمایت گر پژوهش و فناوری و فناوران در کشور هستند،  همکاری کند و همسو شود و فعالیت های همسوگرانه را توسعه دهد .

 رییس موسسه ملی حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور  تصریح کرد: همین برنامه در زمینه گرنت بادی های خارج از کشور نیزدیده شده و در واقع نگاه موسسه این بوده که این زمینه نیز توسعه پیدا  کند ، به طوری که در هفته جاری یک برنامه مشترک با یکی ازگرنت بادی های کشور آلمان خواهیم داشت و این برنامه ها  رو به توسعه است .

نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: یکی دیگر از برنامه هایی که در نیماد ایجاد شد، رفتن به سراغ سازمان های سیاستگذار در حیطه سلامت در کشور بود و گرفتن نیازهای آنها وتغییر آن نیازها با پروپوزال هایی که فراخوان می شد، بر اساس آن قسمتی از تامین اعتبار این برنامه توسط سازمان های سیاستگذار تعریف و قسمتی نیز توسط نیماد صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه این برنامه شروع شده و در سایت نیماد قراردادهای اینچنینی وجود دارد ، افزود: اگر قرار است که تحقیقات  و فناوری در کشور از تحقیقات دانشگاهی به سمت تحقیقات ملی برود و از ملی به سمت فناوری حرکت کند، چاره ای  نداریم جز اینکه اکوسیستم تحقیقات و فناوری هم در کشور کاملا به طور ساختارمند به همدیگر متصل شود و هم اینکه اهداف مشخصی را دنبال کنند.

 رییس موسسه ملی حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور یادآور شد: در همین برنامه ای که با حمایت و همسویی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ایجاد شده نگاه ما نگاه به حیطه هایی است که ما درآنها همگرا هستیم و می توانیم بهم دیگر کمک کنیم و یک هم افزایی در این حیطه داشته باشیم .

مجفی همچنین گفت: در اولین فراخوان مشترک ما با صندوق ازپروپوزال های حوزه فرآورده های سلامت محور اعم از دارو ، کاشتنی ها ، تجهیزات پزشکی ، بیگ دیتا ها ، آلاینده های محیط زیستی، در قالب  دو 300 میلیون تومان از سوی نیماد و صندوق حمایت خواهد شد.

وی ادامه داد: این مباحث حیطه هایی هستند که ما در علوم پزشکی و سلامت به شدت نیازمند کمک از حیطه های خارج ازعلوم پزشکی هستیم  که بسیارهم همگرایی وهم پوشانی بین حیطه های مختلف علوم وجود دارد.

وی گفت: به هرحال خیلی مهم است در کشور ما هم مثل خیلی از جاهای مختلف دنیا اگربنا است اتفاقی در بحث علم و فناوری در جاهایی که کشور دچار مشکل است و یا در لبه دانش بخواهیم حرکت کنیم تمام افراد برجسته در این حیطه ها در کنار هم قرار می گیرند و موسساتی وجود داشته باشند که از این هم گرایی حمایت کنند .

وی ادامه داد: ما در این حیطه‌ها و در بحث سلامت، به شدت نیازمند کمک رشته‌های خارج از علوم پزشکی هستیم، در فراخوان‌های آتی، بر حسب نیاز کشور و بر حسب علاقه‌مندی که در دوسوی این تفاهم‌نامه وجود دارد، ممکن است حیطه‌های دیگری نیز اضافه شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، یکی از نقاط قوت این برنامه را الزام بر حضور دانشجوی پسادکترا عنوان کرد و گفت: این موضوع خیلی کمک می‌کند به این‌که پژوهشگران جوان در کنار افرادی که صاحب سبک هستند، در کشور قرار بگیرند و از این گرنت استفاده کنند.

نجفی ضمن دعوت از پژوهشگران حیطه علوم پزشکی و از پژوهشگران سایر واحدهای دانشگاهی کشور در وزارت علوم و از همه موسسات آموزشی و پژوهشی کشور برای شرکت در این فراخوان، اظهارامیدواری کرد که با شناسایی مشکلات کشور و شناسایی ابرترندهایی که نیاز کشور برای بحث مرجعیت علمی است، پژوهشگران رشته‌های مختلف در کنار هم قرار بگیرند تا اتفاق خوبی را در پایان شهریور ماه شاهد باشیم.

وی بیان کرد: امیدواریم بخش‌هایی مثل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این حرکت هم‌گرایانه حمایت کنند و کمک ویژه‌ای به این بحث داشته باشند تا این اقدامات به یک جریان اصلی در کشور تبدیل شود، گرنتیگ‌بادی‌ها و حمایت‌کننده‌های بخش پژوهش و فناوری در کنار یکدیگر و به صورت هم‌جهت از پژوهش‌ها حمایت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha