مجتبی ورمقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تیمهای اداره کل دامپزشکی کردستان در پی گزارش های مردمی و با همکاری فرماندهی انتظامی سنندج، یک دستگاه کامیونت را که بدون داشتن گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای، فاقد یخچال و در شرایطی غیر بهداشتی در حاشیه شهر سنندج در حال توزیع ماهی در بین چند دستگاه خودرو سواری بود، توقیف کرده و با ضبط محموله آن، پرونده ای در خصوص این تخلف تنظیم و به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
وی افزود: یکی از خودروهای سواری قبل از حضور اکیپ های دامپزشکی و نیروی انتظامی، پس از بارگیری بخشی از ماهی های یاد شده به منظور توزیع آن در یکی از شهرستان های استان از محل دور شده بود که پس از گذشت چند ساعت شناسایی، توقیف و مقدار ۲۵۰ کیلوگرم ماهی ضبط شد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: این خودرو از مبدا یکی از شهرستان های کشور و در گرمای بالای ۴۵ درجه سانتیگراد، بدون یخچال نسبت به حمل ماهی ها اقدام کرده بود که در بررسی های اولیه بوی تعفن محموله، نشانه های فساد را تایید می کرد.
خارج کردن بیش از یک تن فرآورده خام دامی از چرخه مصرف
ورمقانی همچنین اظهار داشت: در اجرای طرح تشدید نظارت، پنج شنبه و جمعه گذشته بازرسان بهداشت عمومی دامپزشکی استان، از یک هزار و ۲۶۲ مرکز نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی بازدید کردند.
وی افزود: به منظور نظارت بهینه بر عملکرد مراکز عرضه، نگهداری و فروش فرآورده های خام دامی، این طرح با حضور ۸۸ نفر از بازرسان و کارشناسان دامپزشکی استان در قالب ۴۸ تیم در ۲ شیفت از مرکز هدف شامل قصابیها، مرغ فروشیها، ماهی فروشیها، جگرکیها، رستورانها، اماکن پخش و توزیع تخم مرغ، رستورانها، مراکز تهیه غذای آماده، هتلها، مراکز بوم گردی و تفریحی و غذاخوریهای بین راهی بازدید و مقدار یک هزار و ۲۱۴ کیلوگرم فرآورده های غیر قابل مصرف را ضبط و برای ۲۲ مرکز صورتجلسه ضبطی جهت تشکیل پرونده قضایی تنظیم کردند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: یک محموله مرغ غیر بهداشتی به وزن ۲۲۶ کیلوگرم، یک محموله تخم مرغ بدون هویت و غیر قابل مصرف به وزن ۳۸۴ کیلوگرم از جمله کشفیات این طرح بود.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر بوده و حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.
نظر شما