به گزارش ایرنا، علی شهابی نسب در حاشیه نشست در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار داشت: سال گذشته حدود ۴۳۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولت و تسهیلات بانکی (حدود ۱۶۱میلیارد تومان بودجه دولت و ۲۷۰ تسهیلات بانکی) برای بحث زلزله سی سخت به استان اختصاص یافت و در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفت.
وی افزود: ۲۸۵ میلیارد تومان مذکور علاوه بر اعتبارات قبلی بوده که در این خصوص مسوولان تلاش کردند بر اساس میزان خسارات وارده به تاسیسات دولتی و عمومی، موارد به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال، این عدد ابلاغ شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این اعتبار بین ۳۳ پروژه در سطح شهرستان دنا و شهر سی سخت توزیع شد و حدود ۵۰ درصد این اعتبار تاکنون به طور کامل به استان تخصیص پیدا کرده است.
شهابی نسب ادامه داد: با این عدد بسیاری از پروژه ها که آسیب دیده اند دیده می شود و بازسازی آن ها سرعت می گیرد.
زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر شامگاه ۲۹ بهمن ماه شهر سی سخت را لرزاند و همچنان پس لرزه های آن ادامه دارد. تاکنون بزرگترین پس لرزه آن ۴.۵ ریشتر بوده است که ظهر چهارشنبه ۶ اسفندماه شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند.
در پی وقوع زلزله ۵ و ۶ دهم ریشتری به ۳ هزار و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد.
۸۰۰ واحد به علت خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع ۳ هزار و ۷۰۰ واحد نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هستند.
از مجموع ۸۰۰ واحد بازسازی ۴۲۰ واحد شهری و ۳۸۰ واحد روستایی و از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هزار و ۵۰۰ واحد شهری و هزار و ۴۰۰ واحد روستایی است.
میزان خسارت زلزله به واحد های تعمیری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و بر اثر این زلزله به ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت معیتشی از جمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت وارد شده است.
۶۴ نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند.
۱۲ فروردین سال ۹۷ نیز زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در شهرهای سی سخت و یاسوج خساراتی به بار آورد.
شهرستان ۴۲ هزار نفری دنا در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.
نظر شما