به گزارش خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا، سیاوش ملکی فر روز یکشنبه در دومین رویداد مجازی پیوند فرهنگی با موضوع بازی، اسباب بازی و عروسک در صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: صندوق برای توسعه زیست بوم نوآوری کشور رویداد دوشنبه های استارتاپی را برگزار و سعی کرده است در این رویداد مجموعه های استارتاپی را به مجموعه سرمایه گذاران خطرپذیر متصل کند که تاکنون ۲۷ رویداد برگزار شده است.
وی بیان کرد: در این رویداد استارتاپ هایی که مرحله شتاب دهی را پشت سر گذاشته اند، به سرمایه گذاران و سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور معرفی می شوند.
ملکی فر ادامه داد: در برگزاری این رویداد و در کل در اکوسیستم نوآوری کشور چیزی که مغفول مانده بود، ورودی شتاب دهنده ها است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: شتاب دهنده ها یکی از بازیگران اصلی اکوسیستم نوآوری و موتور خلق شرکت های دانش بنیان آینده هستند. اگر اکنون اکوسیستم دانش بنیان و اکوسیستم استارتاپی با بزرگانی مثل سیناژن در حوزه بایو تک و دیجی کالا و اسنپ و تپسی در سایر حوزههای استارتاپی شناخته می شوند، این ها حاصل بذرهایی هستند که اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ کاشته شدند.
وی یادآور شد: برای سیناژن و دیجی کالای ۱۴۱۰ باید از اکنون سرمایه گذاری کنیم. آن چیزی که می تواند به عنوان بازیگر این اکوسیستم به ما کمک کند شتاب دهنده ها هستند.
ملکی فر افزود: ورودی شتاب دهنده ها از طریق فناوران، پژوهشگران، افراد خلاق، مبتکر و کسانی است که تیم هم نشدند و یا تیم هم شدند، اما دنبال فضایی برای استقرار یا سرمایه اندکی برای شروع (سرمایه بذری) هستند، اما دست این دو گروه خیلی در دست هم گذاشته نمی شود.
ملکی فر اظهار داشت: شتاب دهنده ها ارتباط وسیعی با دانشگاه و پژوهشگاه های کشور و مجموعه افراد خلاق و پویا ندارند و از آن طرف نیز این گروه اصلا نمی دانند مسیر پر پیچ و خم تجاری سازی ایده تا بازار را باید با همراهی شتاب دهنده ها طی کنند.
وی گفت: بنابراین رویدادی از سوی صندوق تحت عنوان رویداد پیوند طراحی شد که توسط کارگزاران بخش خصوصی اجرا می شود و صندوق در این رویداد تصدی گری ندارد. قرار بر این شد برنامه رویداد به عنوان یک دورهمی نباشد، بلکه مجموعه ای از فرایند توانمندسازی باشند و تیم های خوب از سراسر کشور شناسایی شوند و معطوف به تهران نباشد.
ملکی فر تصریح کرد: این تیم ها به شتاب دهنده ها معرفی می شوند و هر شتاب دهنده دانش بنیانی که حدود ۱۰۰ شتاب دهنده است، اگر این شتاب دهنده ها با یک هسته فناور و تیم و فردمبتکر قرارداد ببندند، صندوق بابت قراداد شتاب دهی تسهیلات ارزان قیمت قرض الحسنه به شتاب دهنده می دهد.
وی یادآور شد: در واقع صرفا تیم ها را به شتاب دهنده ها معرفی نمی کنیم. وقتی تیم ها را معرفی می کنیم اگر شتاب دهنده با تیم قرار داد ببندد بخشی از سرمایه بذری را به عنوان وام در اختیار شتاب دهنده قرار می دهیم.
ملکی فر ادامه داد: صندوق نوآوری مستقیم به تیم ها سرمایه بذری نمی دهد، بلکه به شتاب دهنده های دانش بنیان سرمایه بذری می دهیم که دست تیم ها را بگیرند و از دره مرگ عبور دهند.
معاون توسعه صندون نوآوری گفت: صندوق امروز پنجمین رویداد پیوند و دومین رویداد فرنو در حوزه اسباب بازی را با حضور ۱۰ تیم برگزار کرد. در مجموع در چهار رویداد پیوند برگزار شده بیش از ۲۰ جلسه بین تیم ها و شتاب دهنده ها برگزار شده است .
وی گفت: چهار تیم از تیم های حاضر در این رویدادها موفق به عقد قرار داد شتاب دهی با شتاب دهنده ها شده اند و ۲ تیم نیز در حین عقد قرارداد شتاب دهی هستند.
ملکی فر با اشاره به اینکه ارایه تسهیلات بذری از ابتدای سال جاری در صندوق شروع شده گفت: هشت تقاضای بذری از جانب شتاب دهنده ها تا الان به دست صندوق رسیده که صندوق دو مصوبه در این زمینه به ارزش ۴۵۰ میلیون تومان داشته است.
وی تصریح کرد: امید است بیش از پیش به اتصال تیم ها به شتاب دهنده ها و تامین مالی شتاب دهنده ها کمک کنیم.
نظر شما