۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۸
کد خبر: 83357464
T T
۰ نفر
حمایت ۱۰۰ میلیون تومانی صندوق نوآوری وشکوفایی از دانش‌بنیان‌ها

تهران- ایرنا- معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه صندوق، حمایت بلاعوض برای اخذ استانداردهای داخلی و خارجی شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان برای اخذ استانداردهای صادراتی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در سال حمایت می‌شوند.

دکتر سیاوش ملکی‌فر روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع تشریح بسته‌های حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شتابدهنده‌ها و استارتاپ‌ها در محل این صندوق افزود: استارتاپ‌ها چرخه عمل مشابهی را طی می‌کنند تا تبدیل به شرکت‌های دانش‌بنیان شوند. در این مسیر تعدادی از آنها موفق می‌شوند که وارد بورس شوند و صندوق نوآوری از لحظه شکل‌گیری این استارتاپ‌ها تا وارد شدن به بورس، برنامه‌های حمایتی در دستور کار خود دارد.

وی بسته‌های حمایتی صندوق برای این شرکت‌ها را در قالب تأمین منابع مالی دانست و اظهار داشت: از جمله این خدمات، خدمات توانمندسازی استارتاپ است که شامل تسهیلات کم بهره برای بازسازی فضاهای استقرار، تأمین سرمایه بذری برای هسته‌های فناورانه که در شتابدهنده‌ها شکل گرفته‌اند، می‌شود.

ملکی‌فر با تاکید بر اینکه استارتاپ‌ها پس از یک دوره فعالیت شش ماهه از شتابدهنده‌ها خارج می‌شوند، یادآور شد: در این مرحله نیز صندوق نوآوری و شکوفایی، بسته‌های حمایتی دارد که از آن جمله می‌توان به همکاری ما با صندوق‌های پژوهش و فناوری اشاره کرد.

*** ارائه ۲۶۹ میلیارد تومان تسهیلات به صندوق‌های پژوهش و فناوری

وی گفت: تاکنون ۲۶۹ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ ترجیهی و ۹۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری در اختیار ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی قرارداده شده است.

ملکی‌فر بیان کرد: بسته حمایتی "هم‌سرمایه‌گذاری" از دیگر برنامه‌های حمایتی صندوق است که در دستور کار قرار داده شده، بر این اساس صاحبان ایده در استارتاپ‌ها می‌توانند با مراجعه به صندوق‌های پژوهش و فناوری بخشی از منابع مالی خود را مشروط به انجام بررسی و تصویب نهایی تأمین کنند.

*** حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برای اخذ استانداردهای داخلی و خارجی

وی در ادامه گفت: تا کنون ۱۵ استاندارد داخلی و خارجی برای اخذ مجوز توسط شرکت‌های دانش بنیان و دریافت حمایت‌های توانمندسازی از سوی این صندوق مصوب شده و بر روی سایت قرار گرفته‌است.

ملکی‌فر افزود: در این زمینه صندوق برای اخذ استاندارد محصولی تا ۲۰ میلیون تومان در سال و اخذ استاندارد صادراتی تا ۱۰۰ میلیون تومان در سال حمایت برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر اخذ استاندارد سی ای ( CE) نیز در لیست استانداردهای مورد تصویب صندوق قرار گرفته است.

*** بسته حمایتی شتابدهنده‌های دانش‌بنیان

ملکی‌فر با اشاره به بسته حمایتی این صندوق از شتاب دهنده‌های دانش‌بنیان افزود: از جمله برنامه‌های این بسته اعطای تسهیلات تا سقف ۷۰ درصد برای فضای رهن محل استقرار استارتاپ‌هاست که این تسهیلات به مدت پنج سال و بدون بهره و وثیقه در اختیار شتابدهنده‌های دانش‌بنیان قرار خواهد گرفت.

وی تسهیلات بازسازی و آماده‌سازی فضای استقرار، تسهیلات خرید و مالکیت محل کار و تأمین تجهیزات فنی مورد نیاز شتابدهی و تسهیلات کم بهره و نرخ ترجیهی و همچنین تأمین خدمات توانمندسازی را از دیگرخدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان نام برد.

ملکی‌فر همچنین از اعطای تسهیلات برای برگزاری رویدادهای شتابدهی خبر داد و گفت: سالن‌هایی که در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دارد، به صورت رایگان و یا با تخفیف‌های بسیار زیاد در اختیار شتابدهنده‌ها قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: تسهیلات در زمینه تأمین سرمایه بذری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر به شتابدهنده‌ها اعطا می‌شود. این تسهیلات به دو روش شامل ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه چهار درصدی به شتابدهنده‌ها و دیگری هم سرمایه‌گذاری با صندوق‌های پژوهش و فناوری صورت می‌گیرد.

*** رویکردهای صندوق در توسعه اکوسیستم

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی به برنامه‌های این صندوق در خصوص توسعه اکوسیستم نوآوری اشاره کرد و افزود: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به بازارسازی و کمک به شکل‌گیری بازار داخلی اشاره کرد. در این خدمت تلاش می‌شود تا با برگزاری رویدادهای تبادل فناوری و نشست‌های تبادل فناوری، شرکتها و صاحبان فناوری را به خریداران بالقوه آنها وصل کنیم.

وی از برگزاری رویداد تبادل فناوری در آینده خبر داد و گفت: این رویداد با همکاری سازمان فضایی برگزار می‌شود و طی آن ۳۰۰ شرکت و استارتاپ حوزه فضایی خدمات خود را ارائه خواهند داد.

ملکی‌فر کمک به توسعه صادرات دانش بنیان را از دیگر اقدامات این صندوق در توسعه اکوسیستم نوآوری نام برد و افزود: در حال حاضر کشور در شرایط تحریمی قرار دارد و ما در تلاش هستیم با تقویت پایگاه‌های صادراتی، محصولات و خدمات دانش بنیان ایرانی را در نمایشگاه‌های دائمی ایران مستقر در سایر کشورها حمایت کنیم. در حال حاضر نمایشگاه‌های دائمی محصولات ایران در کشورهای چین، آذربایجان و ترکیه فعال شده است.

ملکی‌فر توسعه زنجیره ارزش و شبکه تأمین دانش‌بنیان، مشارکت فعال در توسعه فناوری‌های جدید و جریان ساز و تمرکز بر حل مسائل و چالش‌های راهبردی را از دیگر برنامه‌های این صندوق برای توسعه این اکوسیستم نام برد.

وی خدمات مشاوره، استانداردها و مجوزها، آموزش، رتبه‌بندی جوایز، حفاظت از مالکیت فکری، بازاریابی و توسعه بازار را از جمله خدمات توانمندسازی این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد و گفت: تمامی این خدمات توانمندسازی به صورت بلاعوض ارائه می‌شود.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha