"مهدی خدابخشی" روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آلودگی هوا موجب تشدید بیماری های زمینه ای شامل مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی می شود که همزمانی آن با اپیدمی کرونا می تواند منجر به افزایش شمار مبتلایان به این ویروس و وخامت حال بیماران شود.
وی افزود: همچنین بر اساس مطالعات و شواهد علمی، آلودگی هوا نقشی تعیین کننده در افزایش و گسترش بیماری هایی مانند آنفلوانزا و کووید ۱۹ دارد ضمن اینکه افزایش میزان آلودگی هوا می تواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی افراد را بیشتر کند.
مسئول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس پس از فشارخون بالا، مصرف دخانیات و سوء تغذیه در جهان است و به عنوان دومین عامل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر پس از استعمال دخانیات شناخته می شود.
خدابخشی خواستار توجه مردم به خودمراقبتی به ویژه در زمان آلودگی هوا شد و گفت: مواد آلاینده هوای شهرها ترکیبی پیچیده از ذرات سمی و خطرناک هستند که برای سلامتی انسان بسیار زیان آورند.
وی اظهار داشت: مواجهه با آلودگی هوا می تواند موجب تحریک ریه و ایجاد التهاب، تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن، افزایش عفونت در بافت ریه و در نهایت افزایش عوارض و پیامدهای منفی بیماری کووید ۱۹ شود.
مسئول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: علائمی مانند سرفه خشک، سوزش گلو، تنگی و مشکل تنفسی از جمله علائم و عوارض آلودگی هوا است.
کیفیت هوای شهر همدان در اوایل هفته جاری(شنبه تا دوشنبه) در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار داشت.
نظر شما