به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای سازمان ملل، «سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد» (فائو) و «برنامه جهانی غذا» در گزارشی بر لزوم اتخاذ تدابیر مناسب در پنج «منطقه حساس» در آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان مناطق در معرض خطر گرسنگی تاکید کردند.
بر اساس گزارش فصلی این دو نهاد بینالمللی، خشکسالیها و کاهش میزان برداشت محصولات کشاورزی، پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بیماری همهگیر در آمریکای مرکزی، ناآرامیهای اجتماعی و رکود اقتصادی در کلمبیا و بحران اقتصادی و افزایش ناامنی و جنایتها در هائیتی همه از دلایلی است که به تشدید معضل گرسنگی دامن زده است.
در این گزارش آمده است: پیشبینی میشود که کاهش بارندگیهای کمتر از حد متوسط و آثار منفی آن بر محصولات زراعی و همچنین تاثیرات اجتماعی- اقتصادی بیماری کووید-۱۹، وضعیت امنیت غذایی در سه کشور هندوراس، گواتمالا و نیکاراگوئه را وخیم تر خواهد کرد.
کمبود غذا میتواند حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در گواتمالا، سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در هندوراس و حدود ۳۰۰ هزار نفر را در نیکاراگوئه تحت تاثیر قرار دهد. شرایط وخیمی که در ماههای آینده نیز بدتر خواهد شد.
این گزارش با تاکید بر بی ثباتی اجتماعی، بحران اقتصادی و موج اعتراضات اخیر به عنوان عوامل کلیدی منجر به ناامنی غذایی در کلمبیا نوشت: طبق اطلاعات «چشمانداز نیازهای بشردوستانه ۲۰۲۱»، سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این کشور با معضل دسترسی نامنظم به غذا دستوپنجه نرم میکنند. همچنین ۷۳ درصد از جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ نفری مهاجران ونزوئلایی در کلمبیا در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.
در هائیتی نیز شمار افرادی که در بازه زمانی ماههای مارس و ژوئن ۲۰۲۱ (اوایل اسفند تا اوایل تیر) با بحران عدم امنیت غذایی مواجه شدند با شش رتبه افزایش به حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید.
ترکیبی از بی ثباتی اقتصاد کلان، شرایط خشکسالی در فصل اصلی کشاورزی و بحران سیاسی احتمالاً به وخامت هر چه بیشتر کمبود مواد غذایی در هائیتی منجر خواهد شد.
توزیع بذر گونههای گیاهی مقاوم به خشکی، حفر چاه، توزیع علوفه، ایجاد مخازن جمعآوری آب در مناطق آسیب دیده تحت سکونت خانوارهای کم بضاعت از پیشنهادهای ارائه شده در این گزارش برای بهبود وضعیت غذایی در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب است.
سازمان غیر دولتی «اقدام علیه گرسنگی» پیشتر از تشدید سه برابری شمار افرادی که از عدم امنیت غذایی در آمریکای لاتین رنج میبرند در سال ۲۰۲۰ ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ خبر داد.
اقتصاد کشورهای فقیر آمریکای مرکزی، تحت شرایط قرنطینه و محدودیتهای مرتبط با همهگیری ویروس کرونا از هم پاشیده است. از طرفی وقوع توفانهای سهمگین «اِتا» و «لوتا» در مناطق وسیعی از نیکاراگوئه، گواتمالا و هندوراس و به دنبال آن خرابیها، سیلابهای بزرگ و رانش زمین در ماه نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ماه) موجب تشدید معضلات این منطقه شده است.
نظر شما