دکتر سهیلا خسروی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۲۲ هزار و ۱۴۳ نفر برای اهدای خون به پایگاهها و مراکز سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان مراجعه کردند که ۱۷ هزار و ۸۳۸ نفر از آنان موفق به اهدای خون شدند.
وی با بیان اینکه از مجموع اهدا کنندگان خون در سیستان و بلوچستان یکهزار و ۳۲۰ نفر زن و ۱۶ هزار و ۵۱۸ نفر مرد بودند افزود: این میزان حدود ۶۰ درصد نیاز استان را تحت پوشش قرار میدهد.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: متوسط میانگین درخواست ماهانه خون و فرآوردههای خونی استان ۱۲ هزارو ۲۲۶ واحد است.
وی گفت: میزان مصرف خون و فرآوردههای خونی از ابتدای سال تاکنون ۴۸ هزار و ۹۰۵ کلیه خون و فرآوردهها، ۳۶ هزار و ۳۹۴ گلبول قرمز، پنج هزارو ۴۳۵ پلاکت و هفت هزار ۷۶ فرآوردههای پلاسمایی بوده است.
خسروی با اشاره به اینکه کمبودها از پایگاههای معین در سطح کشور دریافت میشود، افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۷ هزارو ۸۵۸ واحد خون از سایر استانها بویژه شهرهای سمنان، بجنورد و بیرجند دریافت شده است.
وی اظهارداشت: سه هزار و ۲۵۳ نفر بیمار تالاسمی موجود سیستان و بلوچستان ۶۸ درصد خونهای اهدایی را مصرف میکنند.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به بحران کرونا در استان و افزایش تعداد مرگ و میر و موارد ابتلا، میزان ذخایر خونی به شدت کاهش یافته است.
وی افزود: از همشهریان عزیز درخواست میشود برای اهدای خون به پایگاهها و مراکز انتقال خون در سراسر سیستان و بلوچستان مراجعه کنند.
خسروی بیان کرد: پایگاههای انتقال خون در سیستان و بلوچستان از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند و هم استانیهای عزیز نباید نگران آلوده شدن به ویروس کرونا در این مراکز باشند.
وی دارا بودن حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و مبتلا نبودن به کمخونی را از شرایط لازم برای اهداکنندگان خون عنوان کرد.
به گزارش ایرنا از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواجها به صورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره و انجام نشدن آزمایشهای قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرشهای منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور ادامه دارد.
نظر شما