دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت درباره فقدان پیشرفت برای رسیدن به هدف یک جهان عاری از سلاح اتمی به شدت نگرانم.
گوترش تصریح کرد از همه کشورهای دارنده سلاحهای هسته ای میخواهم به صورت جداگانه و جمع اقداماتی را برای کاستن از خطرات ناشی از این سلاح ها اتخاذ کنند.
دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد تنها تضمین درباره عدم استفاده از سلاحهای هسته ای امحای کامل آنها است.
اظهارات دبیر کل سازمان ملل در حالی است که آمریکا و برخی کشورها همچنان در حال تجهیز و نوسازی زرداخانه های اتمی خود و مسابقه تسلیحاتی هستند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری سوئیس انفو، در سوم بهمن ماه ۹۹ پیمان ممنوعیت سلاح های هسته ای با هدف برقراری صلح در جهان به اجرا درآمد.
این پیمان در سال ۲۰۱۷ توسط ۱۲۲ کشور در سازمان ملل متحد تصویب شد اما ۸۶ کشور آن را امضا و از بین آنها ۵۱ کشور آن را تصویب کرده اند اما خبری از امضای دارندگان سلاح های هسته ای و متحدان آنها نیست.
بیشتر کشورها از تصویب پیمان منع سلاح های هسته ای (TPNW) در سال ۲۰۱۷ ابراز خوشحالی و رضایت کرده اند درحالی که (واکنش) کشورهایی که سلاح هسته ای دارند محدود به سکوت و یا ابراز نارضایتی از این پیمان بوده است.
این پیمان نتیجه کنفرانس های بین المللی درباره عواقب انسانی هرگونه انفجار هسته ای و گفت وگوهایی که چندین هفته در ژنو به طول انجامید، است اما بیشتر کشورهایی که سلاح هسته ای دارند این جلسات را تحریم و با مذاکراتی که در نیویورک انجام شد، مخالفت کردند.
اختلاف نظر اصلی در سال ۱۹۶۸ در مورد تفسیر پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) بود، پنج کشور دارای سلاح هسته ای( آمریکا، چین، فرانسه ، انگلیس و روسیه) درخواست کردند حق قانونی آنها در داشتن سلاح هسته ای در این پیمان بدون محدودیت زمانی قید شود اما کشورهایی که سلاح هسته ای نداشتند معتقد بودند که از نیم قرن پیش در ازای تعهد خلع سلاح همه کشورها از داشتن سلاح های تسلیحاتی منصرف شده اند.
نظر شما