به گزارش ایرنا محمدرضا دهستانی روز شنبه دربازدید خبرنگاران شهرستان اردکان از محل موزه گنجینه ایثار و شهادت ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و سالروز شهادت شهید محمود صارمی افزود: از جمله وظایف خبرنگاران انعکاس فعالیت مسوولان با صداقت کامل به منظور گسترش روحیه امید در جامعه است .
وی اضافه کرد: گنجینه ایثار و شهادت اردکان تنها مجموعهای است که در سطح استان یزد فعالیت می کند.
این مسوول با بیان اینکه درمجموعه ایثار و شهادت به روی همه از جمله مردم و مسوولان باز است تصریح کرد: آن چیزی که در گنجینه طراحی شده است تاریخ صد سال ایران در زمان قبل از انقلاب ، پهلوی اول و پهلوی دوم می باشد .
دهستانی اظهارداشت: شاخص اصلی گنجینه آثار به جا مانده شهدا از جمله وصایا و دلنوشته های آنهاست .
وی یادآور شد : ساختمان این گنجینه در گذشته مدرسه و بعد از بیمارستان و سپس به موزه تبدیل شده است و امیدواریم که با حمایت مسوولان و صنایع ماندگار بماند .
در آستانه روز خبرنگار، جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانهای اردکان ضمن بازدید از بخشهای مختلف گنجینه ایثار و شهادت شهرستان «اردکان» در جریان اقدامات صورت گرفته برای جمعآوری آثار بجا مانده از شهدا قرار گرفتند.
در این بازدید، مسوولان گنجینه ایثار و شهادت شهرستان اردکان ضمن بیان توضیحاتی در خصوص نحوه راهاندازی این مجموعه و جمعآوری و نگهداری آثار شهدا، از همکاری رسانهها با این مجموعه تشکر و قدردانی کردند.
فعالان رسانهای اردکان نیز با تجلیل از تلاشهای مسوولان گنجینه شهدای شهرستان اردکان به عنوان مجموعهای بینظیر در حوزه ایثار و شهادت بر تلاش هرچه بیشتر در جهت معرفی این گنج عظیم به جامعه بهویژه نسل جوان تأکید کردند.
گنجینه ایثار و شهادت، یکی از بی نظیرترین و شاخصترین مجموعههای نمایشگاهی است که با هدف حفظ آثار و زنده نگهداشتن یاد شهدا، همچنین معرفی سیره و سبک زندگی شهدا و انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان جامعه در شهرستان اردکان دایر شده است.
این موزه در ۲ طبقه شامل بخشهای انتظار، تالارهای مقاطع تاریخی خاص، گالری شهدا، انتشارات، اتاقهای یادمانی و سایر بخشها است، گنجینه ایثار و شهادت اردکان، از نظر محتوایی و مفهومی، مقاطع مختلفی از مقاومت مردم سلحشور اردکان، از دوران کشف حجاب رضاخانی تا دوران دفاع مقدس را به تصویر کشیده است.
نمای بیرونی این موزه به صورت جمعآوری نمای فرسوده سنگی، نماچینی با آجر سنتی، اجرای اندود سیمگل و دمگیری با گچ، اجرای اجر فرش با آجر سنتی و بندکشی انجام شده است.
گنجینه ایثار و شهادت شهرستان اردکان از سال ۱۳۹۱ و بهمنظور حفظ آثار و زنده نگهداشتن یاد شهدای شهرستان و همچنین معرفی سیره و سبک زندگی شهدا و انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان جامعه در محل ساختمان سابق بیمارستان قلب واقع در خیابان آیتالله حائری اردکان دایر شده است.
شهرستان ۱۱۸ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما