۱۷ مرداد ۱۴۰۰، ۹:۴۶
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84430177
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

میزان مصرف بذر داخلی چغندر قند سالانه پنج درصد افزایش می‌یابد

بجنورد-ایرنا- مدیرعامل کارخانه قند شیروان گفت: با تلاش‌های انجام شده در زمینه اصلاح نژاد بذر چغندر قند، اقبال به مصرف این نهاده افزایش یافته است و میزان مصرف بذر داخلی چغندر قند سالانه پنج درصد افزایش می‌یابد.

محسن طیبی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت چغندرقند، اصلاح بذر در دستور کار است و در سال های اخیر چند شرکت دانش بنیان در کشور، تولید و ترویج بذر ایرانی را در دست مطالعه دارند.

وی افزود: رویکرد کارخانه این است که میزان خرید بذر ایرانی در میان چغندرکاران سالانه پنج درصد افزایش یابد و مزارعی هم در سطح کشور نسبت به تولید بذر ایرانی ایجاد شده است.

طیبی خاطرنشان کرد: بذرهایی که صنعت قند در اختیار چغندرکاران قرار می دهد، بذرهای داخلی و خارجی است که در هر دو صورت، این نهاده ها مورد تاییدیه موسسه تحقیقات و اصلاح بذر کرج است و واردات بذر خارجی زیر نظر این موسسه انجام می شود.

وی گفت: بذرهای ایرانی به لحاظ عیار و عملکرد در واحد سطح به تدریج به بذرهای خارجی رسیده است و با توجه به تحریم ها و گرانی ارز، کشاورزان اقبال بیشتری به بذر ایرانی دارند.

وی افزود: عیار بذر ایرانی هنوز کمی از عیار بذرهای خارجی پایین است اما با توجه به سازگاری این رقم با منطقه، بذر داخلی مورد اقبال کشاورزان است و اکنون یک سوم از بذر مصرفی کشت قراردادی کارخانه قند شیروان، داخلی است.

وی خاطرنشان کرد: کارخانه قند شیروان چهار هزا هکتار کشت قراردادی با چغندرکاران این استان و سایر استان های کشور منعقد کرده است که این محصول را با قیمت تضمینی از آنان خریداری می کند.

طیبی گفت: این کارخانه، نهاده های مورد نیاز چغندرکاران از جمله بذر، کود  و سموم را در فصل کاشت به صورت امانی در اختیار کشاورزان قرار می دهد و وجوه آن را در فصل خرید از حساب این تولیدکنندگان کم می کند. 

مدیرعامل کارخانه قند شیروان خاطرنشان کرد: ظرفیت کارخانه قند شیروان جذب سالانه ۴۰۰ هزار تن چغندر قند است.

کارخانه قند شیروان در ۱۰ کیلومتری غرب شیروان واقع است و ۶۵۰ نفر به صورت مستقیم در این واحد فعالیت دارند.

بر اساس اعلام مسوولان جهاد کشاورزی خراسان شمالی این استان از نظر سطح زیر کشت چغندر قند رتبه ۹ و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن ۲.۱۳ درصد کشتزارهای چغندر کشور در تولید ۱.۵۱ درصد این محصول سهم دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha