خبرنگاران بازوی توانمند و حلقه واسط بین دولت و مردم هستند

زاهدان- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاران بازوی توانمند دستگاههای اجرایی و حلقه واسط بین مردم و دولت هستند و وظیفه بسیار سنگین و رسالت خطیری در بیان واقعیت ها و انتقادات سازنده دارند.

علی زندی روز سه‌شنبه به مناسبت روزخبرنگار با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز زاهدان و دیدار با رییس و خبرنگاران این مرکز اظهار داشت: در حوزه مقدس مبارزه با مواد مخدر خبرگزاری‌ها و تمامی اصحاب رسانه و رسانه ملی نقش بسزایی دارند.

وی با اشاره به اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان رسانه رسمی نظام مادر همه خبرگزاری ها محسوب می شود، گفت: امروزه اگر مدیری خود را جدا از خبرنگار بداند به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان افزود: با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته در سه نقطه از استان مراکز ماده ۱۶ ایجاد شده و افرادی که خواسته یا ناخواسته درگیر پدیده شوم اعتیاد شده و به عنوان معتاد متجاهر شناخته می شوند جمع آوری و برای بهبودی به این مراکز انتقال می یابند.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان مرز عریض و طویلی با ۲ کشور افغانستان و پاکستان دارد، گفت: همجواری با افغانستان به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر که بیش از ۸۴ درصد تریاک دنیا و برابر گزارش های رسیده بطور متغییر بیش از ۱۲ تا ۱۵ هزار تن تریاک تولید می کند باعث شده این استان در حوزه مصرف، نگهداری، ترانزیت و حمل و نقل مواد مخدر درگیر بوده و گاهی تعدادی از همشهریان نیز گرفتار این بلای خانمان سوز شده و به عنوان معتاد متجاهر دستگیر می شوند.

زندی بیان کرد: ظرفیت اسمی مراکز ماده ۱۶ ۱۰۰ نفر بوده که با پیگیری ها و هماهنگی های صورت گرفته این آمار به یکهزارو ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.

وی افزود: مرکز جمع آوری معتادین متجاهر در جنوب سیستان و بلوچستان به مرکزیت ایرانشهر در اردیبهشت ماه سالجاری با ظرفیت هزار نفر و در شمال استان نیز در محمد آباد هامون با ظرفیت ۳۰۰ نفر و مرکز تل سیاه زاهدان با ظرفیت قابل قبول راه اندازی شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان گفت: با پیگیری های صورت گرفته و همکاری شهرداری، ستاد مبارزه با موادمخدر و استانداری یک مرکز بزودی در زاهدان راه اندازی خواهد شد که در جنوب شرق کشور بی نظیر بوده و تاکنون حدود هفت و نیم میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز ظرفیت نگهداری ۱۸۰ نفر مرد و ۱۸۰ نفر زن را دارد که فاز اول برای معتادان مرد متجاهر طی چند روز آینده به بهره برداری خواهد رسید و فاز زنان را نیز شهرداری به مناقصه گذاشته که پیمانکار مشخص شده اما هنوز شروع بکار نکردند.

زندی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون بیش ۵۰ تن و ۲۳۶ کیلو مواد مخدر با تلاش دستگاه های مقابله ای سیستان و بلوچستان کشف شده است.

وی گفت: در سال گذشته کشفیات مواد مخدر در استان بیش از ۳۱ درصد رشد داشته که این امر نشان از تلاش و کوشش همکاران در دستگاه های مقابله ای است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان افزود: امروزه متاسفانه مافیای مواد مخدر به دلیل سود سرشار و هنگفتی که در زمینه حمل و ترانزیت مواد وجود دارد تلاش خود را متوقف نکرده و قاچاقچیان به هر طریقی سعی دارند بازار مصرف خود را از دست ندهند.

وی با تاکید بر اینکه باید آگاهی بخشی در حوزه خانواده صورت گیرد، بیان کرد: بسیاری از کودک آزاری ها، قتل ها، همسرآزاری ها و غیره ریشه در مواد مخدر دارد که تریبون داران و ائمه جمعه و جماعات شیعه و سنی باید در این حوزه مطالبه گر باشند زیرا امروز نه تنها دولت بلکه هیچ دستگاهی نمی تواند به تنهایی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اقدام کند.

زندی گفت: وسایل و ابزار حمل مواد مخدر نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده و نداشتن دستگاه های اپتیکی و الکترونیکی خوب از ناحیه ما مزید بر علت شده است.

وی افزود: تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و نداشتن ابزارها باعث آسیب و مشکل در حوزه مبارزه با مواد مخدر شده و در این زمینه سازمان ملل نیز به صورت خیلی محدود کمک می کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با وجود سه معبر رسمی در این استان به شدت نیازمند دستگاه بادی اسکنر کامیونی هستیم زیرا روزانه بیش از ۴۵۰ دستگاه تریلی در مرز تردد می کنند و این امکان وجود ندارد که همه مورد ارزیابی قرار گیرند و باید توسط دستگاه های ایکس ری کنترل شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha