به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، از پنجشنبه هفته گذشته (۱۴مرداد) که مراسم تحلیف آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهوری در مجلس شورای اسلامی انجام و قرار شد تا قبل از مهلت قانونی دو هفتهای، وزیران کابینه دولت سیزدهم معرفی شوند، تا روز چهارشنبه (۲۰ مرداد) مهمترین خبر معرفی سیدعزت الله ضرغامی عضو شورای انقلاب فرهنگی و رییس پیشین سازمان صداوسیما به عنوان وزیر پیشنهادی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بود، وزارتخانهای با سه حوزه مهم، ماموریتهای ویژه و البته مواجه با ابر چالشی عمیق و جانکاه بنام کوید۱۹ بود.
در میان همه این سختیها و اخبار تلخ کرونا، در آخرین روزهای پایان کار دولت دوازدهم در دوران انتقال، روند فعالیت بخشهای مختلف وزارت میراثفرهنگی کُند نشد؛ رویدادهای هفته گذشته با اولین رالی گردشگری کمپرها در ایران آغاز شد، مسابقهای که اگر چه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و وزارتخانه را با نقد برخی رسانههای به خاطر شرایط کرونایی مواجه کرد، ویژگیهای خاص را خود داشت؛ هدف از این مسابقه که بیش از ۴۰ دستگاه خودرو کمپر و کاروانینگ در آن حضور داشت توسعه و ترویج سفرهای مسئولانه در دوران کرونا و کمک به رونق گردشگری داخلی عنوان شد.
این رالی سه روزه از از محل وزارت میراثفرهنگی در استان تهران آغاز و پس از عبور از استان البرز در استان قزوین پایان می یافت و پس از آن شرکتکنندگان به سمت رودبار حرکت کرده و با رسیدن به دریاچه خلشکوه به مدت دو روز در قالب کمپ در محوطه دریاچه مستقر شدند و به پاکسازی طبیعت و جمعآوری زباله و پسماندهای رها شده در محیط زیست منطقه پرداختند.
آزمون جامع دورههای گردشگری/ ابلاغ ثبت ۵۶ اثر فرهنگی،تاریخی و طبیعی
هفته گذشته یک رقابت نفسگیر دیگر البته این بار میان فعالان و علاقهمندان گردشگری برگزار شد، آزمون جامع دورههای کوتاهمدت گردشگری که مجوزهای لازم را از ستاد ملی مقابله با کرونا دریافت کرده بود، با حضور ۶هزار و ۳۳ داوطلب در هفت دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمایان ایرانگردی جهانگردی، راهنمایان طبیعتگردی، راهنمایان زمینگردشگری، مدیریت عمومی تأسیسات گردشگری، کارشناس ارزیاب طرح تطبیق و مدیر فنی طرح تطبیق بهطور همزمان در سراسر کشور و مناطق آزاد کیش و چابهار برگزار شد.
در این آزمون تعداد شرکتکنندگان در دوره راهنمایان فرهنگی ۲ هزارو ۲۷۷ نفر، مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی یک هزارو ۶۰۶ نفر، راهنمایان طبیعتگردی یک هزار و ۲۶۲ نفر، راهنمایان زمین گردشگری ۴۹ نفر، مدیریت عمومی تأسیسات گردشگری ۴۸۸ نفر، کارشناس ارزیاب طرح تطبیق ۳۰۵ نفر و مدیر فنی طرح تطبیق ۴۸ نفر بود.
در هفته گذشته همچنین وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مراتب ثبت ملی ۱۷ اثر میراثفرهنگی ناملموس ملی خراسانرضوی، ۱۳ اثر میراثفرهنگی ناملموس استان گیلان، ثبتملی ۸ اثر طبیعی مازندران، ثبت ملی ۱۲ اثر منقول فرهنگیتاریخی استان خوزستان، ۶ اثر طبیعی استان همدان و همچنین هفت اثر منقول فرهنگیتاریخی استان سمنان را به استانداران این استانها ابلاغ کرد این درحالی بود که شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی غیرمنقول ۲۱ اثر غیرمنقول از استانهای کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و تهران را هم واجد ثبت ملی و ارزش فرهنگی و تاریخی تشخیص داد و اعلام کرد.
وزارت میراثفرهنگی، هفته گذشته در حالی که در جشنواره شهید رجایی در «تحقق اهداف برنامه اصلاح نظام اداری دوره دوم» به عنوان دستگاه برگزیده انتخاب شد، دومین مرکز خصوصی نوآوری و رشد را با هدف توسعه زیستبوم کارآفرینی در حوزه پژوهشی راهاندازی کرد، این در شرایطی است که نخستین مرکز نوآوری بخش خصوصی در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با عنوان «دنا» از دو هفته پیش آغاز به کار کرده است.
بزرگداشت روز جهانی گردشگری ۱۴۰۰ در ۵ استان منتخب
حدود یک ماهونیم به روز جهانی گردشگری (۲۷ سپتامبر، ۵ مهر) باقی مانده و وزارت میراث فرهنگی برای بزرگداشت این روز آماده میشود، برنامه ریزی ها بر اساس تداوم شرایط کرونا در نظر گرفته شده و ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی می گوید: شعار روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۱ گردشگری، ابزاری برای رشد فراگیر انتخاب شده و بزرگداشت این روز از ۶ تا ۱۱ مهر، در ۵ استان منتخب اردبیل، کردستان، کرمانشاه، کرمان و فارس به عنوان نمایندگان مسیرهای جدید و سنتی گردشگری کشور برگزار میشود؛ بنابراین تصمیم استان اردبیل در ششم مهر، استانهای کردستان و کرمانشاه به صورت مشترک در منطقه اورامانات/ هورامان در هشتم مهر، استان کرمان در دهم مهر و استان فارس در یازدهم مهر، میزبان مهمترین رویداد صنعت گردشگری کشور هستند.
تعویق در نمایشگاه ملی صنایعدستی / رونمایی از دستگاه زریبافی خانگی
این در حالی است که خشایار نیکزادفر مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی اواسط هفته اعلام کرد برغم برنامهریزی برای برگزاری سیوپنجمین نمایشگاه ملی صنایعدستی در هفته اول شهریورماه اگر شرایط و وضعیت کرونا قرمز باشد زمان این نمایشگاه به تعویق می افتد
نیکزادفر با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق دستورات و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد که تابع تصمیمات و نظر ستاد ملی مقابله با کرونا است و در صورتی که وضعیت قرمز کرونایی در تاریخ زمان برگزاری نمایشگاه ادامه داشته باشد، نمایشگاه در زمان دیگری برگزار خواهد شد.
با همه اما و اگرهایی که کرونا به برگزاری رویدادهای میراثفرهنگی و گردشگری تحمیل کرده است؛ هفته گذشته نمونه خانگی دستگاه زری بافی با حضور وزیر میراثفرهنگی و رییس پژوهشگاه، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی رونمایی شد. دستگاه زریبافی خانگی محصول پژوهشهای کارگاهی اساتید هنرمند پژهشکده هنرهایسنتی است و با نمونههای کارگاهی بسیار متفاوت است؛ دستگاه زریبافی کارگاهی ۴متر ارتفاع و ۱۰متر طول دارد که به هیچ عنوان در آپارتمانهای شهری جا نمیگیرد؛ اکنون این دستگاه خانگی با حدود ۱.۳ کوچکسازی، به ارتفاع ۲.۷۵متر، عرض ۱.۱۵متر و طول ۲متر طراحی شده در یک اتاق ۶ مترمربعی هم قابل نصب است؛ این دستگاه به اندازهای کوچک ساخته شده که ضمن حفظ قابلیتهای فنی (مانند دستگاه قالیبافی) یک بافنده و نساج یا هر فردی که تمایل و علاقه دارد، بتواند در اتاق خانه خود یک پارچه نفیس زرباف را تولید کند.
وزیر میراثفرهنگی همچنین در این هفته از نمایشگاه تخصصی فیروزهکوبی و قلمزنی روی مس، بازدید کرد و تابلوی «قلمزنی با تلفیق فیروزه» را که برای اولین بار در ایران تولید شده، رونمایی کرد. وی در بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه و گالری استاد عزتالله انتظامی، با گرامیداشت یاد این هنرمند و بازیگر فقید سینمای ایران بر حمایت از هنر و فرهنگ از سوی تمام دستگاهها تأکید کرد.
هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی هم نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس لایحه اصلاح تبصره یک ماده ۲ قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی را تصویب کردند؛ روحالله عباسپور سخنگوی این کمیسیون توضیح داد که پیش از این بیمه قالیبافان، استادکاران و... و. تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود که براساس لایحه مذکور مقرر است وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی بیمه این افراد شود.
نظر شما