موفقیت داوطلبان جمعیت هلال احمر در رقابت‌های حقوق بین‌الملل بشردوستانه

تهران - ایرنا - تیم سه نفره داوطلبان جمعیت هلال احمر ایران، شامل محسن ابراهیمی، محمدعلیزاده و مصطفی الحجاج به ترتیب از استان‌های تهران، گلستان و قم در رقابت بین‌المللی حقوق بین‌الملل بشردوستانه "دکتر عزیزبی" کشور ترکیه شرکت و موفق به کسب جایزه در این رقابت‌ها شدند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، در مرحله نهایی این رقابت که از ۸ تا ۱۷ مردادماه برگزار شد، تیم‌هایی از سراسر جهان حضور داشتند. در مرحله نهایی رقابت‌ها، تیمی از کشور گرجستان، تیم کشور ژاپن را مغلوب و موفق به کسب رتبه اول شد. در بخش جوایز انفرادی، محسن ابراهیمی موفق به دریافت جایزه بهترین شرکت‌کننده و نامزد دریافت جایزه بهترین ارائه دهنده این رقابت شد. این برنامه با همکاری جمعیت هلال احمر ترکیه، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و انجمن حقوق بین‌الملل استانبول و تماما به زبان انگلیسی برگزار شد.  

ابراهیمی که در این رقابت‌ها مربیگری این تیم را برعهده داشت، درباره فرآیند شرکت در این رقابت‌ بین‌المللی گفت: افتخار داشتیم که به نمایندگی از داوطلبان هلال احمر ایران در این رقابت شرکت کنیم تا بتوانیم حضوری فعال و قوی از خود نشان دهیم. تمام مراحل تیم‌بندی، آمادگی و تمرین به‌صورت برخط (آنلاین) انجام شد. یکی از چالش‌های ما در این رقابت‌ها که با پشتکار اعضای تیم تاثیر چندانی بر نتیجه نداشت، عدم آشنایی قبلی اعضای تیم ایران با هم بود.

وی ادامه داد: به رغم تمامی مشکلات، تیم ما توانست در مرحله مقدماتی که چند ماه قبل برگزار شد، مجوز شرکت در مرحله نهایی را کسب کند و در مرحله نهایی هم تا آخرین مسابقه حضور قوی داشته باشدو و  این اتفاق بزرگ بدون تلاش شبانه‌روزی چندین ماهه تیم و پشتیبانی جمعیت هلال احمر ایران میسر نبود.  

فرصت یک ساعته تیم‌ها و بررسی پرونده‌ها به زبان انگلیسی

مصطفی الحجاج، عضو دیگر این تیم هم گفت: شرکت کنندگان در این رقابت پرونده‌های حقوقی مختلف فرضی، اما شبه‌واقعی را بررسی می‌کنند و باید نقش‌های مختلفی را  برعهده بگیرند، از جمله مشاور حقوقی سازمان‌های بشردوستانه، وزارت خارجه و نیروهای مسلح. شرکت کنندگان باید با نگاه از نقشی که برعهده گرفته‌اند، به بررسی پرونده حقوقی بپردازند. برخلاف دیگر رقابت‌های حقوقی شناخته شده که تیم‌ها از چند ماه قبل فقط یک پرونده را دریافت و بررسی می‌کنند و برای شرکت در مسابقه آماده و هماهنگ می‌شوند، در این رقابت هر روز دو جلسه مسابقه برگزار می‌شد که در هر جلسه، پرونده حقوقی جداگانه‌ای مطرح می‌شد.

وی ادامه داد: نکته‌ای که این رقابت را از سایر رقابت‌های مشابه دیگر متمایز می‌کرد، این بود که تیم‌ها در بهترین حالت تنها یک ساعت فرصت داشتند تا پرونده را بررسی کرده و برای جلسه مسابقه آماده شوند.   علاوه بر این تمامی پرونده‌ها به زبان انگلیسی بود و  تمامی استدلال‌ها هم می‌بایست به همین زبان ارائه می‌شد.

الحجاج همچنین گفت: به دلیل وضعیت وخیم همه‌گیری بیماری کرونا در کشور ترکیه، مرحله نهایی رقابت، به‌صورت آنلاین برگزار شد که کار هماهنگی تیمی را برای اعضای تیم ما، که تنها تیمی بود که اعضای آن به‌صورت فیزیکی درکنار یکدیگر نبودند، بیش ‌از پیش با مشکل مواجه کرده بود.

تحقق افزایش آگاهی و احترام به حقوق بین‌الملل بشردوستانه 

مرحله نهایی رقابت دکتر عزیزبی، شامل جلسات آموزشی تخصصی در قالب مدرسه تابستانه بود که هدف آن کمک به دانشجویان حقوق برای کاربرد عملی حقوق بین‌الملل بشردوستانه است. در طول جلسات آموزشی، اساتید سرشناس دنیا و همچنین مقامات ارشد کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، پیچیدگی‌ها و ظرایف حقوقی فعالیت‌ها و عملیات‌های بشردوستانه در زمینه‌های متعدد از جمله حفاظت‌ از محیط زیست و حفاظت از میراث فرهنگی حین مخاصمه‌های مسلحانه را شرح دادند.   اعضای تیم هلال احمر ایران هم به‌صورت فعال در این کلاس‌ها حضور داشتند

علیزاده از دیگر اعضای این تیم هم درباره حضورش در این رقابت‌ها گفت: نخستین بار بود که اعضای داوطلب جمعیت هلال احمر موفق به شرکت در چنین رقابتی شدند. در حال حاضر با اتمام رقابت، به عنوان یک داوطلب جمعیت هلال احمر، با انگیزه‌تر در زمینه حقوق تحصیل و پژوهش خواهم داشت. این رقابت‌ها منجر به افزایش آگاهی و احترام بیشتر به حقوق بین‌الملل بشردوستانه می‌شود که در کنوانیسون‌های ژنو هم بر آن تاکید شده است.

حقوق بین‌الملل بشردوستانه شاخه‌ای از حقوق بین‌الملل است که تلاش می‌کند از مردم گرفتار در مخاصمه‌های مسلحانه در برابر آثار غیرانسانی جنگ و منازعات محافظت کند. سازمان‌های بشردوستانه، به ویژه جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با تکیه بر قواعد این شاخه حقوقی به حفاظت از غیرنظامیان متأثر از مخاصمه‌های مسلحانه می‌پردازند. بنابراین، تسلط بر محتوای این شاخه حقوقی، امری ضروری برای اعضای سازمان‌های بشردوستانه همچون هلال احمر محسوب می‌شود.

هماهنگی برای انتخاب، معرفی و ثبت‌نام اعضای تیم داوطلب جمعیت هلال احمر ایران برای شرکت در مدرسه تابستانه و مسابقات حقوق بشردوستانه، بر عهده دبیرخانه و کتابخانه تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه بوده و دپارتمان حقوق بین‌الملل بشردوستانه‌ی دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران هم همکاری شاخصی برای ثبت‌نام اعضای این تیم به عهده گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha