کرمانشاه کمبود دارو برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها ندارد

کرمانشاه- ایرنا- باوجود افزایش تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های کرمانشاه در روزهای اخیر خوشبختانه براساس اعلام مسوولان دانشگاه علوم پزشکی تا این لحظه کمبود دارو برای این بیماران در استان وجود ندارد اما باتوجه به سیر صعودی مبتلایان احتمال کمبود امکانات در روزهای آینده محتمل است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تعداد بیماران بستری، افراد مبتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا در روزهای اخیر در کرمانشاه در حال افزایش است و بیم آن می‌رود که امکانات موجود از جمله داروهای مورد نیاز جوابگوی خیل بیماران کووید ۱۹ در استان نباشد.

هم اکنون روزانه به طور متوسط ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری می شوند و تعداد فوتی های ناشی از این بیماری نیز نسبت به هفته گذشته ۲ تا سه برابر افزایش یافته است.

از سوی دیگر تعداد بستری های استان هم در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و به بیش از هزار نفر رسیده که از پیک بستری های موج چهارم استان ۲۰۰ نفر بیشتر است و این در حالی است که مسوولان بهداشت و درمان استان تاکید می کنند هم اکنون در آغاز پیک پنجم قرار داریم.

احتمال کمبود دارو در روزهای آینده

بنا به گفته مسوولان حوزه درمان کرمانشاه، ظرفیت تخت ‌های بیمارستانی استان در حال تکمیل شدن است و اگر روند بیماران بستری همچنان ادامه یابد در روزهای آینده با کمبود تخت و دارو مواجه خواهیم شد.

علت وضع موجود بیشتر از همه متاثر از شرایط نوع ویروس جهش یافته، حضور مردم در مهمانی‌ها، عروسی‌ها، مجالس عزا و جلسات مختلف و همچنین انجام سفر در هفته ها و ماه‌ های اخیر بوده است.

با این وجود در صورت پیش ‌بینی نکردن تمهیدات لازم،  نظام درمانی استان با مشکلات جدی روبرو خواهد شد و از سویی با یک فاجعه انسانی مواجه خواهیم شد که به مراتب بیشتر از پیک های قبلی است.

رعایت پایین شیوه نامه ‌های بهداشتی در این مدت، موجب تشدید وضعیت انتقال ویروس در بین افراد و خوشه ‌های بیماران شده است و اکنون در وضعیت بسیار نامناسب انتقال ویروس در جامعه هستیم.

همه باید باور کنیم که شرایط انتقال ویروسی که اکنون در کشور در گردش است با ماه‌ های قبل متفاوت است و افرادی که به ویروس آلوده هستند، شاید خود آن ها نیز از آن اطلاعی نداشته باشند، با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی با سرعت بسیار بالا و در زمانی کوتاه موجب انتقال ویروس می ‌شوند.

کمبود برخی داروهای کرونا در داروخانه ها

یکی از کارکنان داروخانه شبانه روزی بلوار نوبهار منطقه ۲۲ بهمن هم به ایرنا گفت: متاسفانه با کمبود دارو در سطح شهر مواجه هستیم و داروی «فاویپیراویر» که مربوط به بیماران کرونایی است تمام شده و کمبود سرم هم در سطح شهر وجود دارد و فقط سرم در داروخانه‌های شبانه روزی اکنون موجود است.

یکی دیگر از کارکنان داروخانه منطقه کسری به ایرنا گفت: با کمبود داروهای کرونایی همچون تتراسایکلین، فاویپیراویر و سووداک مواجه هستیم.

اکنون کمبود داروهای کرونا در کرمانشاه نداریم معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه روز جمعه در گفت و گو با ایرنا گفت: هم اکنون کمبودی در زمینه تامین دارو برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های استان وجود ندارد ولی روند شیب بیماری ادامه یابد ممکن است به مشکل برخورد کنیم.

دکتر «قباد محمدی» افزود: با توجه به سیر صعودی بیماران بستری در کرمانشاه، احتمال کمبود داروهای کرونا در روزهای آینده وجود دارد.

وی اضافه کرد: دارو برای بیماران سرپایی مبتلا به کرونا کمبود جدی وجود ندارد و ۸۰ تا ۹۰ درصد داروها هم اکنون در دسترس مردم قرار دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تا حدودی در شهر کرمانشاه مشکل کمبود داروی «فاویپیراویر» برای بیماران سرپایی وجود دارد، گفت: طبق نظر کمیته کشوری این دارو هیچ تاثیری در درمان بیماران کووید ۱۹ ندارد.

وی اظهار داشت: خدمات دارویی در بیمارستان‌های استان به تمام بیماران بستری ارایه می‌شود و داروی بیماران سرپایی هم در همه داروخانه‌های نزدیک به مطب متخصصان عفونی، ریه و داخلی بخصوص پارکینگ شهرداری ارایه خواهد شد.

تاکنون برای تامین دارو مشکلی نداشته ایم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز گفت: الحمدالله تاکنون در استان کمبود دارو نداشتیم ولی هنوز به پیک بیماری نرسیده ایم اگر مردم رعایت کنند از پیک عبور خواهیم کرد و مشکلی نیز از لحاظ دارو نخواهیم داشت.  

دکتر «ابراهیم شکیبا» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  اگر مردم رعایت نکنند ما هم نمی توانیم بهتر از جاهای دیگر عمل کنیم، تخت های بیمارستانی ما محدود است و به طور قطع ما هم در صورت افزایش بیماران جوابگو نخواهیم بود و مردم آسیب خواهند دید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: پس بنابراین راهش رعایت پروتکل‌ها بهداشتی است، از مردم تقاضا داریم حتما از ماسک استفاده کنند و در تجمعات شرکت نکنند.

وی با بیان اینکه پیک پنجم کرونا ادامه دارد، گفت: توقف این پیک به رعایت مردم بستگی دارد و نمی توان گفت این سیر صعودی چه موقع متوقف می شود.

لزوم رعایت پروتکل ها در مراسم های عزاداری

شکیبا افزود: هم اکنون شاهد سیر صعودی کرونا در کشور و استان هستیم و تاکید می کنیم که مردم در آیین های عزاداری حتما دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و به هیچ وجه مراسم عزاداری را در فضای مسقف برگزار نکنند و حرکت دسته جات عزاداری هم از محلی به محل دیگر ممنوع است.

وی تاکید کرد: انتظار داریم مردم و مداحان که در مراسم عزاداری برای احیای دین اسلام زحمت می کشند، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند تا مشکلی برای خودشان، دیگران و خانواده هایشان به وجود نیاید تا بتوانیم از این پیک عبور کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: هم اکنون ۹۹۲ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند و تعداد تست های سرپایی روزانه کرونا هم حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مثبت است که معنی آن این است که یک خیز جدید بیماری در استان ما هم شروع شده و در مراحل ابتدایی آن هستیم.

وی با اعلام اینکه هم اکنون روزانه حدود ۱۰۰ نفر بستری کرونایی داریم، گفت: رعایت پروتکل‌ها متاسفانه هم اکنون در استان و در کشور پایین است و با توجه به خاصیت این بیماری از موج پنجم بسیار نگران هستیم.

در صورت افزایش بستری ها مجبور به برپایی بیمارستان صحرایی خواهیم شد

استاندار کرمانشاه نیز به پیک پنجم کرونا پرداخت و گفت: اکنون ۹۹۲ نفر به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند و این‌ آمار به سرعت در حال افزایش است.

هوشنگ بازوند افزود: کل ظرفیت بستری بیماران ما یک هزار و ۸۰۰ نفر است و اگر آمار از این میزان افزایش پیدا کند مجبور به برپایی بیمارستان های صحرایی خواهیم شد.

وی با اشاره به به اینکه روزانه ده ها نفر به جمعیت بیماران بستری افزوده می شود، گفت: سرعت افزایش آمار بستری ها در استان کرمانشاه نسبت به پیک‌های قبلی بالاتر است از این رو اگر پروتکل ها رعایت نشود خسارت های بسیار بالایی متحمل خواهیم شد.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: در ایام عزاداری محرم سازمان تبلیغات اسلامی و هیات های مذهبی حفظ سلامت مردم را در اولویت قرار دهند؛ عزاداری برای ما خیر و برکت به همراه دارد اما نباید به شکلی باشد که خانواده ها را عزادار کند.

بازوند گفت: فوت حتی یک نفر برای ما هزینه ای سنگین و غیرقابل جبران است از این رو توقع داریم رسانه ها نیز در کنار مدیران برای ترغیب مردم‌ به رعایت پروتکل های بهداشتی قرار گیرند.وی اعلام کرد: عمل های جراحی که فوریت ندارند در استان متوقف شده است تا بتوانیم تخت های خالی برای ساماندهی به بیماران را داشته باشیم.

با توجه به وضعیت موجود تنها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم است که می توان از پیک پنجم هم عبور کنیم و از سویی با افزایش واکسیناسیون در گروه های هدف میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را کاهش دهیم و جامعه به یک ایمنی نسبی دست پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha