امید به مهار بحران کرونا در مشهد با تمرکز قوا

مشهد- ایرنا- گرچه مشهد شاهد روزهای سخت طغیان کرونا با افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان است اما مدیریت به نسبت یکپارچه بحران با هدایت استاندار خراسان رضوی و تمرکز قوای همه دستگاههای ذیربط و موثر همچون دانشگاه علوم پزشکی و آستان قدس موجب ارتقای سطح امیدواری به مهار ویروس در این خطه شده است.

پیرو رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اعلام مبارزه با کرونا به عنوان اولویت نخست کشور، ابلاغ دستور مستقیم و بهنگام رییس‌ جمهوری به استاندار خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سفر اخیر وزیر بهداشت به این شهر و ورود موثر آستان قدس رضوی به عنوان یک پشتیبان قدرتمند، هم‌اینک تمامی توان مدیریت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری استان بر مهار طغیان ویروس کرونا در خراسان رضوی و به ویژه مشهد متمرکز شده است.

قرارگاه مبارزه با کرونا در خراسان رضوی نیز در همین راستا برپا و فعال شد و در نشست دیشب "نظارت کامل بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی با کمک و مشارکت گروههای سازماندهی شده مردمی، نمایندگان بهداشت و نیروهای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، فعالیت اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی شهرداری مشهد برای قطع زنجیره انتقال ویروس همه‌گیر کرونا و ارائه هشدارهای لازم در سطح شهر" را تصویب و ابلاغ کرد. 

با این وجود متولیان حوزه سلامت می‌گویند که روند افزایش تبعات کرونا در مشهد تا یک هفته آینده همچنان ادامه دارد.
هم اکنون مشهد و ۲۴ شهرستان خراسان رضوی در شرایط قرمز و قرمز تیره شیوع ویروس کرونا قرار دارند و هفت شهرستان با وضعیت نارنجی و یک شهرستان با وضعیت زرد مواجهند.
شبانه‌روزی شدن شش مرکز منتخب کرونا برای بیماران در بخش سرپایی، افزایش مراکز تزریق رمدسیویر به ش مرکز در مشهد و همکاری جامعه هتلداران برای اختصاص تختهای اقامتی به منظور گذران دوره نقاهت بیماران کووید ۱۹ از دیگر اقدامات جدید ثمربخش در مسیر مهار بحران کرونا است. 

۳۳۵۵ بستری ناشی از کرونا در خراسان رضوی 
 
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز ۲۳ مرداد ماه به خبرنگار ایرنا گفت: تعداد کنونی بیماران کووید ۱۹ بستری‌ در بیمارستانهای خراسان رضوی سه هزار و ۳۵۵ نفر است. 
دکتر علی‌اصغر انجیدنی افزود: دو هزار و ۵۹۰ نفر از این تعداد در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند. این دانشگاه علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۵ شهرستان دیگر از مجموع ۳۳ شهرستان ایتان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.
وی ادامه داد: روزانه ۷۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در  بیمارستانهای خراسان رضوی بستری می‌شوند. 
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بیماران بدحال کرونایی و بستری در بخشهای بیمارستان امام رضا (ع) مشهد را نیز ۵۴۴ نفر اعلام کرد.

فروکش شرایط حاد ظرف هفته آتی 

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید: اگر هموطنان از دیگر نقاط کشور به مشهد سفر نکنند و شهروندان مشهدی هم پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت کنند ظرف یک هفته و یا ۱۰ روز آینده از شدت شیوع ویروس کرونا و شمار بیماران کووید ۱۹ در این کلانشهر و همچنین خراسان رضوی کاسته می‌شود.

دکتر محمدحسین بحرینی افزود: عادی‌انگاری شدید مردم نسبت به کرونا و شرکت آنها در تجمعات و دورهمی‌ها موجب تشدید انتقال ویروس و گسترش بیش از پیش بیماری کووید ۱۹ شده است. 
وی ادامه داد: همزمان با پنجمین دوره اوجگیری شیوع کرونا در کل کشور، سیل عظیمی از مسافران و زائران بارگاه منور رضوی راهی مشهد مقدس شدند. جمعیتی که بیش از حد انتظار بود و این کلانشهر را بطور ناگهانی با انبوه مسافران و زائران رو به رو کرد. 
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد بیماران بستری غیربومی در مشهد و انتقالی از استانهای مجاور به ویژه سیستان و بلوچستان و سایر مناطق کشور در همین شرایط افزون بر ۳۰ درصد نسبت به هفته‌های پیش بیشتر شده است.

وی افزود: همین رخداد یکی از علل عمده افزایش ناگهانی تعداد بیماران بستری و سرپایی کووید ۱۹ در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است. 
دکتر بحرینی ادامه داد: به دنبال پخش تصاویری در فضای مجازی که برخی حقیقی و برخی نادرست بود، شخص رییس جمهوری پیگیر موضوع شدند و بر این اساس وزیر، معاونان وزارت بهداشت و جمعی از مدیران در مشهد حضور یافتند و کارهای بسیار مهمی را در دوره های کوتاه، میان و بلند مدت برنامه‌ریزی کردند. 
وی گفت: نصب دستگاه سی.تی.اسکن در بیمارستان قائم (عج) مشهد از جمله این اقدامات بود که این دستگاه از فردا برای خدمات رسانی به بیماران کرونایی راه اندازی خواهد شد. 
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با حمایت استاندار خراسان رضوی و فرماندهی سپاه سه قرارگاه عملیاتی در سپاه، دانشگاه و استانداری تشکیل شد و به زودی ۴۰۰ تخت درمانی به مجموع تخت های بستری استان افزوده می شود همچنین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی در خراسان رضوی  نیز با تدابیر اتخاذ شده تامین شد.

تاخیر خودخواسته شخص بیمار، علت ۴۰ درصد مرگها

رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد نیز گفت: طبق بررسی ها ۴۰ درصد بیمارانی که در مشهد به بیمارستان مراجعه می کنند به دلیل بد حال بودن و تاخیر در مراجعه در ۴۸ ساعت اول فوت می کنند.
دکتر علیرضا صداقت افزود: اگر مبتلا به کرونا شدید درمان این بیماری باید به صورت استاندار  و علمی باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشهد گرفتار شرایط وحشتناکی است، بیمارستانها تکمیل، تمام ظرفیت تختها اشغال شده، دارو نیست، تیم درمانگر خسته است و افزایش مرگ و میر بر اثر کرونا به ویژه در بین جوانان مشهود است.
رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: برون‌رفت از وضعیت بحرانی کنونی کرونا با عزم جدی مردم و مسوولان در انجام مسوولیت اجتماعی خود در مقابله با بیماری کووید ۱۹ شدنی است. 
وی افزود: در بحران کنونی دنبال مقصر گشتن کار بیهوده‌ای است و هر فرد باید با پیوستن به پویش" همیار سلامت" و عمل به اصول آن، مسوولیت اجتماعی خود را در مقابله با کرونا ایفا کند.
دکتر صداقت به اصول ضروری مورد توجه یک همیار سلامت اشاره و بیان کرد: "کاهش بار بیماری از طریق در خانه ماندن و رعایت پروتکلهای بهداشتی، درمان علمی و استاندارد بیماری در صورت ابتلا به کرونا، پرهیز از سیاه‌نمایی در جریان اطلاع‌رسانی اخبار، حفظ آرامش و همچنین افزایش نظارتهای مردمی و تذکر رعایت پروتکلها به یکدیگر" چهار اصل ضروری هستند که می‌بایست همیشه مد نظر همیاران سلامت باشد. 
این پزشک فوق تخصص مراقبتهای ویژه همچنین درمان استاندارد را یکی از راههای پیشگیری از مرگ بیمران کووید ۱۹ عنوان و بیان کرد: برخی بیماران بر اساس شنیده‌های خود و یا تبلیغات فضای مجازی دست به اقدامات به ظاهر درمانی می‌زنند لذا در مراجعه به پزشک متخصص تاخیر کرده و زمانی وارد بیمارستان می‌شوند که کار از کار گذشته است. 
وی همچنین پرهیز از سیاه‌نمایی در مورد بیماری کوویو ۱۹ و شیوع ویروس کرونا در عرصه فضای مجازی را مسوولیت اجتماعی آحاد اعضای جامعه ذکر و بیان کرد: اطلاع‌رسانی‌های  هشداردهنده برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیشگیرانه اقدامی بسیار مفید است اما سیاه‌نمایی در این خصوص با نمایش پیکر جانباختگان چیزی جز افزایش بیهوده و فلج‌کننده اضطراب و تنش را در جامعه در پی ندارد و فقط اذهان عمومی را مشوش و ناآرام می‌کند. 

اصل مهم: رعایت پروتکل‌ها و پیشگیری 

استاندار خراسان رضوی نیز که این روزها هدایتگر مستمر عملیات گسترده مبارزه با شیوع کرونا در این استان شده، گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیشگیرانه و جلوگیری از نقض آنها، در شرایط کنونی مهمترین موضوع است. 
محمدصادق معتمدیان در نشست قرارگاه استانی عملیاتی پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی افزود: نقض پروتکل‌ها با جان مردم سر و کار دارد لذا می‌بایست دغدغه همگانی رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد.
وی بر لزوم تقسیم کار و هم‌افزایی در مقابله با بحران کرونا تاکید و بیان کرد: باید قاطعانه وارد این عرضه شده و نظارت‌ها بر رعایت پروتکل‌ها افزایش یاید. 
استاندار خراسان رضوی گفت: تکلیف همه و دستورالعمل عمومی مشخص است، اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به این موضع ورود کرده و دستورات ویژه داده‌اند نشانگر اهمیت آن است.

وی افزود: هم‌اینک بیشترین فشار کاری بر روی کادر درمان قرار دارد و همه ظرفیتها ر این بخش متمرکز شده‌اند لذا اولویت نخست و فوری "مدیریت مهار بحران کرونا" است.
معتمدیان گفت: شهرداری مشهد هم باید با تمام امکانات پای کار بیاید و همچنین از ظرفیت دستگاه نظارتی و قضایی هم در صورت نیاز استفاده شود.

نیازمند به همدلی برای همکاری موثر

سخنگوی قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی نیز گفت: در شرایط موجود رسانه‌ها باید به جای ایجاد هراس و وحشت در جامعه، مردم را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیشگیرانه و فاصله‌گذاری اجتماعی ترغیب کنند زیرا شرایط جاری نیازمند همدلی برای همکاری موثر است و با سیاه‌نمایی کاری از پیش نمی‌رود.
محسن نجات افزود: رسانه‌ها در حالی که اعضا و اهالی کادر درمان خسته و فرسوده شده‌اند، می‌توانند با آرام‌سازی فضا و افکار عمومی، آگاهی‌بخشی به مردم و تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، کمک حال کادر درمان باشند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با همراهی مردم میزان ترددها در مشهد و جاده‌های استان رو به کاهش است و برای مهار کرونا باید همدلی، وفاق و عزم جدی وجود داشته باشد.
سخنگوی قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله با کرونا در خراسان رضوی گفت: مراسم عزادارای محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی باید با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود.
وی افزود: با توجه به پیش رو بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به شرایط بحرانی مشهد از لحاظ شیوع ویروس کرونا، مراسمات عزاداری با رعایت پروتکلهای بهداشتی باید برپا شود.
نجات بیان کرد: همچنین از هیتهای عزاداری خواسته شده تا در ایستگاه‌های صلواتی مقابل هیات نسبت به توزیع ماسک و مواد ضدعفونی اقدام کنند.

آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان ویروس همه‌گیر به طور نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.
تکمیل شدن ظرفیت بیمارستانها، کمبود دارو و سرم و افزایش بیماران کرونایی غیر بومی در مشهد از چالشهای پیش رو در استان خراسان رضوی به شمار می‌رود.
۲۵ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، هفت شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
۳۳۶ شهر نیز در سطح کشور وضعیت قرمز، ۸۴ شهر وضعیت نارنجی و ۲۸ شهر وضعیت زرد کرونایی دارند. 
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان  ۵۲۷ تن دیگر از هموطنان را گرفت و طی این مدت ۳۹ هزار و ۱۱۹  بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد. 
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون  چهار میلیون و ۳۵۹ هزار و ۳۸۵  نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ جان ۹۷ هزار و ۷۴۷   نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. 
"پاندمی کرونا" در سطح جهان  ۲۰۶ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۹۱۲  نفر را بیمار کرده و جان چهار میلیون و ۳۵۰ هزار و ۶۹۰ نفر را  گرفته است.
 ۱۸۵ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۵۴۲ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شده‌اند.
آمریکا در این میان با  ۳۷ میلیون و ۲۰۳  هزار و ۶۴۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۶۳۶  هزار و ۲۹۸ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. 
پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی جایگاه دوازدهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha