به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، روند صعودی شیوع بیماری کرونا در اغلب استان ها همچنان ادامه دارد و با توجه به اینکه هنوز پیک پنجم فروکش نکرده ولی ظرفیت درمانی برخی شهرستان ها کاملا تکمیل شده است.
کاهش حساسیت مردم نسبت به بیماری کووید ۱۹ و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در روزهای گذشته باعث شده برخی استان ها در وضعیت بحرانی قرار گیرند.
با توجه به قدرت بالای سرایت پذیری نوع جهش یافته ویروس کرونا هندی و انتقال گسترده آن در بین افراد جامعه، باید حساسیتها نسبت به این ویروس کشنده در رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی افزایش یابد.
به گفته مسوولان بهداشت و درمان ، هرگونه بی توجهی، ساده انگاری و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، تأثیر بسیاری در شدت چرخش و انتقال این بیماری در جامعه دارد.
در همین حال سخنگوی ستاد ملی مقابله کرونا از تعطیلی همه اصناف و بانک ها و مشاغل دولتی به جز اصناف ضروری از روز دوشنبه ۲۵ تا روز شنبه ۳۰ مرداد ماه خبر داد.
به گفته علیرضا رییسی، از ساعت ۱۲ فردا(یکشنبه) منع تردد یا به عبارتی دیگر ممنوعیت تردد اعمال خواهد شد و نباید ترددی به جز موارد استثنا مانند آمبولانسها و کامیون حمل غذا و غیره صورت گیرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: از ساعت ۱۲ روز یکشنبه ۲۴ مرداد تا جمعه پنجم شهریور ماه منع تردد بین استانی در سراسر کشور و همه جاده ها و همه مجوزهای صادر شده برای تردد لغو خواهد شد.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
متاسفانه ۴۶۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس در کشور به ۹۷ هزار و ۲۰۸ نفر رسید.
همچنین از دیروز تا امروز ۲۳ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۹ هزار و ۷۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۱۵۴ نفر از آنها بستری شدند.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش با استناد به یک برآورد بین المللی هشدار داد اگر به رعایت پروتکل های بهداشتی بیاعتنایی شود تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
گزارش ها از استان هرمزگان حاکی از آن است که حال این روزهای استان هرمزگان هیچ خوب نیست و بر اساس ارزیابیهای انجام شده، میزان رعایت پروتکلها در این استان به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است و روند ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا در ۲ هفته اخیر به طور بی سابقه و نگران کنندهای افزایش یافته است.
مسوولان بهداشت ودرمان استان هرمزگان می گویند یکی از نگرانی هایی که این روزها بسیار مطرح می شود، اوج گیری شدیدتر کرونا پس از ایام محرم است.
بر اساس اعلام رییس بیمارستان کودکان امام حسین(ع) اصفهان نیز ، میزان بستری کودکان دارای علائم کرونا در اصفهان در مقایسه با ۱۰ روز گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است و از خانوادهها خواسته شده است که کودکان خود را به مراسم مختلف، تجمعات و دورهمی نبرند.
به گفته مهرداد معمارزاده، در موج پنجم کرونا روزانه حدود ۱۰ کودک مبتلا به کرونا داریم که بستری می شوند و این آمار در سه روز گذشته رو به افزایش و به ۱۵ تا ۱۷ نفر هم رسیده است؛ از فروردین تا اول اسفند سال ۹۹ (۱۱ ماه) حدود ۹۰۰ کودک مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان داشتیم.
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به شیوع نوع دلتای کرونا در این استان بیان کرده است در حال حاضر حدود ۶۰ درصد، بیش از پیک گذشته شاهد افزایش بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های کرمان و شهرستان ها هستیم.
حمیدرضا رشیدی نژاد به مشکلات حوزه تامین دارو نیز اشاره کرده و گفته است با وجود افزایش آمار مبتلایان به کرونا در کرمان در زمینه تامین دارو و تجهیزات هنوز با بحران جدی روبه رو نشده ایم اما در صورت افزایش آمار بیماران مبتلا و بستری کرونا ممکن است با کمبود دارو مواجه شویم.
از خراسان شمالی هم گزارش شده است که با بستری ۵۳۶ بیمار جدید در ۷۲ ساعت گذشته، هم اکنون ۷۵۷ بیمار دارای علایم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند و در همین مدت ۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان فوت شدند.
همچنین بر اساس گزارش رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، چنانچه وضعیت شیوع گسترده کرونا در استان تداوم یابد، امکانات و تجهیزات دانشگاه علوم پزشکی پاسخگوی نیاز مراجعان و بیماران کرونایی نخواهد بود.
دکتر حبیبزاده ایجاد بیمارستان صحرایی و به کارگیری ظرفیت سایر دستگاهها برای بستری بیماران کرونایی استان اردبیل را محتمل دانست و خواستار مشارکت همگانی برای کاهش ابتلا به کرونا در سطح استان شد.
از استان خراسان رضوی نیز گزارش شده است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان ویروس همهگیر به طور نگرانکنندهای در حال افزایش است.
تکمیل شدن ظرفیت بیمارستانها، کمبود دارو و سرم و افزایش بیماران کرونایی غیر بومی در مشهد از چالشهای پیش رو در استان خراسان رضوی به شمار میرود.
۲۵ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، هفت شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
به گفته رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، طبق بررسی ها ۴۰ درصد بیمارانی که در مشهد به بیمارستان مراجعه می کنند به دلیل بد حال بودن و تاخیر در مراجعه در ۴۸ ساعت اول فوت میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان هم با اشاره به پیشبینیها از افزایش تعداد بیماران کرونایی در روزهای آینده، بیان کرده است: ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داده و اعلام کرده است: پایینترین میزان رعایت پروتکلها در سطح کشور مربوط به سیستان و بلوچستان است.
به گفته دکتر سیدمحمد هاشمیشهری، تمامی موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.
از خوزستان نیز خبر رسیده که بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، درصد زیادی از فوتیهای کرونایی در این استان کمتر از یک روز در بیمارستان بستری بودند.
استاندار گلستان هم با اشاره به ثابت ماندن تعداد بیماران کرونایی بستری استان طی روزهای گذشته هشدار داده است که اگر سطح رعایت شیوهنامههای بهداشتی بیشتر نشود، احتمال ابتلای بیشتر مردم استان به سویه های جدید این ویروس وجود دارد.
نظر شما