۲۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۸
کد خبر: 84437000
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خروج پیچاب از بن بست ارتباطی

۲۶ مرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۸
کد خبر: 84437000
خروج پیچاب از بن بست ارتباطی

گچساران-ایرنا- هر چند که نبود خط تلفن فرصت بیشتری برای دیدارهای چهره به چهره در منطقه سخت گذر پیچاب باشت فراهم می کرد اما بالاخره با راه اندازی سایت ایرانسل، این منطقه دور افتاده محدودیت دیگری را پشت سر گذاشت و از بن بست ارتباطی هم خارج شد.

به گزارش ایرنا، منطقه صعب العبور پیچاب از توابع شهرستان باشت یکی از دورافتاده ترین نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد است که همواره نامش با محرومیت عجین بوده و تاکنون تلاش های زیادی برای برچیدن رنگ محرومیت از چهره این منطقه انجام شده است.

 در گام اول ساخت جاده ارتباطی این منطقه مورد توجه مسئولان قرار گرفت مسیری که به گفته اهالی طی کردن آن گاه ۲ روز به طول  می انجامید و اکنون با ساخت جاده در منطقه کوهستانی به ۲ ساعت کاهش یافته است.

مردم ۲۰ روستای منطقه سخت گذر پیچاب به دلیل نبود آنتن دهی تلفن همراه برای برقراری ارتباط در مواقع ضروری باید ۲۵ تا ۵۰ کیلومتر تپه ها و مناطق مرتفع را طی می کردند که با راه اندای دکل مخابراتی این مشکل تاحدودی برطرف شد.

این روستاها با جمعیتی بیش از ۴۲۰ نفر تاکنون از مشکلاتی مانند نبود جاده دسترسی، کمبود آب آشامیدنی به ویژه در تابستان، روشنایی، استفاده از آب رودخانه و مانند آن دست و پنجه نرم می‌کردند، اما  نبود اینترنت و آنتن دهی تلفن، این روزها بیشتر از هر مشکل دیگری، خانواده‌ها را آزار می داد.

 نبودن این تکنولوژی به ویژه در حوادثی چون زلزله، سقوط ،غرق شدگی،حوادث و آتش سوزی ها به خصوص در مناطق عشایری  و سخت گذر دردسرهای زیادی برای اهالی این منطقه داشت که با  پیگیری های فراوان و تلاش مسئولان این وعده عملی شد.

ضعف در زیرساخت‌های ارتباط مخابراتی در سال های گذشته تهدید جدی برای اقتصاد پایدار و امور امداد رسانی منطقه سخت گذر و عشایری پیچاب بود و این منطقه با دارا بودن ۲۰ هزار راس دام سبک و سنگین حدود ۱۳ درصد گوشت قرمز مصرفی شهرستان باشت را تامین می‌کند.

بخشدار مرکزی باشت کوهستانی بودن را از عاملی برای نبود آنتن دهی در برخی از روستاهای این بخش دانست و گفت: ده توت، خزیون علیا، چو بکنم، سرآستانه، قلعه رئیسی، مرزنگون، دم تنگ، ده بید پیچاب، شهرک خیزان، دره لک پیچاب، سرتنگ بردگادون از جمله روستاهای منطقه پیچاب می باشد که تاکنون مشکل آنتن دهی تلفن  داشتند.

مهراد انبازپور افزود: این منطقه از نظر ارتباطی تاکنون دارای مشکل جدی بوده و چنانچه تصادف یا بحرانی رخ داد امکان برقراری تماس با اورژانس و هلال احمر به سختی امکان پذیر بود.
 وی تصریح کرد: مشکل آنتن دهی  تلفن فقط مختص این روستا در شهرستان باشت نیست و روستاهای دیگری نیز در این شهرستان وجود دارند که نبود پوشش آنتن دهی تلفن همراه دارند.
انباز پور به آنتن دهی ضعیف تلفن همراه در برخی از روستاهای این بخش اشاره کرد گفت: در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی باشت به علت کوهستانی بودن منطقه و محصور شدن آنها توسط کوه های اطراف، با مشکل آنتن دهی تلفن همراه مواجه هستند و این روستاها شامل فتح، تنگ همگون، تنگ میان تنگان می باشد.

در حالی که از روستاهای سایر نقاط کشور خبرهای تغییر نسل‌ها و بهره‌مندی از اینترنت پرسرعت به گوش می‌رسد در روستاهای مناطق محروم و کمتر توسعه یافته باشت هنوز برای برقراری یک ارتباط تلفنی باید منتظر باشند.

ضرورت توجه به زیر ساخت های منطقه سخت گذر پیچاب

گوشی های تلفن همراه در منازل این روستاها به عنوان یک شی بدون ارتباط بود که در صورت تماس با آنها هیچ گاه در دسترس نبودند و به یک وسیله یک طرفه تبدیل شده بود که فقط در مواقعی که با دیگران کار داشتند می توانستند  با حضور در مناطق مرتفع از آنها استفاده کنند.
یکی از اهالی روستاهای پیچاب در این باره می گوید: برای تماس با تلفن های همراهمان باید ۳۰ کیلومتر را طی و به مناطق مرتفع اطراف روستا ها می رفتیم.
علی دلفریان با گلایه از نبود آنتن دهی تلفن در سال های اخیر در این منطقه ادامه می دهد: در این روستا ها مردم همراه تلفن هایشان به دنبال آنتن دهی تلفن به این طرف و آن طرف می رفتند و هر کدام از اهالی روستاها و عشایر درمواقع ضروری به ناچار برای برقراری ارتباط تلفنی و اینکه آیا موفق به برقراری ارتباط می شوند یا نه روزانه با طی کردن  ۲۵ تا ۵۰ کیلومتر پیاده روی دنبال مکان مناسبی بودند.

یکی از عشایر منطقه پیچاب زیرساخت های گردشگری  منطقه سخت گذر پیچاب را نیازمند تقویت دانست و گفت: منطقه پیچاب از زیبایی های فراوانی برخوردار می باشد که کمتر مورد معرفی قرار گرفته است.
کریم جبار نژاد نبود آب آشامیدنی، کمبود امکانات بهداشتی مانند سرویس های بهداشتی، راه های دسترسی نامناسب، برقرسانی، نبود وسایل حمل و نقل و کمبود امکانات رفاهی را از  دیگر کمبودهای این منطقه از نام برد.

یکی از دانش آموزان این روستاها گفت: با راه اندازی زیرساخت مخابراتی  می توانیم با استفاده از فضای مجازی در کلاس درس در سال تحصیلی جدید حضور پیدا کنیم و نگران عقب افتادن از درس‌هایمان نباشیم.

سجاد حرمت نژاد دانش آموز عشایری افزود: در سال تحصیلی گذشته من و دوستانم برای حضور در کلاس مجازی باید کیلومترها راه را طی می کردیم و ساعت‌ها در گرما، سرما، باد و باران، در بلندترین نقطه روی یک کوه می رفتیم که کار بسیار سختی بود.

وی افزود: استفاده از تلفن همراه در دنیای امروز به عنوان یک راه سریع برای انجام امورات روزانه مردم تبدیل شده چون که امکان برقراری ارتباط در مسافت های طولانی را در کمترین زمان ممکن فراهم می کند و در هر مکانی در دسترس استفاده کنندگانشان می باشند.

راه اندازی اینترنت پرسرعت برای نخستین بار درپیچاب باشت

فرماندار باشت گفت: منطقه سخت گذر پیچاب در بخش مرکزی شهرستان باشت از جمله مناطق محرومی بود که مسئولان برای رفع مشکلات آموزشی، بهداشتی، مسکن، جاده، آب، برق، تلفن و اینترنت به این منطقه سرکشی و بامردم این منطقه دیدار می کردند.
سید مسعود حسینی با بیان اینکه یکی از دغدغه های مردم این منطقه به ویژه جوانان نبود اینترنت و عدم دسترسی به تلفن همراه بود که با رایزنی مسئولان این مشکل هم اکنون برطرف شده است.
وی ادامه داد: نخستین دکل تلفن و اینترنت با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد ریال درنزدیکی شهرک خزیون پیچاب راه اندازی و افتتاح شد.

حسینی اظهار داشت: در این طرح زمینه اتصال روستاهای منطقه سخت گذر بطور همزمان به رومینگ ایرانسل و همراه اول فراهم شده است.

وی تصریح کرد: با برقراری رومینگ بین اپراتورهای ایرانسل و همراه اول در روستاهای دارای پوشش حداقل یک اپراتور، که تنها دارای پوشش ایرانسل بودند از خدمات همراه اول نیز برخوردار شدند.

مدیرمنطقه‌ای ایرانسل استان‌های اصفهان و کهگیلویه وبویراحمد گفت: این دکل تلفن از نوع خود ایستا سه پایه با ارتفاع ۶۰ مترو ارتباط ماهواره‌ای و برق ذخیره به مدت ۴۸ ساعت راه اندازی شده است .
هادی خصالی افزود: این دکل از سوی شرکت روان ارتباط عصر،درمنطقه محروم و سخت گذرپیچاب باشت به مدت سه ماه راه اندازی شد.

برخورداری ۹۸ درصد روستاهای گچساران و باشت از اینترنت 

رئیس شرکت مخابرات شهرستان های گچساران و باشت گفت: تاکنون ۹۸ درصد روستاهای مناطق مختلف شهرستان های گچساران و باشت به خدمات اینترنت پرسرعت شامل «ای. دی. اس. ال»، «توجی»، «تری جی» و «فورجی » دسترسی دارند. 

آرش احمدی خیرآباد جلیل، پادوک، دیل، آرو، مارین، سعادت آباد، آبچیرک، دژسلیمان، پشه کان، امامزاده جعفر، ماهور باشت، تلخاب شیرین، نازمکان، بوستان، چم بلبل، بیدک، بهره عنا، سرابیز  و آبدهگاه و آبشیرین، بی بی جان آباد، لیشتر، سراب ننیز، امامزاده جعفر،پشت کوه، میان تنگان پیچاب، خیرآباد ناصر، سربیشه، بیدزرد، کته، منصورآباد، گرس، برغون،  بوستان، چم بلبل، سعادت آباد لیشتر، آلکان و تل مویزی از جمله روستاهایی هستند که به شبکه اینترنت متصل هستند.

احمدی ادامه داد: از این تعداد روستاهای پادوک، خیرآباد ناصر، ایستگاه گرس، لیشتر، پتروشیمی، سقلاطون، دیل، امامزاده جعفر، سربیشه، سرآب ننیز، کته، بوستان و چم بلبل از خدمات اینترنت «فورجی » بهره مند هستند و سه سایت همراه اول از سال گذشته تاکنون  درروستای فتح  و  تپه آفتابگردان مجهز به تکنولوژی «توجی»، «تری جی» و «فورجی » با اعتباری بیش از۳۰ میلیارد ریال شدند.

رئیس شرکت مخابرات شهرستان های گچساران و باشت گفت: ۱۴ طرح در زمینه زیر ساخت‌های مخابراتی  با اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در مناطق مختلف گچساران در دست اجراست.

وی گفت: این طرح ها در زمینه اینترنت پرسرعت نسل چهارم، توسعه پهنای باند و افزایش اینترنت خانگی روستایی، طرح ارتقاء،  و طرح ارتقاء سه ایستگاه تلفن همراه از نسل دوم به نسل های ۳و۴ ارتباطی-شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل است.

رئیس شرکت مخابرات شهرستان های گچساران و باشت  از پوشش صد در صدی تلفن همراه در مناطق گردشگری این شهرستان خبر داد و گفت: بیش از ۹۸ درصد از محورها و مناطق شهری و روستایی شهرستان گچساران زیر پوشش آنتن دهی تلفن همراه است.

منطقه سخت گذر پیچاب در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و ۷۰ کیلومتری شهر باشت واقع شده که به دلیل سخت‌گذر بودن جاده ارتباطی مسیر ۴۰ کیلومتری از روستای ده بزرگ تا پیچاب ۳ ساعت به طول می‌انجامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha