به گزارش ایرنا، هفته پیش ۲ مورد تخلیه پسماند ویژه در بخشهای شرق استان صورت گرفت که بر اثر آن حدود هزار متر مربع از طبیعت دچار آلودگی شد.
برخی از واحدهای تولیدکننده پسماندهای ویژه برای فرار از هزینه اقتصادی اقدام به تخلیه غیرمجاز اینگونه پسماندها بدون در نظر گرفتن آثار سوء زیست محیطی آن در طبیعت میکنند در حالی که این پسماندها بدلیل داشتن خواص خطرناک خود به مراقبت ویژه دارد و وجود آن باعث آلودگی و برهم زدن تعادل اکولوژیکی محیط میشود.
محمود قهرمانی، روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: مدیریت پسماندهای ویژه بخصوص لجن اسیدی، طبق قانون مدیریت پسماند برعهده تولیدکننده آنهاست که باید به کارخانه دارای مجوز زیست محیطی که از این مواد بعنوان مواد اولیه خود استفاده میکنند یا به کارخانه امحا پسماند تحویل دهند.
وی تاکید کرد: تخلیه پسماندها در طبیعت علاوه بر آسیب رساندن به اجزای اکوسیستم منطقه باعث نفوذ آن به آبهای زیرزمینی و آلوده کردن محیط میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اصفهان گفت: در پی تخلیه غیرمجاز لجن اسیدی توسط افراد ناشناس در محورهای شرق استان در بخشهای بنرود، جرقویه علیا و جرقویه سفلی و نظر به اثرات سوء زیست محیطی این پسماندها ضمن اقدام اولیه برای شناسایی عاملان این اقدام غیرمجاز، در اسرع وقت موضوع به مسوولان مدیریت بحران شهرستان و بخش های مربوطه اعلام شد.
وی افزود: پس از بازدید کارشناسان از محل، از پسماندهای تخلیه شده نمونهبرداری انجام و برای شناسایی به آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تحویل داده شد.
قهرمانی گفت: برای رسیدگی به این موضوع، ستاد مدیریت بحران در بخشهای بنرود، جرقویه علیا و جرقویه سفلی با محوریت بخشداریهای سه بخش شرق اصفهان بعنوان رییس مدیریت بحران بخش و دستگاههای دخیل از جمله شهرداری ، راهداری، پلیس راه، نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مستقر در بخش های مربوطه تشکیل شد.
وی افزود: در این جلسه، دستگاهها بر اساس نوع ماموریت ذاتی خود و همچنین پتانسیل موجود مُتقبل پاکسازی محل آلوده شدند.
به گفته قهرمانی، آزمایش پسماندهای تخلیه شده توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان، نصب دوربین پلاک خوان در ورودی و خروجی شهرها و روستاها با هماهنگی پلیس راهور توسط شهرداریها و دهیاریها، تامین کامیون برای حمل پسماندها به کارخانه امحا توسط راهداری حمل و نقل جادهای جرقویه از تصمیاتی بود که در این راستا صورت گرفت.
وی ادامه داد: بازرسی از تانکرهای حمل مواد خطرناک توسط راهور، اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی، آماده کردن تجهیزات تراکتور بیلی برای جمع آوری پسماند توسط انجمن دوستداران محیط زیست، انتقال پسماند تخلیه شده از طریق مدیریت بحران فرمانداری استانداری به شرکت امحای زباله از جمله مصوباتی بود که انجام شده است.
رییس اداره حفاظت میحط زیست شهرستان اصفهان گفت: همچنین شناسایی رانندگان تانکر حمل پسماند بدون مجوز توسط فرماندهی انتظامی بخش محیط بانی مرکز مدیریت تالاب بین المللی گاوخونی و نیروی یگان تکاوری مستقر در ورزنه، اطلاع رسانی در باره هرگونه تخلیه پسماند به مسوولان بخش توسط نیروهای گشت اداره منابع طبیعی، آهک پاشی روی پسماندها بعنوان راه حل فوری جهت خنثی سازی اسیدیته پسماند تا زمان حمل آنها به محل مجاز از دیگر مصوبات این جلسات بود.
پسماند ویژه به کلیه پسماندهایی گفته میشود که بدلیل بالا بودن حداقل یکی از خواصخطرناک از قبیل سمیت، بیماریزایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن به مراقبت ویژه نیاز داشته باشد.
بر اساس اصل پنجاهم قانودن اساسی، حفظ محیط زیست وظیفه عمومی تلقی میشود و از همه شهروندان انتظار میرود تا در صورت مشاهده اینگونه تخلفات ضمن مستندسازی(از جمله یادداشت شماره خودرو) برای پیگیری آتی، مراتب را به نیروی انتظامی، بخشداری یا محیط زیست گزارش کنند.
نظر شما