نذورات ماه محرم  در استان مرکزی به سمت کمک مومنانه سوق داده شود

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: نذورات مردم در ماه محرم و صفر در این استان به واسطه شیوع ویروس کرونا باید به سمت کمک‌های مومنانه و دستگیری از آسیب‌دیدگان واقعی سوق داده شود.

 سید «علی آقازاده» عصر شنبه در نشست ستاد تنظیم بازار استان مرکزی افزود: با توجه به پیک پنجم کرونا و شدت بالای انتقال سویه دلتا، انتظار است که مردم توزیع نذورات و خیرات خود را به صورت هدفمند در راستای کمک‌های مومنانه و برای التیام مشکلات اقشار آسیب دیده از کرونا سوق دهند.
وی یادآور شد: نذورات مردمی در قالب بسته‌های حمایتی کمک‌های مومنانه از سوی هیات‌های مذهبی و با هماهنگی نهادهای حمایتی در اختیار خانواده‌های نیازمند استان قرار می‌گیرد.
نماینده عالی دولت در استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه توزیع مرغ در استان اظهار داشت: نظارت بر عرضه توزیع مرغ افزایش یافته از این رو در چهار روز گذشته برای تامین گوشت مرغ مورد نیاز تجمع و صف توسط شهروندان نبوده است.
آقازاده در خصوص افزایش نرخ سیمان در یک‌ماه اخیر نیز بیان کرد: افزایش نرخ سیمان به‌دلیل کمبود عرضه است که انتظار می‌رود در خصوص تعدیل قیمت سیمان از سوی مسئولان امر تدابیر ویژه اندیشیده شود.
وی با اشاره به قانون انتزاع وظایف سازمان جهاد کشاورزی از سازمان صمت نیز بیان کرد:  با توجه به اینکه اکنون زمان انتقال دولت است انتظار می‌رود دبیرخانه ستاد تنظیم بازار اقلام کشاورزی با سازمان صنعت معدن و تجارت استان بر اساس روال گذشته باشد تا در دولت جدید این مبحث تعیین تکلیف شود.
 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: توزیع ۱۰۰ هزار بسته کمک مومنانه در ماه محرم و صفر به اقشار نیازمند به ویژه اقشار آسیب‌دیده از کرونا در استان هدفگذاری شده است.
«سعید فرخی» توضیح داد: در این راستا پیشنهاد  می‌شود توزیع شهرستانی صورت نگیرد و مکاتبات لازم در خصوص توزیع این اقلام با نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، بسیج و هلال احمر انجام شود. 
وی تاکید کرد:  با توجه به اینکه بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا تاکید شده امسال توزیع اقلام خوراکی پخته صورت نگیرد، بنابراین متولی این امر سازمان تبلیغات است و باید با رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی اقلام خشک غذایی در قالب کمک مومنانه به نیازمندان اهدا شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در خصوص نرخ و توزیع سیمان در بورس عنوان کرد:  با توجه به اینکه واحدهای تولید سیمان تعطیل بودند و تولید این محصول  به حداقل رسیده بود، بر اساس مصوبه هفته گذشته مقرر شد  عرضه سیمان در بورس انجام نشود چرا که در این شرایط اقدام مذکور مطلوب نبود.

فرخی ادامه داد:  سازمان بورس کالا خلاف واقع عمل کرد و واحدهای تولید سیمان نیز استقبال کردند و چنانچه این اقدام صورت نمی‌گرفت ۲ ماه اخیر شاهد افزایش بالای قیمت سیمان نبودیم.
 رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کالاهای ویژه ماه محرم و صفر شامل برنج ، روغن، شکر، گوشت قرمز و مرغ منجمد در استان توزیع می‌شود.
« سعید جعفری کرهرودی« افزود : ۵۵۹ تن روغن، ۲۰۰ تن برنج هندی با نرخ ۱۷ هزار تومان، و ۴۰۰ تن برنج تایلندی با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، ۵۵۹ تن شکر، ۴۰ تن گوشت قرمز با نرخ ۸۲ هزار تومان ، ۲۷۰ تن مرغ منجمد  با نرخ ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان توزیع می‌شود.
وی تاکید کرد: مرغ، برنج و روغن نیز در قالب کمک‌های مومنانه بین اقشار نیازمند به ویژه افراد آسیب دیده از کرونا در سطح استان توزیع می‌شود.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: ۵۵ واحد فعال مرغ تخم‌گذار در استان وجود دارد که در این واحدها روزانه ۱۲۳ تن تخم‌مرغ تولید می‌شود.
«مجید آنجفی» افزود: نرخ تخم‌مرغ در مرغداری‌ها، ۱۷ هزار و۹۵۰ تومان و به‌صورت عمده ۱۸ هزار و ۴۵۰ و این قیمت برای مصرف کننده ۱۹ هزار و ۴۵۰ تومان است.
وی تاکید کرد: وضعیت تولید در استان مرکزی در مجموع نرمال است و چالشی در حوزه تخم‌مرغ وجود ندارد و ۶۵ درصد از تولید مازاد  به سایر استان‌ها صادر می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان درخصوص تولید مرغ نیز گفت: وضعیت تولید مرغ در استان مرکزی تیز متعادل است و در درچها ماه اول امسال ۱۰ درصد افزایش تولید در استان بوده و به طور کلی تولید در استان نسبت  به مشابه سال گذشته با افزایش ۱۰ درصدی همراه است.
آنجفی  اظهار داشت: کشتار روزانه مرغ در استان مرکزی ۱۲۵ تن است که ۱۰۲ تن از آن در استان توزیع می‌شود.
وی، نرخ مرغ در اتحادیه مرغداری، برای  را۳۰هزار و ۳۶۵ تومان عنوان کرد و گفت: کیفیت نهاده‌ها، گرمای هوا، وزن‌گیری جوجه موجب مغایرت در آمادگی جوجه‌ها برای کشتار شده اما به طور کلی در استان با کمبود مرغ مواجه نیستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: عواملی همچون تخلفات ریز بعد از کشتار و قیمت عرضه مرغ استان‌های دیگر دلایل گرانی این ماده پروتئینی است و در حال حاضر گزارش‌هایی  از تخلف در صنف مرغداری و عمده فروشی‌ها دیده شده که از سوی مسئولان سازمان، کشتارگاه های متخلف به تعزیرات معرفی شده‌اند.
 استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha