دامپزشکی خراسان رضوی عزاداران را از کشتار دام در معابر عمومی منع کرد

مشهد- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: با توجه به سنت ذبح دام از سوی هیات‌های عزاداری و برخی شهروندان در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و انجام قربانی برای اطعام عزاداران در مساجد و تکایا، ضروری است عزاداران از هرگونه کشتار دام در معابر عمومی خودداری نمایند.

به گزارش روز یکشنبه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، دکتر جواد اعلمی با برشمردن مخاطرات ذبح دام خارج از کشتارگاه افزود: تمهیدات لازم برای کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام و فعال بودن کشتارگاه های دام در این روزها در نظر گرفته شده و گروههای ثابت و سیار دامپزشکی در روزهای تاسوعا و عاشورا حضور فعال دارند.

وی ادامه داد: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، ۱۵۴ گروه متشکل از ۵۵ گروه سیار و ۹۹ گروه ثابت متشکل از ۷۰ دامپزشک، ۱۲۸ کارشناس و ۲۲ ناظر شرعی در شبکه های دامپزشکی شهرستان‌های استان در حالت آماده باش و فعال هستند و آماده پاسخ گویی به سوال ها، ابهام‌ها و رسیدگی به گزارش های مردمی می باشند.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی با قدردانی از همکاری‌های مردم در ارائه گزارش‌های تخلفات در اقصی نقاط استان، وجود این گزارشات را سبب ناامنی برای فرصت طلبان و متخلفان و ارتقای سلامت و بهداشت عمومی زائران و مجاوران حریم ثامن الحجج (ع) دانست و گفت: گزارش‌های مردمی به عنوان یکی از منابع مهم اطلاعات برای برخورد با موارد تخلف بهداشتی در امنیت غذایی ضروری است لذا از شهروندان درخواست می‌شود در صورت مشاهده هرگونه ابهام یا تخلف در نحوه تولید، نگهداری و عرضه فرآورده‌های دامی، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ و در مشهد با شماره تلفن  ۳۷۲۵۰۰۲۵ اعلام داشته و در شهرستان‌ها نیز به نزدیکترین اداره دامپزشکی محل سکونت اطلاع دهند.

وی از شماره ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ نیز به عنوان سامانه دریافت پیام کوتاه اداره کل دامپزشکی استان برای دریافت گزارش‌های مردمی یاد کرد.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است. سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

۲ هزار و ۶۱۷ نفر عضو شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی هستند که از این تعداد هزار و ۲۰۰ نفر دامپزشک و دارای دکتری عمومی، ۶۵ نفر دکتر متخصص و هزار و ۴۰۰ نفر در رده‌های تکنسین، کاردان، کارشناس و کارشناس ارشد دامپزشکی خدمت می‌کنند.

۷۶۰ نفر فعال دامپزشکی و دکتر دامپزشک نیز در بخش خصوصی خراسان رضوی با شورای نظام دامپزشکی این استان همکاری دارند.

۲۰ مرکز درمانی، ۱۲۰ واحد داروخانه و ۸۰ مرکز مایه کوبی مستقل دامپزشکی در خراسان رضوی دایر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha