نورالله فیضی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره معرفی محمد علی زلفی گل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: وزیر پیشنهادی علوم دانش آموخته دکترای شیمی از دانشگاه شیراز است و سالها بعنوان مشاور وزرای علوم سابق و ریاست دانشگاه بوعلی همدان را برعهده داشته و در تمامی این دوران سابقه مدیریتی خوبی را از خود به جای گذاشته است.
وی تصریح کرد: زلفی گل در حدود ۱۵ سال ریاست انجمن شیمی کشور را برعهده داشت و توانست در این مدت تحصیل کرده های زیادی را در رشته شیمی به بخش صنعت معرفی کند و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را در این حوزه توسعه دهد.
رییس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی ، ارتباط سرد بین صنعت و دانشگاه را از چالش های کنونی وزارت علوم بیان کرد و گفت: دکتر زلفی گل شخصیتی علمی و پرتوان و برای رونق صنایع داخلی صاحب ایده است و از توانایی علمی لازم برای برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه برخوردار است.
وی افزود: اگر بتوانیم تنها در حوزه های علوم پایه به صورت تک محصولی صنعت را رونق دهیم، می توانیم در دیگر بخش ها نیز فعالیت کنیم و این مهم باید توسط وزیری کاربلد و متخصص در حوزه فن انجام شود.
پیش رفتن به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم
فیضی با اشاره به تغییر نگرش دانشگاهها در سالهای پس از انقلاب گفت: برای ایجاد یک ثبات پایدار در اشتغال و توسعه اجتماعی و اقتصادی باید به سمت ایجاد دانشگاههای نسل سوم و چهارم گام برداشت و از دانشگاه آموزشمحور به سمت دانشگاه پژوهشمحور پیش رویم.
وی ادامه داد: رونق دانشگاه ها احتیاج به بروزرسانی علمی دارد چرا که تنها بر مبنای آموزش و تربیت نمی توان رونق صنعتی و اقتصادی را در جامعه ایجاد کرد و باید وزیری سکان وزارت علوم را به دست گیرد که پایه علمی قوی و به روزی داشته باشد و با شناختی که از وزیر پیشنهادی کابینه سیزدهم دارم توان اجرای این فعالیتها را دارد.
اهمیت نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه
رییس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی نقش شرکتهای دانش بنیان در بسترسازی توسعه را از دیگر اولویت های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: این شرکت ها با تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافته ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد مناطق مختلف تاثیر زیادی دارند، به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در دیدار با نخبگان و فعالان این حوزه بر اهمیت نقش این شرکتها در رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی تاکید و آنها را موثرترین مولفه های تحقق پایدار اقتصاد توصیف کردند.
وی افزود: پایین بودن خلاقیت، نوآوری و ضعف فناوری در بنگاههای اقتصادی موجب افزایش وابستگی صنعت و اقتصاد کشور به فناوریهای خارجی شده و این برای کشور ما که از منابع سرشار اقتصادی برخوردار است یک ضعف مهم به شمار می رود.
وی بیان کرد: اجرای تمامی این ظرفیت ها نیاز به مدیری توانمند، فعال، خلاق و با دانش علمی روز دارد تا این برزنامه ها را در وزارت علوم عملی کند.
محمدعلی زلفیگل سال ۱۳۴۵ در روستای صالح آباد از حومه شهرستان آشتیان (استان مرکزی) متولد شده و مدرک کارشناسی را در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه اراک اخذ کرده است.
زلفیگل کارشناسی ارشد را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان و دکترای خود را در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه شیراز اخذ کرد.
نام این شیمیدان برجسته کشور از سال ۱۳۸۳ در لیست یک درصد دانشمندان پر استناد رشته شیمی جهان، در پایگاه اطلاعات و آمار علمی ISI قرار گرفته است.
زلفیگل در جنگ تحمیلی دچار عارضه شیمیایی شده و تاکنون در چاپ بیش از ۵۳۰ مقاله در مجلههای بین المللی تحت نمایه ISI مشارکت جدی داشته که اکثر این مقالات در سمینارها و همایشهای علمی ملی و فراملی ارائه شده اند .
نظر شما