به گزارش ایرنا، روز پنجشنبه همزمان با ظهر عاشورا، شال زنی بافران نائین،یکی از شیوههای عزاداری مختص این روز، همراه دیگر دستههای عزاداری، توأم با صدای دهل برگزار شد.
دسته شال زن ،متشکل از پیران و میانسالان، عشق به ائمه (ع) و یاد و خاطره حبیب بن مظاهر ، پیر غلام امام حسین (ع) را تداعی میکند .
در این آیین عزاداران شالی به رنگ سیاه یا سبز بر گردن میآویزند و درحالیکه یکسوی آن رهاست ، سوی دیگر را در دست گرفته ، بانظم خاص و هماهنگ با نوحه دسته ، گاه آن را بالا آورده بر شانه میافکنند و گاه فروبرده در دست نگاه میدارند.
همچنین در آیین سنتی خیمه سوزان، کویرنشینان خطه تاریخی بافران و محله محمدیه بر اساس سنتی دیرین و برای یادآوری زمان یورش سپاه عمر سعد در واپسین ساعات روز عاشورا و پس از شهادت امام حسین(ع) ویارانش به خیمههای اهلبیت امام؛ خیمههای برافراشته شده در طول دهه اول محرم را آتش میزنند و در زمان سوختن خیمهها فریادˈ وا حسین ˈ و ˈ وا زینب ˈ سر میدهند و به یاد اسرای کربلا سوگواری میکنند.
پس از به آتش کشید شدن خیمهها، عزاداران تا فرارسیدن غروب غمگین عاشورای حسینی ناله و زاری میکنند و در کنار خیمههای سوخته شده به سینهزنی و زنجیرزنی میپردازند.
به گزارش ایرنا، آیین سنتی "دسته شال زن"، با شماره ۱۶۹۵ در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.
شهرستان نایین با یکهزارو ۲۰۰ اثر تاریخی که۹۵ اثر آن به ثبت ملی رسید، در ۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان قرارداد.
محله محمدیه در سه کیلومتری و بافران در پنج کیلومتری نایین قرار دارد.
نظر شما