انتصابی از جنس امید- عبدالله رحمانی

سنندج - ایرنا - انتصاب امیر دریادار "شهرام ایرانی" به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حکم فرمانده معظم کل قوا، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی و بین مردم و مسوولان کردستان داشت.

به گزارش ایرنا، فرمانده معظم کل قوا روز سه‌شنبه ۲۶ مردادماه، در حکمی امیر دریادار دوم شهرام ایرانی را با اعطای درجه دریاداری و فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.

پس از این انتصاب نماینده ولی فقیه در کردستان، استاندار کردستان، رییس مجمع نمایندگان کردستان و فراکسیون اهل سنت در مجلس شورای اسلامی هر کدام در بیانیه های جداگانه‌ای ضمن قدردانی از انتخاب یکی از فرزندان این مرز و بوم به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، آن را سرآغازی نوین و نقشه راهی برای سران قوا و سایر دستگاه‌های اجرایی در انتخاب مدیران و استفاده از ظرفیت سایر اقوام ایران اسلامی در اداره امور مملکت و پست‌های کلیدی عنوان کردند.

در شبکه‌های اجتماعی تلگرام، واتساب و اینستاگرام نیز خبر انتصاب یک کُردستانی به عنوان فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و اعطای درجه دریاداری از سوی معظم له منتشر شد و بسیاری کاربران در فضای مجازی با انعکاس این خبر، آن را مایه افتخار و قابل تقدیر دانستند.

جمع زیادی از کاربران در فضای مجازی از این انتخاب خرسند و بر این باور بودند که این انتصاب با درایت صورت گرفته و دریادار ایرانی در طول دوران خدمتش در نیروی دریایی موفقیت‌های زیادی کسب کرده و اکنون پس از سالها تلاش و پشتکار به این درجه نایل شده است.

در بین برخی کاربران و برخی کانال‌های وابسته نیز که همیشه بذر نفاق و تفرقه را در بین مردم می کارند، به گمانه‌زنی و انتشار مطالبی مبنی بر غیرکُردستانی بودن امیر دریادار "شهرام ایرانی" تاکید داشتند.

بدون شک حضور یک شهروند کُردستان در یکی از بالاترین رده های نظامی کشور حاصل تعهد وی به آرمان های انقلاب، تخصص و سوابق درخشان گذشته‌اش بوده که امروز مورد اعتماد فرمانده کل قوا قرار گرفته است و این سرمایه ارزشمند برگ زرینی بر افتخارات کردستان در عرصه ملی و نشان دهنده دلبستگی همه اقوام و مذاهب در دفاع از حریم انقلاب و کشور است.

هر چند این برای نخستین بار نیست که جوانان کردستانی موفق به کسب درجه‌های بالا در نیروی دریایی ارتش می شوند و در سالهای گذشته نیز یکی از فرزندان این مرز و بوم به نام مرحوم "احمد سلیمی نرانی" به درجه دریادار دومی نائل آمده است اما انتصاب یک شهروند کُردستانی به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در شرایط کنونی کشورمان می تواند دارای پیام های مهمی باشد.

در شرایط کنونی که دولت سیزدهم کابینه خود را برای رای اعتماد به مجلس معرفی کرده و پس از رای اعتماد مجلس به کابینه، به زودی معاونین وزرا و استانداران انتخاب می‌شوند، این انتصاب می تواند دارای پیام و اهمیت خاصی باشد و برخی تنگ نظری ‌های گذشته در مورد انتخاب مقام‌های کشوری و لشکری از بین اقوام مختلف برداشته شود. 

این انتصاب مانند سایر رهنمودهای معظم له بار دیگر روحیه امید و بصریت افزایی را در بین کردستانی‌ها زنده کرد تا نسخه‌های تفرقه انگیز دشمنان برای مردم این خطه که در آن اقوام و مذاهب مختلف شامل کُرد و تُرک و شیعه و سنی در کنار هم با صفا و صمیمیت زندگی می ‌کنند، باطل شود.

این انتصاب در عرصه بین‌المللی نیز دارای اهمیت است و هم اکنون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ناوهای مختلفی ساخت فرزندان این مرز و بوم از جمله ناوشکن‌های "دنا"، "دماوند"، "سهند" و "جماران" را در اختیار دارد و خرداد امسال یک ناوگروه متشکل از ناو بندر "مکران" و ناوشکن "سهند" برای اولین بار با هدف تقویت توانمندی‌های دریایی ارتش وارد اقیانوس اطلس شد.

این انتصاب در حالی صورت گرفت که هم اکنون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اقتدار برای تامین امنیت کشتی‌های باری ایرانی در دریاهای آزاد و بین المللی برای مقابله با تنش‌های دریایی در حال ماموریت است.

به باور کارشناسان این حوزه  مقابله به موقع با هر گونه تهدید و تنش دریایی، تقویت قدرت نیروی دریایی راهبردی ارتش و تداوم حضور مستمر و مؤثر در آب‌های آزاد از جمله مأموریت‌های مهم فرمانده جدید نیروی دریایی ارتش محسوب می‌شود.

امیر دریادار "شهرام ایرانی" در سال ۱۳۴۶ در محله شریف‌آباد سنندج متولد شد و پس از طی مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی در شهرستان سرپل زهاب، پس از شروع جنگ تحمیلی مقطع متوسطه را در شهر سنندج سپری کرد.

فرمانده جدید نیروی دریایی ارتش در سال ۱۳۶۴ وارد دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر شد و پس از فارغ التحصیلی در رشته ناوبری و فرماندهی کشتی از این دانشگاه، فرماندهی انواع یگان‌های شناور سطحی کلاس سبک و سنگین از جمله ناوچه‌های توپدار، ناوهای موشک انداز، ناوهای پشتیبانی و نیروبر، ناوشکن‌های کلاس الوند و ناو بالگردبر جمهوری اسلامی ایران خارگ را بر عهده گرفت.

دریادار "ایرانی" همچنین دوره‌ کارشناسی ارشد فرماندهی و ستاد را طی کرده و هم اکنون علاوه‌ بر عضویت در هیات علمی در دافوس آجا، به عنوان استاد دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر نیز به تدریس می‌پردازد.

رییس عملیات منطقه یکم دریایی ارتش (بندرعباس)، رییس ستاد و جانشین فرماندهی این منطقه، جانشینی معاونت عملیات نداجا، معاونت آموزش نیروی دریایی و جانشینی معاونت آموزش ارتش از جمله مسوولیت‌های پیشین وی است.

امیر دریادار "ایرانی" همچنین علاوه‌بر عضویت در هیات رییسه و سخنگویی چندین رزمایش مهم نیروی دریایی و مشترک ارتش، فرماندهی برخی از مهمترین ماموریت‌های ناوگروه‌های ارتش از جمله ماموریت عبور از کانال سوئز در سال ۱۳۹۱ و فرماندهی عملیات متعدد امداد و نجات دریایی را نیز برعهده داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha