به گزارش ایرنا، سازمان همکاری اسلامی در پی دعوت عربستان اعلام کرد که امروز (یکشنبه) نشست فوق العاده در مورد اوضاع و تحولات جاری افغانستان برگزار می شود.
عربستان سعودی در زمان کنونی ریاست سازمان همکاری اسلامی را بر عهده دارد.
در بیانیه ای که این سازمان منتشر کرده آمده است که به دعوت عربستان سعودی، رئیس کنونی سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه نشست فوق العاده اعضا که شامل ۵۷ کشور است در «جده» (مقر دبیرخانه این سازمان) برگزار می شود.
بیانیه افزوده که در نشست اضطراری نمایندگان کشورهای عضو، «اوضاع و تحولات جاری افغانستان» بررسی خواهد شد.
باوجود تشدید بحران افغانستان و تحولات پرشتاب این کشور، اکثر کشورهای عربی منطقه در قبال این تحولات سکوت کرده و از اظهار نظر رسمی در این باره خودداری کرده اند.
وزارت امور خارجه عربستان ، دوشنبه ۲۵ مرداد ماه بیانیه دو پهلویی را در رابطه با ورود طالبان به کابل و سقوط دولت اشرف غنی صادر و به شکل تلویحی حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای که در خبرگزاری عربستان (واس) منتشر شد، اعلام کرد به دقت حوادث و رخدادهای جاری در کشور دوست افغانستان را پیگیری میکند و امیدوار است که ثبات و آرامش به سرعت به این کشور بازگردد.
وزارت خارجه عربستان با اشاره به ورود طالبان به کابل تاکید کرد، دولت عربستان سعودی امیدوار است که طالبان و بقیه طرفهای افغانستانی نسبت به حفظ امنیت و ثبات و نیز جان و مال مردم بکوشد، همچنین حمایت خود را از ملت برادر افغانستان و گزینه هایی که خود انتخاب می کند اعلام می دارد.
عربستان همچنین هفته گذشته تمام دیپلمات و کارکنان خود را از پایتخت افغانستان خارج کرد.
«طالبان» یکشنبه هفته گذشته در حالی که «اشرف غنی» افغانستان را ترک کرد، کنترل «کابل» پایتخت کابل را در کمتر از ۱۰ روز به دست گرفت.
غنی، رئیس جمهوری فراری افغانستان اکنون در «ابوظبی»، پایتخت امارات متحده عربی مستقر است.
روز شنبه، «ملا عبدالغنی برادر»، رئیس دفتر سیاسی طالبان که در قطر اقامت داشت، با هدف آماده سازی آغاز گفت و گوها برای تشکیل دولت جدید افغانستان وارد کابل شد.
شبکه خبری «الجزیره» در این باره به نقل از منابعی در طالبان اعلام کرد که، ملا عبدالغنی برادر وارد کابل شده و مذاکرات برای تشکیل دولت جدید افغانستان را آغاز کرده است.
هنوز جزئیات بیشتری گزارش نشده است.
رییس دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر روز سه شنبه دوحه را ترک کرده و وارد قندهار افغانستان شده بود.
برخی منابع خبری هم گمانه زنی کرده اند که احتمال دارد رهبر بعدی طالبان ملابرادر باشد، زیرا هنوز در پی پیشروی سریع طالبان از رهبران این گروه که در رسانه ها نام برده می شود خبری نیست.
ملاعبدالغنی برادر یکی از چهار بنیانگذار اصلی گروه طالبان است که در سال ۱۹۹۴ این گروه را با رهبری «ملا محمد عمر» در استان قندهار تأسیس کرده و بعد از آن این گروه به سرعت در این کشور پیشروی کرد و تا ۹۵ درصد خاک افغانستان را تصرف کردند.
نظر شما