به گزارش ایرنا، این رسانه آمریکایی نوشت: آمریکا بعداز جنگ ویتنام به بیش از ۳۰۰ هزار نفر از اتباع آسیای جنوب شرقی اجازه ورود به این کشور را داد.
تحلیلگران می گویند شانس کمتری وجود دارد که آمریکا بتوانند تلاش های گسترده خود برای اسکان پناهندگان را بار دیگر تکرار کند.
این رسانه با توجه به رویدادهای چند وقت گذشته افغانستان نوشت: در پایان چند دهه مداخله نظامی آمریکا در خارج از مرزهایش هزاران تن از متحدان آمریکا تلاش کردند سوار آخرین هواپیمایی شوند که خاک افغانستان را ترک می کرد؛ به این امید که در نهایت در آمریکا اسکان داده شوند. کابل پایتخت افغانستان سقوط کرده بود و قصاص مرگبار مطمئنا منتظر کسانی بود که در این کشور باقی می ماندند.
در سال ۱۹۷۵ به دنبال اوضاع آشفته در آسیای جنوب شرقی، واشنگتن عمدتا مرزهای خود را گشود و اجازه داد ۳۰۰ هزار نفر از پناهجویان از کشورهای ویتنام، لائوس و کامبوج در چهار سال پس از آن وارد این کشور شوند. جو بایدن که آن زمان سناتوری جوان از ایالت دلاویر بود از قانونی حمایت کرد که مورد تصویب اکثر اعضای سنا قرار گرفت و در سال ۱۹۸۰ تصویب شد. به موجب این قانون ورود مهاجران از سیاست خارجی آمریکا جدا شد و هر ساله تعداد پناهجویانی را که اجازه ورود به این کشور را پیدا کرده بودند، افزایش می داد.
چند دهه سردی در احساسات عمومی در قبال پناهندگان، راه حل های سیاسی ناسالم در قبال موضوع مهاجرت و نگرانی های معاصر در خصوص توریسم و به تازگی همه گیری کرونا همگی امکان این که آمریکا بار دیگر بتواند تلاش های خود برای اسکان سیل عظیم پناهندگان را همچون دوران پس از جنگ ویتنام بسیج کند، کاهش داده است.
از دهه ۱۹۳۰ به این سو، موسسه نظرسنجی گالوپ در اعلام نتایج نظرسنجی های خود بارها بیان کرده که آمریکایی ها سیاست متزلزلی را در قبال مهاجران و پناهجویان اتخاذ کرده اند. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، به تازگی در سال ۲۰۱۸ و در بحبوحه افزایش شمار پناهجویان سوری، عراقی و افغان که به دنبال پناهگاهی در آمریکا بودند، آمریکایی ها اعلام کردند که مهاجرانی را می پذیرند که به دنبال زندگی بهتری هستند و این پذیرش شامل مهاجران و پناهجویانی که از جنگ و خشونتی که خود آمریکایی ها به راه انداخته بودند، سر باز می زند.
قانون مهاجرتی که بایدن نیز از آن حمایت کرده از رئیس جمهوری این کشور می خواهد درباره تعداد پناهجویانی که در هر سال پذیرش می شوند بر اساس نگرانی های انسان دوستانه یا آنچه که منافع ملی را تامین می کند، تصمیم گیری شود.
در سال ۱۹۸۰ که این برنامه مهاجراتی آمریکا اعلام شد آمریکا تعداد مهاجران و پناهجویان را به ۲۳۴ هزار نفر محدود کرد و از آن زمان به بعد این محدودیت سیر نزولی داشته و به پایین ترین سطح یعنی ۱۵ هزار نفر در سال گذشته و دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ رسید که خصومت در مقابل هم انواع مهاجرت را شالوده اصلی برنامه های دولتش قرار داده بود.
بایدن متعهد شده سیاست انسان دوستانه تری را اتخاذ کرده و برنامه اسکان پناهجویان را مورد تجدید نظر قرار دهد اما تا ۳۱ ژوئیه این تعداد به ۶ هزار و ۲۴۶ نفر رسیده که تا حدی به دلیل نقش همه گیری کرونا در تعطیلی کنسولگری ها و تاخیر در روند رسیدگی به تقاضاهای پناهندگی بوده است.
اوضاع بحرانی در افغانستان منجر به درخواست فوری برای اسکان افغان هایی شده که تلاش می کنند قبل از سرکوبگری طالبان کشورشان را ترک کنند. این افراد را در وهله نخست مترجمان نیروهای آمریکایی و افرادی تشکیل می دهند که به دلیل همکاری با ارتش آمریکا با احتمال قصاص مواجه هستند.
با توجه به شمار بالایی از پناهندگانی که در نتیجه خشونت و فقر در آمریکای مرکزی و دیگر کشورها از مرز مکزیک وارد خاک آمریکا شده اند برخی از نیروهای محافظه کار در این کشور خواستار سیاست سختیگرانه تری در قبال سیل عظیم پناهندگان افغان هستند.
آمریکا در اواخر دهه ۱۹۸۰ میزبان دهها هزار نفر از یهودیان شوروی سابق و دیگر اقلیت های مذهبی بود. در دهه ۱۹۹۰ میلادی نیز بسیاری از پناهجویان یوگسلاوی سابق وارد این کشور شدند.
در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی فراکسیون سیاه پوستان کنگره آمریکا از برنامه خودداری از کمک به پناهجویان آفریقایی انتقاد کرد. این دسته از پناهندگان از کشورهایی مانند سومالی متواری شده بودند و مجبور شدند در اردوگاه ها اسکان داده شوند.
بایدن روز چهارشنبه گفت که کشورش امیدوار است بین ۵۰ تا ۶۵ هزار نفر از متحدان افغان از جمله خانواده های آنها را تخلیه کند و کمک مازاد ۵۰۰ میلیون دلاری را برای کمک فوری به پناهندگان تصویب کرده است.
بسیاری از این افراد برای رسیدگی به وضعیت پناهندگی شان به کشورهای دیگر ارجاع می شوند و هنوز معلوم نیست در نهایت چه تعداد در آمریکا پذیرش می شوند.
نظر شما