به گزارش ایرنا، رادیو بینالمللی فرانسه امروز (یکشنبه) به نقل از کنفدراسیون تولیدکنندگان پنبه در مالی که دفتر جدید آن در پنجم اوت سال ۲۰۲۱ تاسیس شد، گزارش کرد که این کنفدراسیون نخستین نشست خود را در نوزدهم اوت در شهر «کوتیالیا – Koutialia» با هدف معرفی اعضای کنفدراسیون به هزاران تولید کننده پنبه در این کشور و نیز حمایت از ارسال این محصول به دیگر نقاط قاره آفریقا برگزار کرد.
در پی درخواستهای مطرح شده در نشستهای ملی این بخش، دولت مالی به غیر از یارانه کود، با افزایش قیمت خرید پنبه از ۲۵۰ به ۲۸۰ فرانک سی. اف. ای(CFA) در هر کیلو پیش از صادرات این محصول موافقت کرد.
«باکاری کونه - Bakary Koné» رئیس کنفدراسیون تولید کنندگان پنبه مالی با اشاره به آغاز کاشت پنبه همزمان با شروع بارشها در اواخر ماه ماه می، گفت: در حدود ۲۲ سپتامبر برداشت این محصول را شروع میکنیم و این برای نخستین بار است که قیمت پنبه در هر کیلو ۲۸۰ فرانک سی. اف. ای تعیین شده است.
وی افزود: از این انگیزه خوشحالیم و امسال به دنبال از سرگیری تولید پنبه هستیم.
به گفته باکاری کونه، کاهش میزان تولید پنبه در سال ۲۰۲۰ و کاهش قیمتهای جهانی به دنبال همهگیری کرونا به این سبب که تولید محصول سوددهی نداشت موجب شد که کشاورزان کاشت پنبه را رها کنند و به همین سبب اراضی زیر کشت پنبه ۷۷ درصد کاهش یافت.
«فادیالا کولیبالی- Fadiala Coulibaly» مسوول مالی این کنفدراسیون هم میگوید این کشور در سال گذشته ۲۰۰ هزار تن پنبه نیز تولید نکرد که این مساله موجب افزایش قیمت مواد اولیه غذایی، گوشت و روغن به دلیل تاثیر غیر مستقیم این اقلام از پنبه، شد.
طبق اعلام کنفدراسیون تولید کنندگان پنبه در مالی، امسال ۸۱۰ هزار هکتار زمین های این کشور زیر کشت پنبه قرار گرفته است. کولیبالی گفته هدف تولید یک میلیون تن یا حتی بیشتر از این رقم است.
در قاره آفریقا، کشورهای مالی و بورکینافاسو ۹۴ درصد تولید پنبه را در اختیار دارند.
مالی متاثر از بحران کرونا، سطح کشت این محصول را در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از ۷۳۵ هزار به ۱۶۵ هزار هکتار کاهش داد.
پنبه بیشتر در مناطق شرقی و مرکزی کشور مالی به ویژه استان سیکاسو واقع در جنوب شرقی باماکو کشت میشود.
نظر شما