مرتضی امیری نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی منشور خودسازی ، جامعهپردازی نسل جوان و انقلابی برای تمدنسازی اسلامی است.
وی اظهار داشت : بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب در این مرحله نیازمند این هستیم که سه مولفه خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی را در راس امور قرار دهیم و به همین سبب تشکیل دولت انقلابی با توجه ویژه به این ۳ مولفه می تواند کشور را برای اهداف بلند مدت و تمدن سازی اسلامی آماده کند.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآورشد : رهبر معظم انقلاب شاخص هایی را برای دولت جوان و حزب اللهی مشخص کرده است که گره گشایی از مشکلات مردم و عملکرد با نگاه انقلابی و جهادی از جمله این شاخصه ها است و از این رو ملاک های انتخاب مسوولان به ویژه در سطح کلان باید بر مبنای عملکرد خالصانه، رویکردهای انقلابی و جهادی افراد، سوابق شفاف و پاکدستی ، بصیرت و ولایت محوری، تحول گرایی و برخورداری از تخصص و تجربه کافی، ساده زیستی و ایمان قوی باشد.
وی خاطرنشان کرد: انقلابی و مردمی بودن و فسادستیزی از جمله شروط اصلی منتخبان کابینه دولت سیزدهم است و به عبارتی دیگر مسوول انتخاب شده باید در تراز انقلاب اسلامی باشد و بتواند انتظارات مد نظر رئیس جمهوری برای تحقق شعار کارآمدی، ،عدالت خواهی و مبارزه با فساد را اجرایی کند.
برای انتقال مدیریت کلان کشور به نسل های جدید باید جرات و جسارت داشت
امیری نژاد با بیان اینکه برای انتقال مدیریت کلان کشور به نسل های جدید باید جرات و جسارت داشت، اضافه کرد:قطعا ترکیبی از وزرای جوان و با تجربه در کنار یکدیگر می تواند دولتی کامل برای حل مشکلات و جلب رضایت مردم ایجاد کند و دایره مدیریت خاصی که طی چندین سال گذشته در کشور ایجاد شده را تغییر دهد.
این کارشناس علوم سیاسی تاکید کرد: اعتماد به جوانان با همه سختی هایی که دارد میتواند اثربخشی زیادی نیز داشته باشد و انقلاب اسلامی این اثربخشی استفاده از نیرو و تجربه جوان را در دوره های مختلف تجربه کرده است.
امیری نژاد افزود: امروز مشکلات متعدد اقتصادی و معیشتی مردم را ناامید کرده است و گذر از این بحران ها میتواند رایحه خوش خدمت را به استشمام مردم برساند.
وی با بیان اینکه استفاده از جوانان در پست های کلیدی و وزارتخانه ها جسارت می خواهد، ادامه داد: هنر انتخاب مدیرانی در تراز انقلاب در شرایط کنونی کشور که بتوانند تعهد و تخصص را در کنار یکدیگر به کار گیرند و هماهنگی از بین رفته بین تیم های اقتصادی کلان کشور را دوباره بازگرداند راه برون رفت از مشکلات است.
این کارشناس علوم سیاسی گفت : شایسته گزینی در کنار شایسته سالاری میتواند ترکیبی مناسب برای دفاع از حق و حقوق مردم و رفع مشکلات کشور باشد و به نظر می رسد رئیس جمهوری تا اینجای کار علمکردی خوب در این زمینه از خود نشان داده است.
وی اضافه کرد: اگرچه برخی انتقادات نسبت به ناآشنا بودن نام برخی از وزرای پیشنهادی وجود دارد اما باید یادآور شود که نمونه های متعددی از افراد ناآشنا پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر حسب یک اتفاق در جایگاه متناسب با توانمندیشان قرار گرفتند و به الگوهایی بی نظیر تبدیل شدند.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: گام دوم انقلاب زمان مناسبی برای آزمون و خطا نیست ، از این رو افرادی باید انتخاب شوند که از هر نظر امتحان خود را پس داده باشند که به نظر می رسد وزرای پیشنهادی تاکنون توانسته مطابق معیارها باشد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان امروز بیش از ۷۰ درصد از مشکلات کشور به دلیل مسائل داخلی ایجاد شده است و ارتباط چندانی با تحریم ندارد و سهم تحریم ها را در این مشکلات میتوان تا ۳۰ درصد دانست و به این معنا که مدیریت درست در داخل کشور میتواند بخش قابل توجهی از مشکلات مردم را رفع کند.
وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب فرمودند نباید انتظار حل یک شبه مشکلات را داشت ولی میتوان انتظار داشت که دولت در یک بازه زمانی با اولویت بندی کردن مشکلات نسبت به حل آنها اقدام کند.
نظر شما