حجت الاسلام احمد مروی روز دوشنبه در پیامی به مناسبت درگذشت علامه محمدرضا حکیمی افزود: کسب فیض الهی و معنوی در جوار بارگاه منور و قدسی حضرت ثامنالحجج(ع)، تلمذ فعال و پرجلوه در محضر درس فقیه بزرگ و کممانند، مرحوم حضرت آیت الله العظمی سیدهادی میلانی اعلی الله مقامه الشریف، بهرهگیری شایسته و بایسته از محضر پرفیض استاد عرفان قرآنی، مرحوم آیت الله آقای حاج شیخ مجتبی قزوینی قدس الله نفسه الشریف، از وی شخصیتی ساخته بود که تعبّد، فقاهت، عرفان قرآنی، زهد، بیرغبتی و بیاعتنایی به همه جلوههای حقیر مادی، حرّیت در گفتار و نوشتار، دفاع معتقدانه و نه سوداگرانه از عدالت اسلامی، رنجوری قلب و دل پاکش از فقر، محرومیّت و تبعیض در جامعه و دفاع از حیثیّت و کرامت انسانی از ویژگیهای این دانشمند و حکیم با اخلاص، نوآور و دردآشنا بود.
وی ادامه داد: این جانب این ضایعه بزرگ را به محضر مبارک رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی، برادر بزرگوارش جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای محمد حکیمی و همه دوستان و علاقهمندان و ارادتمندان این فقید سعید، تسلیت عرض میکنم.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: در جوار مضجع نورانی و شریف حضرت رضا(ع) رضوان و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
علامه محمدرضا حکیمی از اندیشمندان شاخص حوزه دین ظرف ماههای اخیر چند بار به علت ابتلا به ویروس کرونا و بار دیگر به علت ضعف جسمانی ناشی از بیماری در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت اما پس از بهبود وضعیت با نظر پزشکان از بیمارستان ترخیص و روند درمان وی در منزل پیگیری میشد تا اینکه ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه آخرین شب مردادماه ۱۴۰۰ به علت کهولت سن دیده از جهان فرو بست.
"الحیاة، خورشید مغرب، عقل سرخ، عاشورا: مظلومیتی مضاعف، شیخ آقابزرگ تهرانی، تفسیر آفتاب و فریاد روزها" از مهمترین آثار پرشمار این اندیشمند ایرانی هستند.
روانشاد حکیمی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ شمسی (۱۳۵۴ قمری) در مشهد و پدرش عبدالوهاب از معتمدان و محترمان بازار این شهر بود.
وی سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علمیه خراسان شد. ۲۰ سال از عمر خود را در این حوزه به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم و تقویم گذراند.
"محمدتقی ادیب نیشابوری، شیخ مجتبی قزوینی خراسانی، سیدمحمدهادی میلانی، احمد مدرس یزدی، اسماعیل نجومیان، حاج سیدابوالحسن حافظیان و حاجیخان مخیری" از مهمترین اساتید مرحوم حکیمی در این دوران بودند.
علامه حکیمی علوم غریبه، رمل و اوفاق را نزد ابوالحسن حافظیان و شیخ مجتبی قزوینی آموخت. وی افزون بر نیم قرن پیش، یعنی سال ۱۳۴۸ اجازه اجتهاد خود در فقه شیعی را از آقابزرگ تهرانی دریافت کرده بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت علامه حکیمی در پیامی این ضایعه را تسلیت گفتند.
رییس جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات کشوری نیز پیام های تسلیت جداگانه ای به مناسبت درگذشت علامه محمدرضا حکیمی منتشر کردند.
نظر شما