یکی از مسوولان برگزاری این مراسم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فیلم مستند «محمدرضا حکیمی، فریاد روزها» اثر وحید موحدی که حاصل حدود دو سال همراهی و همنشینی با مرحوم حکیمی است نیز در این مراسم و برای نخستین بار به نمایش در خواهد آمد.
رضا سلیمان نوری افزود: براساس هماهنگی انجام شده در این برنامه چهرههای برجستهای از فعالان حوزههای جامعه شناسی، ادبیات و علوم حوزوی همچون دکتر سارا شریعتی، محمد اسفندیاری، محمدرضا موحدی، آرمان ذاکری و یوسف بینا درباره ابعاد شخصیتی گوناگون مرحوم علامه حکیمی سخنرانی خواهند کرد.
وی ادامه داد: پس از اینکه اعضای گروه فرهنگی چهارسوی مشهد تصمیم به برگزاری این نشست برای بزرگداشت نخستین سالگرد درگذشت علامه حکیمی گرفتند، مقرر شد تا با توجه به حضور پررنگ چهرههای خراسانی در کتابهای مختلف مرحوم حکیمی این مطالب جمع آوری شده و در قالب کتابی نو به مخاطبان ارائه شود. بر همین اساس بنده و آقای سید خلیل حسینی عطار مامور به انجام این کار شدیم و حاصل این اقدام کتاب «خراسانیات علامه محمدرضا حکیمی» است که از سوی انتشارات جهاددانشگاهی خراسان منتشر و در «شب بزرگداشت مرزبان عدالت» رونمایی خواهد شد.
سلیمان نوری درباره ماهیت مجموعه چهارسوی مشهد گفت: اعضای چهارسوی مشهد تعدادی از فعالان هویتی شهر هستند که از حدود سه سال پیش فعالیتهایی چون بزرگداشت استاد محمدتقی شریعتی، بزرگداشت مرحوم عابدزاده، شب آیینهای رضوی و بزرگداشت خیابان ارگ را در راستای پاسداشت چهارسویه افراد، مکانها، وقایع و آیینهای فرهنگی مشهد برگزار کردهاند.
این فعال فرهنگی افزود: ویژه برنامه نخستین سالگرد درگذشت علامه محمدرضا حکیمی با همکاری گروه فرهنگی چهارسوی مشهد، دفتر فرهنگی مفاخر خراسان، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی و موسسه الحیات ساعت ۱۷ روز پنجشنبه سوم شهریور در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد آغاز خواهد شد.
علامه محمدرضا حکیمی دانشمند جامع، عالم و متفکر برجسته، اندیشه ورز نوآور و اسلام شناس عدالتخواه مرحوم حکیمی در ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ در مشهد متولد شد. در سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز و در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علمیه خراسان شد و تا ۲۰ سال از عمر خود را در این حوزه به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم، تقویم گذراند.
الحیاة، خورشید مغرب، شیخ آقا بزرگ تهرانی، دانش مسلمین، بیدارگران اقالیم قبله، هویت صنفی روحانی، مکتب تفکیک، آنجا که خورشید میوزد، اجتهاد و تقلید در فلسفه، ادبیات و تعهّد در اسلام، الهیّات الهی و الهیّات بشری (مَدْخَل)، الهیّات الهی و الهیّات بشری (نظرها) و امام در عینیت جامعه از جمله آثار علامه حکیمی است.
این فقیه پاسدار مکتب تشیع در پی همهگیری ویروس کرونا مدتی بیمار شد تا اینکه چند روزی بنا بر تشخیص پزشکان پس از تزریق دُز دوم واکسن کرونا در بیمارستان بستری و روز دهم ۱۰ تیر ماه امسال از بیمارستان مرخص شد.
علامه محمدرضا حکیمی با شدت گرفتن بیماری بار دیگر به بیمارستان منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار گرفت اما رنج بیماری همراه با کهولت سن موجب رحلت این حکیم فرزانه ۸۶ ساله در نیمه شب ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ شد.
نظر شما