کرونا و چالش رونق آیین های ختم در گچساران

۳ شهریور ۱۴۰۰، ۱۲:۱۳
کد خبر: 84446763
کرونا و  چالش رونق آیین های ختم در گچساران

گچساران - ایرنا - رونق آیین های ختم و عزاداری های شلوغ سنتی در این روزهای کرونایی چالش سخت و غمباری است که باعث افزایش شیوع ویروس کرونا و تکرار جان باختن شهروندان در شهرستان گچساران شده است.

در حالی که پزشکان و نهادهای بهداشتی به مردم توصیه می کنند فاصله اجتماعی را رعایت کرده و مردم در حد رفع نیازهای ضروری از خانه خارج شوند تا از گزند ویروس کرونا در امان باشند اینجا در شهرستان گچساران همچنان بازار آیین های سنتی ، شلوغ و  تدفین،خاکسپاری و عزاداری های پس از آن گرم است.

اگرچه شهرداری دوگنبدان با درست کردن تپه ماسه ای راه ورود خودروها به آرامستان این شهر را مسدود کرده اما برخی شهروندان با پارک کردن خودروها در پشت تپه ماسه به صورت پیاده خود را به بهشت زهرا می رساندند.

نمی توان حدس زد که در اندیشه شرکت کنندگان آیین های ختم و صاحبان این مراسم چه می گذرد قطعا هیچ کدام از این افراد تمایل ندارند جان خود را از دست دهند یا عامل مرگ دیگران باشند اما همه آنان با وجود هشدارهای متخصصان می آیند و باعث شیوع بیشتر ویروس مرگبار کرونا می شوند.

در گچساران با وجود شرایط بسیار سختی که منجر به جان باختن افراد بسیاری در سنین مختلف شده صاحبان عزاداری ها منازل خود را برای حضور مهمان ها مهیا می کنند و تاکید می کنند: امکان ندارد درب خانه را به روی دوستان و آشنایانی که برای همدردی می آیند ببندند.

شرکت کنندگان با اذعان به شرایط سخت ویروس کرونا هم می گویند: برای عرض ادب و تسلیت باید حضور یابیم تا دال بر بی احترامی نشود.

آیین های سنتی عزاداری عامل اصلی شیوع کرونا

دکتر سهراب صیدی متخصص بیماری های داخلی و شاغل در بیمارستان کرونایی شهید رجایی شهر دوگنبدان معتقد است که شرکت در آیین های تشییع و ختم یکی از عوامل مهم انتشار ویروس کرونا در گچساران است.

او تاکید می کندکه حضور تعداد زیادی از افراد در آیین های تشییع شلوغ با فاصله کمتر از نیم متر حتی اگر از ماسک هم استفاده کرده باشند می تواند برای همه شرکت کنندگان خطرآفرین باشد.

وی با اشاره به اینکه تعداد پرشماری از شهروندان پس از آیین تشییع برای همدردی در خانه صاحب عزا حاضرمی شوند اظهار داشت: احتمال انتشار ویروس کرونا در فضای بسته و محدود خانه ها بسیار زیاد است.

این متخصص بیماری های داخلی با یادآوری اینکه ظرفیت تخت های بیمارستان های کرونایی گچساران تکمیل شده هشدار داد در صورت کوتاهی شهروندان و ادامه روند کنونی باید منتظر وضعیت بدتری نسبت به حال حاضر باشیم.

دیدگاه شهروندان

یکی شهروند گچسارانی با اشاره به اینکه بیشتر افراد شرکت کننده در آیین های خاکسپاری به دلیل گرمای هوا دقایقی ماسک های خود را تا زیر چانه پایین می کشند تا هم آبی بنوشند و هم نفسی تازه کنند می گوید: شیوه نامه های ویروس کرونا در آیین های عزاداری سنتی این شهرستان رعایت نمی شود.

او که خود را فرشته معرفی کرد می گوید: زنان صاحب عزا که وضعیت روحی ویژه ای دارند نمی توانند ماسک خود را بر چهره خود نگه دارند و  با توجه به اینکه اینجا رسم است همه شرکت کنندگان با حضور در فاصله بسیار اندک یکی یکی به نزدیکان متوفی تسلیت بگویند در صورتی که یکی از حاضران به ویروس کرونا آلوده باشد آرامستان به  کانون انتشار کرونا تبدیل  می شود.

شهروندی که برای شرکت در آیین تشییع یکی از بستگان خود به بهشت زهرای شهر دوگنبدان آمده اعتقاد دارد که در بافت زندگی عشیره ای گچساران با توجه به اینکه مردم روستاهای مختلف وابستگی های سببی دارند شلوغی آیین های ختم اجتناب ناپذیر است.

او اضافه کرد:بیشتر شهروندان از خطرآفرین بودن حضور در چنین مراسمی آگاهی دارند اما به دلیل ترس از دلخوری صاحب عزا شرکت می کنند.

یک شهروند گچسارانی با اذعان به اینکه حضور خاله اش در یک آیین خاکسپاری باعث آلوده شدن او به ویروس کرونا و گرفتاری چندین نفر از اعضای خانواده اش به بیماری کووید ۱۹ و بستری شدن آنان در بیمارستان شد گفت: حضور در آیین های تشییع احتمال آلوده شدن افراد را زیاد کرده است.

جان باختن ۳۶ نفر در مردادماه

در همین مرداد ماه امسال ۳۶ شهروند گچسارانی بر اثر بیماری کووید  ۱۹جان خود را از دست دادند که در میان آنان جوانان هم بوده کسی نمی داند چند نفر از این افراد به دلیل شرکت در آیین های تشییع خود یا یکی از افراد خانواده شان جان باخته اند اما همه می دانند آنانی که دستورالعمل های بهداشتی پیشگیری از شیوع کرونا را به صورت کامل رعایت کرده اند از این ویروس مرگبار در امان بوده اند.

تلاش های بی سرانجام

فرماندار گچساران  می گوید: با وجود مسدود شدن مسیرهای ورودی به آرامستان شهر دوگنبدان اما برخی شهروندان از راه های غیرقانونی خود را به محل خاکسپاری می رسانند.

علیرضا اتابک اظهار داشت: پیک پنجم  یکی از طولانی ترین پیک ها در گچساران بوده و به دلیل شرکت شهروندان در تجمعات به ویژه مراسم خاکسپاری تعداد فوتی های کرونایی در این شهرستان به شدت افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: تا زمانی که پروتکل های بهداشتی به صورت دقیق و کامل رعایت نشود نمیتوان به  بهبود شرایط کرونا در گچساران امیدوار بود.

افزایش نگران کننده شیوع

فرماندار تصریح کرد: سه هزارو ۲۰۷ گچسارانی در مرداد ماه امسال به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد یکهزارو ۵۰۰ نفر آن در ۱۰ روز اخیر بوده است.

اتابک عنوان کرد: مرداد ماه امسال ۳۶ نفر بر اثرابتلا به بیماری کووید ۱۹ در گچساران جان باخته اند که تعدادی از آنان در سنین جوانی بوده اند.

اتابک گفت: از ابتدای انتشار ویروس کرونا تاکنون ۴۷ هزار و ۳۳۱ مورد تست کرونا  از ابتدای انتشار ویروس کرونا تاکنون در این شهرستان از افراد  با علائم مشکوک گرفته شده است که بیش از ۱۴ هزارو ۶۲۲ نفر آنان به ویروس کرونا آلوده شده اند.

اتابک  اظهار داشت: ۱۷۶ نفر در این شهرستان بر اثر ویروس کرونا  تاکنون جان باخته اند و در زمان حاضر ۱۴۵ بیمار کرونایی در بیمارستان های این شهرستان بستری هستند.

شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha