به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این تشکل، سیدعلی اکبر کلانتر گفت: در بیشتر فعالیت های تولیدی و صنعتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی تقریبا غیرممکن است و با توجه به جوان بودن شاغلان، ضوابط فعلی نوبت دهی واکسیناسیون وزارت بهداشت شامل آنان نمی شود، به این ترتیب باید واکسیناسیون این قشر علیه کرونا در اولویت قرار گیرد.
کلانتر خاطرنشان کرد: به نمایندگی از جامعه بزرگ صنعتی استان به عنوان متولی صنعت و همچنین از ستاد ملی پیشگیری از کرونای کشور و ستاد کرونای استان، انتظار است با کمک و همکاری تمامی مسوولان و دست اندرکاران واکسیناسیون کارگران صورت گیرد.
وی ادامه داد: خانه صمت استان برای همکاری در فراهم کردن فضا و امکانات لازم برای انجام واکسیناسیون آمادگی کامل دارد.
وی اظهارکرد: با توجه به جهش کرونا،پیک های مختلفی فرا میرسد و چنین به نظر می رسد ، کووید ۱۹ به عنوان بیماری مهلک قرن پایانی ندارد و کرونا دلتای هندی هم در تمامی استان ها شیوع پیدا کرد و ظرفیت بیمارستان ها نیز تکمیل شد.
کلانتر در ادامه به افزایش تعداد مراجعه کنندگان و افراد بستری در بیمارستان ها اشاره کرد و یادآور شد: به همین علت ستاد ملی مقابله با کرونا به ناچار تعطیل عمومی اعلام کرد و بر اساس این تصمیم، صنایع و برخی دیگر از مشاغل به ضرورت و برای اینکه کمبودی در کشور ایجاد نشود، تعطیل نشد.
به گفته وی بیش از نیمی از اشتغال استان مربوط به واحدهای صنعتی و صنوف تولیدی است که بر اساس تصمیم ستاد یادشده در این مدت فعال بود.
وی ادامه داد: کارگران و کارکنان واحدهای تولیدی به ناچار در اتوبوس ها و سرویس های ایاب و ذهاب، مسیر های ۳۰ دقیقه تا یک ساعت را همه روزه در کنار هم طی می کنند، لذا امکان بیمار شدن آنان زیاد است.
رییس خانه صمت یزد به عنوان یک تشکل غیردولتی در حوزه صنعت استان خاطرنشان کرد: بخشی از جمعیت به دلیل ضرورت شغلی در معرض واگیری قرار دارد آیا این تعطیلی ها موثر و اهداف مورد نظر در کنترل همه گیری کرونا را برآورده می کند.؟
وی تصریح کرد: با توجه به سیاست های فعلی اولویت گذاری واکسیناسیون، قبل از تزریق دز دوم واکسن به ۷۰ درصد مردم و رسیدن به نقطه امن، چنانچه پیک های بعدی فرا برسد آیا تاثیر این تعطیلی ها کافی است؟
وی تصریح کرد:به نظرم به عنوان یک فعال حوزه صنعت که مرتبط با بخش کارگری است، تنها راه کنترل همه گیری بیماری علاوه بر رعایت پروتکل ها، واکسیناسیون کسانی است که به اجبار در مجامع عمومی و محل کار حضور دارند.
کلانتر افزود: واکسیناسیون کارگران که از اقشار زحمتکش هستند و فشار تورم را همانند سایر گروه های اجتماعی بیشتر احساس می کنند، با توجه به شرایط معیشتی آنها این کار بسیار ضروری است.
وی ادامه داد:خدمات اجتماعی و رفاهی دولتی آنها از اقشار دیگر کمتر است و خدای ناکرده اگر اتفاقی برای آنان رخ دهد، خانواده های آنها در معرض بیشترین آسیب های اقتصادی و اجتماعی قرار می گیرند.
هم اکنون در سه هزار واحد صنعتی و تولیدی استان ۱۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند که با محاسبه کارگران واحدهای معدنی این تعداد به حدود ۱۳۰ هزار نفر می رسد.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷درصد در ۲۴ شهر تابعه ۱۱ شهرستان و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.
نظر شما