به گزارش روز سهشنبه ایرنا، بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، با فوت این ۲۱ فرد مبتلا، مجموع جان باختگان پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۱۰۸ نفر رسید.
همچنین بر اساس اعلام این مرجع، طی شبانهروز گذشته شمار مبتلایان بستری همزمان در مراکز درمانی این استان به ۸۶۴ نفر رسید و ۱۶۱ بیمار جدید نیز در مراکز درمانی این استان بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در ادامه روند صعودی موج پنجم شیوع کرونا که از حدود یک ماه پیش آغاز شده، شمار مبتلایان جدید و بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان نسبت به ماه قبل بیش از هشت برابر شده و این بیماری با سرعت بیشتر در حال شیوع گسترده است.
دکتر شهرام حبیبزاده با ابراز نگرانی از صعود روزافزون شمار مبتلایان کرونا در استان اردبیل نسبت به یک ماه قبل افزود: شمار مراجعه روزانه افراد مشکوک به ابتلای کووید.۱۹ به مراکز درمانی استان اردبیل به شدت در حال افزایش است به طوری که در شبانه روز گذشته یک هزار و ۱۹ فرد مبتلا تحت نظر قرار گرفته و خدمات درمانی دریافت کردند.
وی با بیان این که موج پنجم کرونا با قدرت تمام در حال گسترش است و مسئولان بهداشت و درمان استان اردبیل هر روز مجبور هستند تا تختهای جدیدی را برای پذیرش بیماران اضافه کنند، گفت: افزایش شمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان به ۱۲۱ نفر، نشان دهنده شدت شیوع کرونا در این استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل پیش بینی کرد که شمار مبتلایان کرونا در این استان طی روزهای آتی به علت تراکم جمعیتی و ازدحام روزهای اخیر افزایش یابد.
وی اضافه کرد: ممکن است در روزهای آینده با کمبود جدی فضای لازم برای بستری بیماران در استان مواجه شویم چرا که پذیرش و درمان مبتلایان نیاز به تخت، پرستار و اکسیژن کافی دارد که تامین همه آنها زمانبر و بسیار سخت است.
دکتر حبیب زاده به پر شدن ظرفیت تختهای مراکز درمانی استان اردبیل و بروز محدودیت جدی در پذیرش بیماران مبتلا به کرونا اشاره کرد و تنها چاره کنترل وضعیت کنونی و کاهش سیر شیوع کرونا در این استان را رعایت جدی و سختگیرانه دستورالعملهای بهداشتی ذکر کرد.
وی با بیان این که سویه دلتای ویروس کرونا با شدت بیشتری در سطح این استان در حال انتشار است، سرعت انتشار این ویروس را مثل ویروس آبله مرغان ذکر کرد و ادامه داد: سویه دلتای کرونا مسریترین ویروس شناخته شده است به طوری که ۱۰ ثانیه تنفس در هوای آلوده یا در کنار یک فرد آلوده میتواند باعث ابتلا شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: علایم این نوع ویروس شبیه سرماخوردگی است که با آبریزش بینی شروع شده و بعد از گذشت چند روز علائم حاد یعنی درگیری ریوی بروز میکند.
وی اظهار کرد: در شبانه روز گذشته ۱۵۰ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل نیز پس از بهبودی نسبتی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند.
دکتر حبیب زاده، نزدن ماسک را مساوی با ابتلا دانست و تاکید کرد: تمامی افرادی که حتی دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، باید ماسک بزنند، فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از ازدحام و دورهمی و حضور در مراسم پرتعداد و فضاهای سربسته پرهیز کنند.
وی همچنین گفت: در صورت ادامه روند فعلی شیوع کرونا در استان اردبیل، برپایی بیمارستان صحرایی و بستری در سالنها و اماکن مختلف اجتنابناپذیر خواهد بود و ارائه خدمات اولیه از جمله اکسیژن رسانی به بیماران دچار مشکل اساسی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تاکید کرد: با توجه به شیوع کرونای هندی در استان و سرعت بسیار زیاد آن در سرایتپذیری و درگیری سنین پایین، باید در رعایت دستورالعملهای بهداشتی بویژه رعایت فاصله ۱.۵ متری، زدن ماسک و کاهش دورهمی دقت شود تا بتوانیم این خیز را مهار کرده و وارد وضعیت بحرانیتر نشویم.
وی اضافه کرد: افرادی که حتی علایم خفیف مثل آبریزش از بینی دارند به مراکز ۱۶ ساعته در سطح استان مراجعه کنند تا تست تشخیصی انجام شده و تحت قرنطینه خانگی و درمان قرار گیرند و افراد در تماس با این افراد نیز توسط مراقبان بهداشتی رهگیری شده و در دوره کمون تحت مراقبت قرار بگیرند تا چرخه ویروس هر چه سریعتر مهار شود.
دکتر حبیب زاده، برگزاری هرگونه تجمع را موجب افزایش شمار مبتلایان کرونا عنوان کرد و گفت: مهمترین خطر در روزهای آینده، برگزاری هر نوع مراسم در فضای سربسته و مسقف و سفر تابستانی شهروندان است و باید این مساله به شکل درست و مطابق با توصیههای بهداشتی مدیریت شود.
وی افزایش میزان سفرهای درون و برون استانی را زنگ خطری برای شیوع گسترده موج پنجم کرونا ذکر کرد و خواستار تعطیلی سفرهای غیرضروری و همه دورهمیها مانند شبنشینی و مراسم دید و بازدید جمعی شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه همچنین با اشاره به قرار گرفتن شهرستانهای اردبیل، خلخال، سرعین، مشگینشهر و گرمی، پارسآباد و اصلاندوز در وضعیت قرمز بیان کرد: هماینک شهرستانهای کوثر، نیر، نمین و بیلهسوار در وضعیت نارنجی قرار دارند.
وی با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.
دکتر حبیب زاده در ادامه اعلام کرد: از ۲۲ بهمن سال گذشته تاکنون ۳۵۱ هزار و ۷۰۲ دُز واکسن کرونا برای گروههای هدف در استان اردبیل تزریق شده است.
وی افزود: تاکنون ۲۷۷ هزار و ۲۶۶ دُز واکسن نوبت اول و ۷۴ هزار و ۴۳۶ دُز واکسن نوبت دوم در استان اردبیل تزریق شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به تداوم فرایند واکسیناسیون کرونا در این استان، سرعت واکسیناسیون در این استان را کاملا مطلوب خواند و افزود: امیدواریم با ادامه همین روند، تا آخر مرداد ماه، تمام گروههای سنی و بسیاری از گروههای شغلی واکسینه شوند.
وی تاکید کرد: حتی افرادی که ۲ دُز واکسن کرونا زدهاند و ۲ هفته از زمان واکسیناسیون آنها گذشته است، باید ماسک زده و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند چون واکسیناسیون باعث پیشگیری از ابتلا نمیشود و تنها در پیشگیری از مرگ و میر موثر است.
بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه سال گذشته با ۲۲ فوتی، بیشترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۸۹ نفر و بالاترین رکورد بستری همزمان مبتلایان نیز با ۸۹۷ نفر در روز ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.
نظر شما