به گزارش ایرنا،این رسانه ها مهمترین توجه خود را بر جلوگیری از خشونت ، تشکیل دولتی فراگیر، انتقال دیپلمات ها و همکاران خارجی سفارتخانه ها و مقابله با ناامنی در این کشور متمرکز کرده اند.
بنگلادش
پایگاه خبری «دیلی استار» بنگلادش در گزارشی نوشت: بنگلادش خواستار برقراری صلح در افغانستان است.
«احمد جاوید پاتواری»، سفیر بنگلادش در ریاض و نماینده بنگلادش سازمان همکاری اسلامی بر ضرورت برقراری صلح و امنیت در افغانستان تاکید کرد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که اتباع خارجی مستقر در افغانستان بتوانند در کمال سلامت از این کشور خارج شوند.
پاتواری افزود بنگلادش همواره خواستار حسن همجواری با همسایگان است و در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نمی کند.
پیشتر نیز وزارت امور خارجه بنگلادش در بیانیهای اعلام کرده بود که مردم افغانستان باید قادر باشند تا آینده خود را تعیین کنند.
در این بیانیه آمده است: بنگلادش آرزو دارد افغانستان به عنوان یک عضو صلح آمیز، پایدار، مرفه، مسئول و مشارکت کننده در منطقه آسیای جنوبی و جامعه جهانی به شمار آید.
وزارت امور خارجه بنگلادش ضمن اشاره به حمایت افغانستان از بنگلادش در طول استقلال آن در سال ۱۹۷۱ اعلام کرد که داکا علاقهمند به ادامه همکاریها "با مردم افغانستان و جامعه بین المللی" برای توسعه اقتصادی و اجتماعی افغانستان است.
«گلوبال تایمز» روزنامه حزب حاکم کمونیست چین نوشت که این کشور خواستار اجرای شماری از برنامههای اقتصادی در افغانستان است.
بر اساس این گزارش؛ شماری از شرکتهای خصوصی چین میکوشند در شماری از پروژه های اقتصادی در افغانستان سرمایه گذاری کنند.
به دنبال تصمیم آمریکا برای خروج از افغانستان، چین یکی از کشورهایی است که تماسهای خود را با طالبان افزایش دادند. چین اگرچه هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناختهاند، اما اعلام کردهاند که آماده گفت وگو با آنها هستند.
بر پایه این گزارش، چین با هدف تامین منافع خود خواستار گسترش فعالیتهای اقتصادی در افغانستان است.
گفتنی است چین از جمله معدود کشورهایی است که سفارتخانههای خود در کابل را نیز تخلیه نکردهاند.
نیوزیلند و استرالیا
به دنبال تشدید تنش ها در افغانستان، استرالیا و نیوزیلند نیز میکوشند اتباع خود را هر چه سریعتر از این کشور خارج کنند.
به گزارش پایگاه خبری «یو. اس. نیوز»، «اسکات موریسون»، نخست وزیر استرالیا گفت: این کشور و نیوزیلند دست کم ۶۵۰ تن از اتباع خود را از افغانستان خارج میکنند.
پیشتر نیز «جاسیندا آردرن»، نخستوزیر نیوزیلند، گفت که این کشور یک هواپیمای نظامی برای کمک به تخلیه شهروندان خود و برخی از اتباع افغان که با آژانسهای نیوزیلندی کار میکردند، در افغانستان مستقر میکند.
وی گفت که حدود ۳۷ شهروند افغان در کنار نیروهای دفاعی نیوزیلند کار میکردند و این کشور قصد دارد آنها را به نیوزیلند ببرد.
ژاپن
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دولت ژاپن اعلام کرده است با هدف خروج اتباع خود از افغانستان یک هواپیمای نظامی به افغانستان اعزام میکند.
«به گفته «کاتسونوبو کاتو»، سخنگوی دولت ژاپن، پیش بینی میشود هواپیماهای نظامی نه تنها شهروندان ژاپنی بلکه شماری از افغانهایی که در سفارت ژاپن مشغول به کار بودند را نیز تخلیه کند.
در این گزارش به شمار افرادی که از سوی ژاپن از افغانستان خارج می شوند اشاره ای نشده است.
نظر شما